Η καρδιά του Κρίστιαν Έρικσεν πήγε να μας κάνει… καρδιακούς όλους στο EURO. Η σκηνή της κατάρρευσής του στο ματς με τη Φινλανδία ήταν συγκλονιστική. Το ίδιο και ο τρόπος με τον οποίο κρατήθηκε εν τέλει στη ζωή. Από τις προσπάθειες του αρχηγού της Δανίας, Σίμον Κιάερ και του ιατρικού προσωπικού του γηπέδου… https://youtu.be/umABrrTnDu8?t=4 Σήμερα, […]

Η καρδιά του Κρίστιαν Έρικσεν πήγε να μας κάνει… καρδιακούς όλους στο EURO. Η σκηνή της κατάρρευσής του στο ματς με τη Φινλανδία ήταν συγκλονιστική. Το ίδιο και ο τρόπος με τον οποίο κρατήθηκε εν τέλει στη ζωή. Από τις προσπάθειες του αρχηγού της Δανίας, Σίμον Κιάερ και του ιατρικού προσωπικού του γηπέδου…

https://youtu.be/umABrrTnDu8?t=4

Σήμερα, με βηματοδότη πλέον στο στήθος, ο άσος της Ίντερ, αποδεικνύει ότι, αν και τον πρόδωσε για λίγο μέσα στο γήπεδο, η καρδιά του είναι μεγάλη.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα  tv2fyn.dk ο Έρικσεν και η σύζυγός του, Σαμπρίνα βοηθούν στην ανέγερση ενός ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι οι κύριοι χρηματοδότες αυτού του προγράμματος.

Το ίδρυμα θα αφορά σε παιδιά με σύνδρομο Down. Το όλο πρότζεκτ ονομάζεται “The Good Life”. Η μάνατζέρ του, Πία Μπέκερ εξήρε την συνδρομή του Έρικσεν στην προσπάθεια και τόνισε ότι η σημασία της είναι μεγάλη.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον ποδοσφαιριστή για την κίνησή του, που δείχνει ότι ίσως μετά την περιπέτειά του, εκτιμά διαφορετικά το δώρο της ζωής.

Η διάσωσή του μέσα στο γήπεδο, άλλωστε, αποτέλεσε έναν μικρό ιατρικό άθλο. Μέσα στην ατυχία του, ο Έρικσεν στάθηκε τυχερός, που έτυχε άμεσης βοήθειας.

Η δραματική περίπτωση του Αμπντελάκ Νούρι

Να θυμήσουμε, ότι πριν από 4 χρόνια, στις 8 Ιουλίου του 2017, ο Αμπντελάκ Νούρι, δε στάθηκε το ίδιο τυχερός. Ο Μαροκινής καταγωγής, αλλά γεννημένος στο Άμστερνταμ παίκτης του Άγιαξ ήταν τότε μόλις 20 χρονών. Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο και όλα έδειχναν ότι τον περίμενε μεγάλη καριέρα.

Ωστόσο, σ’ εκείνο το μοιραίο φιλικό προετοιμασίας με τη Βέρντερ Βρέμης, ο Νούρι υπέστη σοβαρό επεισόδιο καρδιακής αρρυθμίας -όπως ο Έρικσεν. Λόγω και του χαρακτήρα του ματς, όμως, δεν του παρασχέθηκε ανάλογη βοήθεια μέσα στο γήπεδο. (Η οικογένειά του έχει καταγγέλει γι’ αυτό το λόγο τον Άγιαξ.)

Το βίντεο του αγώνα, μοιάζει να τη δικαιώνει, αλλά η ολλανδική ομάδα αρνείται κάθε ευθύνη. Κι αυτό παρότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να παραδεχθούν ότι η βοήθεια στον παίκτη “ήταν ανεπαρκής”. Κι ενώ επίσης, ο τότε γιατρός της ομάδας, Ντον ντε Βίντερ απομακρύνθηκε από το σύλλογο.

Όταν ο άτυχος παίκτης μεταφέρθηκε τελικά με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ήταν αργά.

Διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω ελλιπούς οξυγόνωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παρέμεινε σε κώμα σχεδόν τρία χρόνια. Μόλις το Μάρτιο του 2020 συνήλθε, αλλά η κατάστασή του είναι άσχημη. Δε μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και η όποια επικοινωνία του με το περιβάλλον είναι σπάνια και γίνεται “με τα μάτια και με μικρές κινήσεις των χειλιών”…

Τον Ιούλιο του 2020 ο Άγιαξ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Νούριί. Όπως λένε από το σύλλογο: “Βρίσκονται σε συζητήσεις με την οικογένειά του για τη διευθέτηση του μέλλοντός του”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ