Ο Πεπ, το (πολύ) χρήμα και η… ευτυχία -η ποδοσφαιρική, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου της σειράς Premier Legue 2021-22. Θα διαβάσατε, βεβαίως, ότι η 11άδα που παρέταξε στην πρεμιέρα ο Πεπ Γουαρδιόλα, έσπασε ρεκόρ. Με κόστος πάνω από μισό δισ., αποτέλεσε ό,τι πιο ακριβό έχει ποτέ εμφανιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα. […]

Ο Πεπ, το (πολύ) χρήμα και η… ευτυχία -η ποδοσφαιρική, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου της σειράς Premier Legue 2021-22. Θα διαβάσατε, βεβαίως, ότι η 11άδα που παρέταξε στην πρεμιέρα ο Πεπ Γουαρδιόλα, έσπασε ρεκόρ. Με κόστος πάνω από μισό δισ., αποτέλεσε ό,τι πιο ακριβό έχει ποτέ εμφανιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Όμως η… ευτυχία της νίκης δεν ήλθε. Ούτε καν το μισοχαμόγελο μιας ισοπαλίας. Μάλιστα, κατά τρόπο ίσως “καρμικό” έως ενός σημείου, ήταν η Τότεναμ εκείνη που “πλήγωσε” τους πρωταθλητές. Μια Τότεναμ χωρίς τον Χάρι Κέιν. Σάμπως όμως τον είχε και η Σίτι;

Από τις 4 Αυγούστου, ήδη, το sports365.gr είχε αναρωτηθεί αν η Σίτι κάνει την οικονομική υπέρβαση για το σωστό παίκτη. Το δίλημμα Κέιν ή Γκρίλις απασχόλησε και τότε τους φίλους της ομάδας. Πολύ περισσότερο όμως, τώρα.

Οι πρωταθλητές έκαναν τελικά το ρεκόρ μεταγραφής για Άγγλο ποδοσφαιριστή, όχι όμως για τον Κέιν. Έναν κλασσικό στράικερ, με εύκολο γκολ που πέρυσι όμως, πιστώθηκε και με 18 ασίστ (εκτός από τα 33 “τεμάχια” που μέτρησε ο ίδιος) σε όλες τις διοργανώσεις!

Κανονικά θα τον έπαιρνε… για τις ασίστ και μόνο!

Οι 18 ασίστ σε συνολικά 49 εμφανίσεις δεν είναι, αριθμητικά, εξίσου καλό αποτέλεσμα με τις 12 του Γκρίλις, σε μόλις 27.  Όμως, απ’ τη μία, ούτε τα 7 γκολ του Γκρίλις συγκρίνονται με τα 33 του Κέιν. Και ούτε είναι χαφ, ο Κέιν ώστε να “οφείλει” να μοιράζει έτοιμα γκολ.

Κι απ’ την άλλη, υπάρχει και το πιο σημαντικό. Ότι ο Πεπ απαιτεί από τους παίκτες του πολλούς ρόλους στο γήπεδο, είναι γνωστό. Υπό νορμάλ συνθήκες, λοιπόν και μόνο το γεγονός ότι ένας σέντερ φορ τέτοιας ολκής “μέτρησε” και 18 ασίστ, θα έπρεπε να μετρήσει ιδιαίτερα στην κρίση του.

Φυσικά, ένας προπονητής -ακόμη κι αν είναι ο Πεπ- δεν κάνει μόνος του τις μεταγραφές σε μια ομάδα. Ούτε τις κάνει ο ίδιος, προσωπικά. Εάν λοιπόν υπήρξε απαίτησή του ο Κέιν, αλλά δεν ικανοποιήθηκε για τον άλφα ή βήτα λόγο, είναι μια άλλη υπόθεση. Αν όντως, όμως, έβαλε σε προτεραιότητα τον Γκρίλις αντί του Κέιν, είναι μια υπόθεση που… θα σηκώσει πολλή κουβέντα.

Ο Γκουαρδιόλα είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του κόσμου. Δεν είναι όμως χωρίς τα “κολληματάκια” του. Από τον πάγκο, σε όλες τις ομάδες του απαίτησε κυρίως ασταμάτητη κυκλοφορία, γρήγορη επανάκτηση της μπάλας και πίεση παντού στο γήπεδο. Είτε στο 3-4-3, είτε στο 4-3-3, ο Πεπ θέλει να βλέπει κίνηση και πρέσινγκ απ’ όλους και παντού. Δεν τον νοιάζουν οι “θέσεις”. Τον νοιάζει πόσα (διαφορετικά) πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος στη θέση όπου τοποθετείται.

Λαγοί απ’ το καπέλο ή Κέιν στο σακούλι;

Υπό την έννοια αυτή, σχηματικά, προτιμά να πάρει 50 γκολ από οκτώ παίκτες, παρά από δύο. Όταν ο (κοτζάμ) Ετό έφυγε από τη Μπαρτσελόνα, απλώς έφερε το Μέσι από δεξιά, “ψευτοεννιάρι”. Πέρυσι, είχε τον Αγουέρο για μόλις 12 ματς στο πρωτάθλημα (4 γκολ), Αλλά το πήρε με συνολικά 83 -10 περισσότερα από τη Γιουνάϊτεντ! Και με την καλύτερη άμυνα επίσης.

Γενικώς, το είπαμε ξανά: Πεπ είναι αυτός και πολλούς λαγούς μπορεί να βγάλει από το καπέλο. Όμως η πρωτοτυπία είναι καλή (και καλά ανεκτή από την κερκίδα) όταν φέρνει αποτελέσματα. Και, κυρίως, όταν δεν αντιτίθεται στην κοινή λογική.

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Και ένα αρνητικό πρώτο βήμα δε σημαίνει επί της ουσίας, τίποτε. Μπορεί όντως να τα φέρει τα αποτελέσματα ο Γκουαρδιόλα στην πορεία. Αλλά αυτή τη στιγμή, μοιάζει να έχει πρωτοτυπήσει ενάντια στην κοινή λογική. Αυτή λέει ότι αν μπορείς να προσθέσεις τον Χάρι Κέιν στη μηχανή σου και δεν το κάνεις, κατά 99,9% πετάς μια σημαντική ευκαιρία. Να έχεις στο ρόστερ σου έναν από τους καλύτερους -και πιο αποτελεσματικούς- σέντερ φορ στον κόσμο. Και, μάλιστα, στα “ντουζένια” του: μόλις 28 χρονών  και λίγων ημερών!

Άλλωστε, το τονίσαμε και πιο πάνω. Αφότου… έφυγε από τη Μπάρτσα ο Ετό, άρχισε το “ανακάτεμα” της τράπουλας ο Πεπ. Όχι όσο είχε στη διάθεσή του τον Καμερουνέζο…  Έτσι δεν είναι;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ