Ο τίτλος αυτός είναι από το γνωστό βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη για αυτό τον λόγο και το “ι” στην κατάληξη της λέξης. Αυτά για τους αδαείς σε περίπτωση που μιλήσουν για τυχόν ορθογραφικό λάθος. Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς Όπως και να έχει η κατάσταση, δεν υπάρχει κατ’ εμέ καλύτερος τίτλος για να περιγράψει αυτό το οποίο […]

Ο τίτλος αυτός είναι από το γνωστό βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη για αυτό τον λόγο και το “ι” στην κατάληξη της λέξης. Αυτά για τους αδαείς σε περίπτωση που μιλήσουν για τυχόν ορθογραφικό λάθος.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Όπως και να έχει η κατάσταση, δεν υπάρχει κατ’ εμέ καλύτερος τίτλος για να περιγράψει αυτό το οποίο πρέπει να δείξει αύριο ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ρεάλ. Και εάν οι νίκες της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αντίδραση στην κακή εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι του στην Μόσχα, τότε το αυριανό πρέπει να αντίδραση στην κακή αμυντική λειτουργία την οποία εμφάνισε στο παιχνίδι με την Βαλένθια. Και στο τελευταίο παιχνίδι των Πειραιωτών η άμυνα τους ήταν απλά για….τα πάρκα και τις αλάνες (όσα από αυτά έχουν περισωθεί).

Η Βαλένθια πέρασε αεροπορία. Όποτε ήθελε σκόραρε από την γραμμή του τρίποντου. Όποιος ήθελε έβρισκε ανοιχτό διάδρομο και δεν δίσταζε να διεισδύσει προς το καλάθι μιας που δεν υπήρχε και το φόβητρο του ψηλού. Αργές περιστροφές με συνέπεια να κολλάνε τα μαρκαρίσματα και με μια αλλαγή να μένει παίκτης ελεύθερος. Ρε παιδιά ούτε στο δημοτικό έτσι? Μέχρι και εκεί επειδή παίζουν μια κάποια άμυνα. Έστω και την στοιχειώδη, όχι στην Ευρωλίγκα που είναι εκ των ων ουκ άνευ η σωστή αμυντική λειτουργία μιας ομάδας με προοπτική την 8άδα και την πρόκριση στα play off. Ήμαρτον ρε σεις που λέει και μια ψυχή. Το κεφάλι μου δεν αντέχω άλλο……

Live : Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου - ΤΑ ΝΕΑ

Όμως, αυτό, είναι παρελθόν και πρέπει αύριο ο Ολυμπιακός να είναι έτοιμος. Δεν ξέρω εάν οι Ολυμπιακοί αναμένουν πολλά (όσου είναι έξω και δεν έχουν κλειστεί στο τρελάδικο αφού την μια χάνεις με κάτω τα χέρια και με περίπου 25 πόντους στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ και την άλλη κερδίζεις την Μπαρτσελόνα με 96 πόντους και φουλ επιθετικό παιχνίδι για 40 λεπτά στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης), όμως όπως και να έχει η εβδομάδα πρέπει να κλείσει με θετικό πρόσημο και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Παρόλο που η απουσία των Πρίντεζη και Παπανικολάου (έλειψε και στο παιχνίδι με την Βαλένθια και η παρουσία του στο αυριανό παιχνίδι με την Ρεάλ είναι καθόλα σημαντική και θα κριθεί την τελευταία στιγμή), το ματς με την Ρεάλ είναι καθοριστικής σημασίας. Αφενός για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αφετέρου για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα είναι καθοριστικής σημασίας στον μαραθώνιο και την προσπάθεια την οποία καταθέτει η ελληνική ομάδα για την πολυπόθητη θέση στην 8άδα της ευρωπαϊκής λίγκας. Δύσκολο? Σίγουρα. Ακατόρθωτο. Όχι! Και αυτό διότι τα δείγματα τα οποία έχει καταθέσει στα τελευταία παιχνίδια η ισπανική ομάδα δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά. Ακόμα και τον ΠΑΟ των χιλίων προβλημάτων και του κακού αγωνιστικού ρυθμού τον κέρδισε σε 2 παρατάσεις.

Ωστόσο, τέτοιες περιπτώσεις αγώνων θα δούμε σε πολλά παιχνίδια φέτος εξαιτίας των σκαμπανεβασμάτων και των μεταπτώσεων τις οποίες θα εμφανίσουν οι ομάδες εξαιτίας του κορονοϊού που τις αναγκάζει να παίξουν πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τόσο για την Ευρώπη όσο και για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Συνεπώς, κρίσιμη αγωνιστική η επόμενη. Ο κόουτς Μπαρτζώκας αύριο δεν έχει να στοχεύσει και να αντιμετωπίσει συγκεκριμένους παίκτες κλειδιά αλλά μια ολόκληρη ομάδα. Επομένως, όλοι οφείλουν να δώσουν το 100%. Πρωτίστως η δουλειά ξεκινάει από την άμυνα. Εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα καθώς οι Μαδριλένοι διαθέτουν τους Ταβάρες, Τόμπκινς και Γκαρούμπα. Ογκώδης και αθλητικοί θα θέσουν σοβαρά ερωτηματικά στην άμυνα των Πειραιωτών. Ο Ταβάρες ιδιαίτερα στο παιχνίδι μέσα στην ρακέτα καθώς και τον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ. Ο Τόμπκινς με την σειρά του μπορεί να παίξει και στην θέση 4 και διαθέτει και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Δεν διστάζει να πάρει προσπάθειες τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αρέσκεται σε αυτού του είδους το παιχνίδι και το…έχει. Αφήσαμε για το τέλος τον Ράντολφ, ο οποίος πάντα αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα. Ή μάλλον για να είμαστε ακριβέστεροι την μεταβλητή. Εκεί που νομίζεις πως τον άφησες, εκεί σε σκοτώνει.

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: Το κανάλι που θα δείξει το ντεμπούτο του Μπαρτζώκα - Fosonline

Στην περιφέρεια εξίσου πολλά παραμένουν τα προβλήματα αφού ο δημιουργικός ίστρος και ευστοχία των παικτών της “Βασίλισσας” είναι ικανά να προκαλέσουν πονοκέφαλο (ακόμα έναν) και σίγουρα (ευχόμαστε, πως όχι) δυσάρεστα αποτελέσματα. Χρειάζεστε κάποια ανάλυση? Κοζέρ, Λαπροβίτολα (υστερεί αμυντικά, ωστόσο), Γιουλ. Σε αυτούς προσθέστε και τον κωλοπαιδαρά και πάντα επικίνδυνο Καρόλ (με την καλή έννοια), τον Ρούντι Φερνάντεζ και τον καινούργιο της παρέας του Λάσο Αμπάλντε. Ο τελευταίος είδατε και τι ζημιά προκάλεσε στους Πράσινους δυο μέρες νωρίτερα.

Εν κατακλείδι, αύριο ο ΟΣΦΠ είναι επιβεβλημένο να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος και αξιόμαχος. Να το κάνει όπως ακριβώς στην Βαρκελώνη. Την συνταγή για την επιτυχία την γνωρίζει. Την Ρεάλ επίσης. Μένει μόνο να παίξει με τον τρόπο που γνωρίζει. Να θυμηθεί το καλό του πρόσωπο και να κερδίσει. Μπορεί και πρέπει να το κάνει! Να μην είναι αυτή την φορά μόνος του ο Σλούκας να τραβάει το κουπί, αλλά να τον συνοδεύσει όλη ομάδα. Να ξεχάσουν ότι συνέβη στο ΣΕΦ προχθες και αύριο να μεταμορφωθεί σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ