Ένα ποδόσφαιρο, που μεταφορικά, θα παίζεται “με τα χέρια” και στο νερό, μοιάζει να έχει στο βάθος του μυαλού της η FIFA. Δηλαδή, ένα ποδόσφαιρο που οι κανονισμοί του θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, δανεικοί από το μπάσκετ και το πόλο! Το ρεπορτάζ της Mundo Deportivo αναφέρει ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία εξετάζει σοβαρές αλλαγές στους […]

Ένα ποδόσφαιρο, που μεταφορικά, θα παίζεται “με τα χέρια” και στο νερό, μοιάζει να έχει στο βάθος του μυαλού της η FIFA. Δηλαδή, ένα ποδόσφαιρο που οι κανονισμοί του θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, δανεικοί από το μπάσκετ και το πόλο!

Το ρεπορτάζ της Mundo Deportivo αναφέρει ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία εξετάζει σοβαρές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ όσων πιθανολογεί να εισηγηθεί στην IFAB (το διεθνές όργανο που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού) είναι:

Οι πέντε αλλαγές που σκέφτεται η FIFA

1. Δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, ένα 60λεπτο καθαρού χρόνου δηλαδή σε αντίθεση με το παραδοσιακό 90λεπτο.

2. Παύση του χρόνου του αγώνα όταν η μπάλα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών (άουτ, κόρνερ, πλάγιο άουτ). Όπως στο μπάσκετ -αλλά και τώρα, στο ποδόσφαιρο σάλας

3. Απεριόριστες αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όπως στο μπάσκετ, δηλαδή. Πρόκειται για μια τάση που εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Κάποτε υπήρχε μια μόνο αλλαγή, μετά δύο, σήμερα τρεις και λόγω πανδημίας πέντε την τελευταία μιάμιση σεζόν.

4. Πλάγιο άουτ με τα πόδια κι όχι πια με τα χέρια. Σύμφωνα με τη FIFA, αυτό θα πολλαπλασιάσει τις επικίνδυνες και ενδιαφέρουσες φάσεις σε ένα ματς: η μπάλα θα φτάνει πολύ πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

5. Πεντάλεπτη αποβολή σε κάθε κίτρινη κάρτα. Όπως συμβαίνει στο πόλο, ο παίκτης που τιμωρείται δε συνεχίζει να αγωνίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά ξαναμπαίνει στο παιχνίδι.

Πειραματική εφαρμογή στο Future of Football Cup

Η FIFA, αν και τονίζει ότι το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στην πρώτη φάση θεωρητικής του επεξεργασίας, θα εφαρμόσει και πειραματικά αυτές τις πέντε αλλαγές. Πεδίο θα αποτελέσει το «Future of Football Cup», ένα μελλοντικό τουρνουά Κ-19 με ομάδες όπως η Αϊντχόφεν, η Μπριζ, η Άλκμααρ και η Λειψία.

Οι αλλαγές θα αξιολογηθούν στην πράξη από τη FIFA μετά το τουρνουά και ανάλογες θα είναι οι εισηγήσεις της προς την IFAB.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ