«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος, Γκερντ Μίλερ. Ο κατα πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα Τα τελευταία χρόνια ήταν “χαμένος” στη λήθη. Και στα γενέθλιά του, τον περασμένο Νοέμβριο, η σύζυγός του είχε πει ότι προετοιμαζόταν για το μεγάλο ταξίδι… Την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του «μπόμπερ» στα 75 […]

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος, Γκερντ Μίλερ. Ο κατα πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα

Τα τελευταία χρόνια ήταν “χαμένος” στη λήθη. Και στα γενέθλιά του, τον περασμένο Νοέμβριο, η σύζυγός του είχε πει ότι προετοιμαζόταν για το μεγάλο ταξίδι…

Την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του «μπόμπερ» στα 75 του χρόνια έκανε γνωστή η Μπάγερν.

Η ένδοξη καριέρα

Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1945 στο Νορντλίνγκεν. Ήταν το έκτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας αγροτών. Όταν ήταν 15, πέθανε ο πατέρας, τότε έπιασε δουλειά σε ένα εργοστάσιο. Ήταν πολύ μικρός όταν άρχισε να παίζει μπάλα και στην αρχή γράφτηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Εκεί έμεινε για τρία χρόνια.

Ήταν από τότε σέντερ φορ, σε αυτή τη θέση θα έγραφε ιστορία τα επόμενα χρόνια. Από τις ακαδημίες πέρασε στη μεγάλη ομάδα και στην πρώτη σεζόν του με τους… άνδρες βάζει 51 γκολ σε 31 παιχνίδια. Η Μπάγερν θα εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του και θα τον κάνει δικό της.

Το Μόναχο

Στο Μόναχο θα παει το 1964, η ομάδα τότε έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Kι ας είχε αντίρρηση ο τότε προπονητής της ομάδας, Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, ο οποίος επέκρινε τον… γεματούλη Μίλερ λέγοντας ότι θέλει ποδοσφαιριστές και όχι αρσιβαρίστες. «Φτιάχνει ωραία πατατοσαλάτα η μαμά μου» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Μίλερ.

Αυτός θα τη βοηθήσει να ανέβει, θα έχει σπουδαίους συμπαίκτες, όπως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο Σεππ Μάιερ, να τον βοηθούν. Θα μείνει 15 χρόνια στη Μπάγερν, θα βάλει συνολικά 535 γκολ σε 585 παιχνίδια, από το 1969 μέχρι το 1973 πέτυχε περισσότερα από 35 κάθε σεζόν στο πρωτάθλημα. Πήρε τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα Διηπειρωτικό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ