Η γειτονική μας χώρα θέλοντας να μπει πιο δυνατά στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έκανε ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα με την κατασκευή ενός όμορφου και υπερσύγχρονου εθνικού σταδίου. Δεν συναντάς πολύ εύκολα ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό στολίδι όπως το «Arena Kombëtar». Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης και είναι προς χρήση για την Εθνική ομάδα της Αλβανίας.  […]

Η γειτονική μας χώρα θέλοντας να μπει πιο δυνατά στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έκανε ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα με την κατασκευή ενός όμορφου και υπερσύγχρονου εθνικού σταδίου. Δεν συναντάς πολύ εύκολα ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό στολίδι όπως το «Arena Kombëtar». Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης και είναι προς χρήση για την Εθνική ομάδα της Αλβανίας. 

Το «Air Albania Stadium» ή γνωστό και ως «Arena Kombëtar» είναι για να φιλοξενεί τους αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αλβανίας και τα εγκαίνια του έγιναν πριν από έναν χρόνο, στις 17/11/2019 στον αγώνα (0-2) με τη Γαλλία.

​Η χωρητικότητά του είναι 21.690 θέσεις και ξεχωρίζει για το απίθανο ντιζάιν και τη μορφή του, με έναν πύργο ύψους 112 μέτρων και ένα ξενοδοχείο 80 δωματίων που διαθέτει.

Το στάδιο διαθέτει επίσης μουσείο αλλά και εμπορικό κέντρο.

Το γήπεδο θεμελιώθηκε πάνω από το παλιό στάδιο των Τιράνων που κατεδαφίστηκε, ενώ αρχιτέκτονες ήταν οι Μάρκο Κασαμόντι και Αρτσέα Ασοσιάτι.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, που είχε δώσει το παρών στα εγκαίνια, είχε δηλώσει έκθαμβος με αυτά που είδε.

«Είναι ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης και θα ήθελα να συγχαρώ την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας και τους άλλους μετόχους που βοήθησαν στην υλοποίησή του» είχε πει χαρακτηριστικά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ