Με πρόταση της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας κάνει λόγο για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο και όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πια το 71ο κογκρέσο της FIFA και των 211 ομοσπονδιών της την Παρασκευή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα με τις άλλες Συνομοσπονδίες, όπως την UEFA. Καθώς […]

Με πρόταση της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας κάνει λόγο για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο και όχι κάθε τέσσερα χρόνια.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πια το 71ο κογκρέσο της FIFA και των 211 ομοσπονδιών της την Παρασκευή.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα με τις άλλες Συνομοσπονδίες, όπως την UEFA. Καθώς θα τίναζε στον αέρα διοργανώσεις όπως το EURO.

Το κίνητρο πίσω από αυτή την πρόταση είναι καθαρά οικονομικό, αφού τα Μουντιάλ είναι μεγάλη πηγή εσόδων για τη FIFA και οπωσδήποτε αν διεξάγεται ανά διετία, σημαίνει περισσότερα χρήματα για την Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

Φυσικά, πρόκειται για ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο. Απαιτείται συμβιβασμός με τις ηπειρωτικές ομοσπονδίες, καθώς και με τους συλλόγους και τους παίκτες.

Οι οποίοι ήδη έχουν ένα βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μια 20ετία ανάλογη πρόταση είχε κάνει και ο τότε πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.
Ως γνωστόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα συνδιοργανωθεί από ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, θα είναι διευρυμένο, καθώς θα διεξαχθεί με 48 και όχι με 32 ομάδες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για FIFA Club World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ