Η ολοκλήρωση των αγώνων της Τετάρτης για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, μας έδωσε όλη την εικόνα για τις ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση για την  φάση των 16. Ξεχώρισαν η εμφατική νίκη της Παρί, το ιστορικό ρεκόρ του Σαλάχ στον αγώνα της Δανίας και η μεγάλη νίκη πρόκριση της Αταλάντα στην Ολλανδία. […]

Η ολοκλήρωση των αγώνων της Τετάρτης για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, μας έδωσε όλη την εικόνα για τις ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση για την  φάση των 16. Ξεχώρισαν η εμφατική νίκη της Παρί, το ιστορικό ρεκόρ του Σαλάχ στον αγώνα της Δανίας και η μεγάλη νίκη πρόκριση της Αταλάντα στην Ολλανδία. Το ΜΠΑΜ σίγουρα στο Μιλάνο με την αυτοκτονία της Ίντερ. Εύκολα η Σίτι, και η Μπάγερν, και καθάρισε στην Αυστρία η αρμάδα του Σιμεόνε. Δεν έπαιξε με την ιστορία της η Ρεάλ.

Από τους πρώτους αγώνες της ημέρας στον εξ αναβολής του Παρισιού σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία μόνο για το εξωαγωνιστικό φόντο που το συνόδευσε, η Παρί Σεν Ζερμέν τελικά επικράτησε 5-1 της Μπασακσεχίρ και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όγδοο όμιλο του Champions League. Οι Γάλλοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τούρκους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η ιταλική ομάδα «άλωσε» το Άμστερνταμ, επικρατώντας 1-0 του Άγιαξ και τερμάτισε στη 2 θέση του 4ου ομίλου με 11β., πίσω από τη Λίβερπουλ (13β.). Το ματς είχε πολλή τακτική και καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιρνε ρίσκο. Ο Άγιαξ έψαχνε απλή νίκη, άρα ένα γκολ, το οποίο μπορούσε να έρθει ακόμη και στο τέλος, Στο 79’ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Άγιαξ, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γράβενμπερχ. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 85’ ο Μουριέλ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, πλάσαρε σωστά τον Ονάνα και έγραψε το 1-0. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι «μπεργκαμάσκι» πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη και πρόκριση.

Στην Δανία γρήγοαρα θα ξεχαστεί το αδιάφορο 1-1. Ανάμεσα στα «δεύτερα» της Λίβερπουλ, ο Μο Σαλάχ ήταν ένας από τους στυλοβάτες που ξεκίνησαν βασικοί και δεν του πήρε ούτε ένα λεπτό για να καθορίσει την αναμέτρηση. Όχι ως προς το αποτέλεσμα, το οποίο θα θυμάται πολύ περισσότερο η ομάδα από τη Δανία (1-1), αλλά ως προς την ιστορική του σημασία. Με το 22ο γκολ του στην Ευρώπη, το οποίο ήρθε μόλις στα 55’’, ο Αιγύπτιος σταρ έγινε τόσο ο κορυφαίος σκόρερ των Reds στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Στίβεν Τζέραρντ, αλλά και ο ταχύτερος στην ιστορία τους στο Champions League.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Οι «Πολίτες» δεν εμφανίστηκαν ανακόλουθοι τον δηλώσεων του Πεπ Γκουαρντιόλα που προϊδέασε πριν το ματς ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν, επικράτησαν με 3-0 των Γάλλων στέλνοντας τους Πειραιώτες στο Europa League και την ομάδα του Βίλας Μπόας σπίτι της. Στο πρώτο μέρος η Σίτι που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά τα γκολ ήρθαν τελικά στο δεύτερο με τους Τόρες, Αγκουέρο και Στέρλινγκ να διαμορφώνουν το 3-0 και να φέρνουν χαμόγελα στον Πειραιά.

Με μια εμφάνιση που θύμισε τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εύκολα με 2-0 της Γκλάντμπαχ και προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως πρώτη του ομίλου. Κερδισμένοι και οι Γερμανοί καθώς Ίντερ και Σαχτάρ κόλλησαν στο 0-0, δίνοντας έτσι το δεύτερο εισιτήριο στα «πουλάρια». Για το σημαντικό αυτό τρίποντο φρόντισε ο Μπενζεμά. Ο θρυλικός πλέον φορ των Μερένγκες, σκόραρε με δύο κεφαλιές (9′, 31′) και έφτασε τα 69 συνολικά στον θεσμό, όπου είναι 3ος σκόρερ όλων των εποχών.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε αυτό που έπρεπε στην Αυστρία, παίρνοντας το εισιτήριο για τους 16 του Champions League. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε επικράτησε της Σάλτσμπουργκ με 2-0, τερματίζοντας πίσω από την Μπάγερν Μονάχου.

Και στο μεγάλο ΜΠΑΜ της ημέρας. Ένα γκολ θα της ήταν αρκετό. Η Ρεάλ Μαδρίτης τής είχε κάνει τη χάρη να «πατήσει» κάτω τη Γκλάντμπαχ από νωρίς και της άφηνε τον χώρο να σκοράρει απλά ένα γκολ και να την ακολουθήσει στους «16» του Champions League. Τόσο κοντά, μα ταυτόχρονα τόσο μακριά. Η Ίντερ σπατάλησε την ευκαιρία, δεν νίκησε ούτε στο βροχερό Μιλάνο την εκπληκτική συνολικά στον όμιλο Σαχτάρ και με το απόλυτο μηδέν (0-0) έμεινε να κοιτάει αποσβολωμένη το τρένο της Ευρώπης, που το έχασε οριστικά από Δεκέμβρη μήνα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "MÜNCHEN BAYERN 2-0 LOKOMOTIV MOSKVA SALZBURG 0-2 ATLÉTICO INTER 0-0 SHAKHTAR DONE SK waxTap REAL MADRID 2-0 MÖNCHENGLADBACH OLYMPIACOS 0-2 PORTO MAN. CITY 3-0 MARSEILLE M ROITAU"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ