Η Τότεναμ μετά από αρκετά χρόνια είναι στα… μονοπάτια της κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μουρίνιο με τα δικά του χαρακτηριστικά αλλά για πρώτη φορά χωρίς να προκαλέσει μεταγραφικά κάνει αθόρυβα την δουλειά του.  Είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός που μπορεί με την διαχείρισή και την εμπειρία του να γράψει ιστορία. Η Τότεναμ είναι μια πολύ […]

Η Τότεναμ μετά από αρκετά χρόνια είναι στα… μονοπάτια της κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μουρίνιο με τα δικά του χαρακτηριστικά αλλά για πρώτη φορά χωρίς να προκαλέσει μεταγραφικά κάνει αθόρυβα την δουλειά του.  Είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός που μπορεί με την διαχείρισή και την εμπειρία του να γράψει ιστορία. Η Τότεναμ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και στόχος του να την κρατήσει…πρώτη στη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών. Και για να τους αποτελειώσει όλους, όχι με την άμυνα, αλλά με την επίθεση. 

Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλκιβιάδης

 Το 1961 είναι η χρονιά που οι Σπερς πήραν το τελευταίο τους πρωτάθλημα και ο Πορτογάλος τρελαίνεται για τέτοιες προκλήσεις. Γιατί: Είναι πολύ απλό. Θα μπει το όνομα του για μια ακόμα φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, και σίγουρα σε μια ξεχωριστεί θέση στο βιβλίο της Τότεναμ. Και ναι. Ο Ζοσέ θα πάρει τον τίτλο με την επίθεση και θα τους ξεράνει όλους!

Mourinho shares credit for potent Kane-Son partnership | Dhaka Tribune

Απουσιάζουν τα πολύ μεγάλα φαβορί την φετινή χρονιά. Σίτι και Λίβερπουλ δεν είναι πλέον μακριά από τις άλλες ομαδες και Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ δεν μπορούν. Η χρυσή ευκαιρία της Τότεναμ. Η μεγάλη πρόκληση του Μουρίνιο.

Εργαλεία αλλά και παίχτες με προσωπικότητα έχει. Αλλά και βάθος στο ρόστερ. Από συνήθειο γκρινιάζει, αλλά όχι γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος. Είπαμε από συνήθεια. Οι αναγεννημένοι Σον και Κέιν και το επόμενο στοίχημα, η επιστροφή του καλού Μπέιλ. Αν το καταφέρει και αυτό τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει κάνει την μεγαλύτερη δουλειά. Μια επίθεση που θα σκορπάει τρόμο. 

Έχει μάθει την δικιά του Τότεναμ να κερδίζει και όταν δεν είναι καλή αγωνιστικά. Μεγάλο στοιχείο αυτό για ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. 

«Η Τότεναμ είναι εκεί που θέλει να είναι ο Μπέιλ» και ο Ζοζέ έχει τους παίχτες που ζήτησε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η χρονιά για την Τότεναμ. Επιδόσεις που προκαλούν από τον Χάρι Κέιν και τον Σον που κάνουν ίσως το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην Πρέμιερ Λιγκ. Σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η απίστευτη συνεργασία τους. Κυριολεκτικά με κλειστά μάτια συνεργάζονται και τα αποτελέσματα εκπληκτικά. Μερίδιο σίγουρα έχει και ο Πορτογάλος.

Jose Mourinho refuses to blame Gareth Bale introduction for Spurs' late collapse | BT Sport

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με την επιστροφή του στην Τότεναμ ψάχνει μια ευκαιρια επιστροφής στην ποδοσφαιρική ελίτ. Όχι ότι δεν έχει τα προσόντα, και τις ικανότητες, αλλά τα τελευταία χρόνια στην Ρεάλ μεταξύ πάγκου και κερκίδας, έχασε τον παλιό καλό εαυτό του που τρόμαζε της αντίπαλες ομάδες.  

Για τον Μπέιλ, η επιστροφή του στην Τότεναμ του προσφέρει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και αποδοχής, που θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Την ίδια στιγμή, το χαρτί του Ουαλού φαντάζει ως το τελευταίο του Ζοζέ Μουρίνιο για να παραμείνει στον ‘αφρό’ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου…

Ο Πορτογάλος ήθελε τον Μπέιλ από την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο της Ρεάλ. Ο Ουαλός σταρ ντύθηκε στα λευκά όταν ο Μουρίνιο αποχώρησε από τους ‘μερένγκες’. Τώρα οι δυο τους συνεργάζονται στην Τότεναμ. Ίσως η μοίρα τους έφερε κοντά στην ομάδα που θα ‘τελειώσει’ ή θα αναστήσει την καριέρα τους στο υψηλότερο επίπεδο.

 Η αλήθεια είναι πως η μετάβαση από το ‘sexy’ ποδόσφαιρο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, στο συντηρητικό στυλ του Πορτογάλου τεχνικού ούτε εύκολη είναι, ούτε εξυπηρετεί τις ανάγκες παικτών όπως οι Σον, Κέιν, Λο Σέλσο, Λαμέλα, Ντέλε Άλι, Μπέρχβαϊν, αλλά πλέον και των Μπέιλ, Ρεγκιλόν. Αλλά ο Πορτογάλος είχε τα δικά του σχέδια και παρουσιάζεται πιο επιθετικός την φετινή χρονιά και πιο αποφασισμένος. Και το κυριότερο με λιγότερες δηλώσεις.

 Μετά τις αποτυχημένες θητείες του σε Τσέλσι (η δεύτερη) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει περιθώρια. Μια τρίτη αποτυχία με την Τότεναμ θα τον βγάλει από τον χάρτη ως παρωχημένο προπονητικά και οι τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος θα πάψουν να είναι διαβατήριο για την επόμενη δουλειά του. Η αίγλη και ο εγωισμός του θα δεχθούν πολύ δυνατό χτύπημα, τέτοιο που ίσως θα είναι αδύνατον για τον Μουρίνιο να ξανασηκωθεί.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ