Σοκ προκαλεί στους φίλους της Ίντερ η είδηση που δημοσίευσε η Ιταλική  Gazzetta dello Sport για την οικονομική κατάστασή της. Οι νερατζούρι έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και δεν ήταν άσχετο με την πρόσφατη πρόταση εξαγοράς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σήμερα η Gazzetta dello Sport σε ρεπορτάζ της, στους παίκτες της Ιντερ έχουν καταβληθεί οι μισθοί μόνο […]

Σοκ προκαλεί στους φίλους της Ίντερ η είδηση που δημοσίευσε η Ιταλική  Gazzetta dello Sport για την οικονομική κατάστασή της. Οι νερατζούρι έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και δεν ήταν άσχετο με την πρόσφατη πρόταση εξαγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σήμερα η Gazzetta dello Sport σε ρεπορτάζ της, στους παίκτες της Ιντερ έχουν καταβληθεί οι μισθοί μόνο δύο μηνών από το καλοκαίρι κι έπειτα, γεγονός που δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει ρευστό. Και θα συνεχίσει να μην υπάρχει αν δεν βρεθεί σύντομα κάποιος επενδυτής, αφού η κυβέρνηση της Κίνας έχει βάλει αυστηρούς περιορισμούς στους επιχειρηματίες σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στο εξωτερικό και ειδικά για το ποδόσφαιρο.

Antonio Conte to continue as Inter Milan manager · The42

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι αν το ίδιο ισχύει και για τον Αντόνιο Κόντε η μη καταβολή του μισθού κάθε μήνα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι δεν πληρώνονται οι παίκτες… φτάνει από μόνο του. Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τέτοιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες ομάδες, αφού ο κορονοϊός εξαφάνισε τα έσοδα και άφησε τις ομάδες μόνο με έξοδα, αλλά το γεγονός ότι μιλάμε για την Ιντερ «χτυπάει» ακόμη περισσότερο.

Προ ημερών είχαμε και την μεγάλη πρόταση εξαγοράς.

Μπαμ στην Serie A με την μεγάλη πρόταση εξαγοράς της Ίντερ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από την BC Partners, αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport. Όπως αναφέρεται οι BC Partners θα προσφέρουν 500 εκατομμυρίων και, επιπλέον, θα αναλάβουν το χρέος των 350-400 εκατομμυρίων του συλλόγου.

Οτι οι νερατζούρι έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας είναι κάτι που πρέπει να έχουν καταλάβει όλοι πλέον, αφού έχει δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από την αναζήτηση ενός επενδυτή που θα μπει στη μετοχική σύνθεση σαν «συμπαίκτης» της Suning. Ή και σαν μεγαλομέτοχος ακόμη, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Άγνωστο, προς το παρόν, τι από τα δύο ισχύει, αν δηλαδή θα βρεθεί επιχειρηματίας ή fund για να αγοράσει το 31% των μετοχών ή την πλειοψηφία, αλλά είναι γνωστό ότι η Ιντερ έχε σοβαρό πρόβλημα. Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία κίνηση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, όπως παραδέχθηκε και ο Αντόνιο Κόντε πριν λίγες μέρες, αλλά και από τη… στάση πληρωμών.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες των νερατζούρι έχουν ήδη απορρίψει μια πρόταση.

Εποχή Κινέζων στην Ίντερ! – Balla.com.cy

Μπορεί ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του συλλόγου του Μιλάνου,  Στίβεν Ζανγκ,  να αρνείται ότι η Ιντερ είναι προς πώληση, αλλά όπως επισήμανε και η εφημερίδα Sole-24Ore, υπήρξαν ήδη αρκετές συναντήσεις μεταξύ των Ζανγκ, BC Partners και τους LionRock, ένα fund το οποίο κατέχει μερίδιο μειοψηφίας.  

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια φαγούρας μέχρι η Ίντερ να διεκδικεί πολύ δυνατά το σκουντέτο. Η ομάδα του Κόντε φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, το αποδεικνύει από την αρχή της χρονιάς, μαζί με τα όποια λάθη μπορεί να έχουν γίνει.

Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στην οικογένεια Ζανγκ και στο ευρωπαϊκό fund. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η BC Partners εκτιμά ότι θα χρειαστεί να καταβάλλει περίπου 400-500 εκατομμύρια ευρώ, συν το χρέος της ομάδας το οποίο ανέρχεται στα 350-400 εκατομμύρια ευρώ.

Inter, BC Partners fa sul serio: tutto sul fondo che potrebbe acquistare la maggioranza del club

Την υπόθεση φαίνεται να διαχειρίζεται προσωπικά, ο Νίκος Σταθόπουλος, ο μάνατζερ της BC Partners, αλλά και πρόεδρος της ελληνικής Forthnet/Nova. H ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, επομένως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί

«Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ» είναι ο τίτλος στο σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας calcioefinanza που κάνει αναδρομή στην καριέρα του. 

«Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες  (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την Bc Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι» σημειώνεται, μεταξύ άλλων,

Αναφέρεται ότι ο Σταθόπουλος, πρόεδρος της NOVA μετά την αλλαγή ιδιοκτήσίας, προσχώρησε στην BC Partners το 2005, όπου σήμερα  είναι πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς και έχει την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία. 

Νίκος Σταθόπουλος: Συζητάει την αγορά της Ίντερ - Ποδόσφαιρο - Ιταλία | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Σε άλλο σημείο του αφιερώματος υπάρχει απόσπασμα από συνέντευξή του στους Financial Times, όπου είχε πει:

«Η αγορά της σωστής ομάδας είναι αποφασιστικής σημασίας και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου». 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ