Το 2021 θα είναι η χρονιά που ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει επαναφέρει στην κορυφή την Τότεναμ. Δεν είναι μόνο ο τίτλος, ή και η δόξα. Αυτό που μετράει πρώτο από όλα στον Πορτογάλο τεχνικό, είναι ότι θα έχει πετύχει εκεί που απέτυχαν οι άλλοι εδώ και 60 χρόνια.  Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλκιβιάδης Ένας αλλαγμένος Πορτογάλος […]

Το 2021 θα είναι η χρονιά που ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει επαναφέρει στην κορυφή την Τότεναμ. Δεν είναι μόνο ο τίτλος, ή και η δόξα. Αυτό που μετράει πρώτο από όλα στον Πορτογάλο τεχνικό, είναι ότι θα έχει πετύχει εκεί που απέτυχαν οι άλλοι εδώ και 60 χρόνια. 

Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλκιβιάδης

Ένας αλλαγμένος Πορτογάλος με μαστορικές κινήσεις κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Να παίρνει το αποτέλεσμα. Και ορισμένες φορές να το “κλέβει”. Γιατί στην τελική το αποτέλεσμα μετράει. Γιατί ο τίτλος θέλει θυσίες, σταθερότητα, και ψυχή νικητή. Ο Πορτογάλος ξέρει από μάχες, και ξέρει από επικίνδυνες αποστολές. Δεν είναι τυχαία Special One

Ο Μουρίνιο δείχνει αναγεννημένος στην Τότεναμ και η Τότεναμ αναγεννημένη στα χέρια του Πορτογάλου. Γνωρίζει τον μεγάλο πόθο των οπαδών της ομάδας για επιστροφή στους τίτλους από το μακρινό 1961, αλλά ξέρει καλύτερα από όλους ότι αν φορτωθεί η ομάδα του με το ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε το πρωτάθλημα το άγχος θα κάνει ζημιά. Και μεγάλη. Απλά γιατί η Τότεναμ δεν έχει εμπειρία κατάκτησης πρωταθλημάτων και αυτό το μειονέκτημα θέλει να το κάνει πλεονέκτημα. Όχι φαβορί, αλλά ένα ΑΘΟΡΥΒΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ

Crystal Palace 1 Tottenham 1: Watch Jose Mourinho jump for joy after Harry  Kane goal secures Europa League next season

Είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός που μπορεί με την διαχείρισή και την εμπειρία του να γράψει ιστορία. Η Τότεναμ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και στόχος του να την κρατήσει…πρώτη στη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών. Και για να τους αποτελειώσει όλους, όχι με την άμυνα, αλλά με την επίθεση. 

Η Τότεναμ είναι το τελευταίο χαρτί του Ζοζέ Μουρίνιο για να παραμείνει στον ‘αφρό’ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μετά τις αποτυχημένες θητείες του σε Τσέλσι (η δεύτερη) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει περιθώρια. Μια τρίτη αποτυχία με την Τότεναμ θα τον βγάλει από τον χάρτη ως παρωχημένο προπονητικά και οι τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος θα πάψουν να είναι διαβατήριο για την επόμενη δουλειά του. Η αίγλη και ο εγωισμός του θα δεχθούν πολύ δυνατό χτύπημα, τέτοιο που ίσως θα είναι αδύνατον για τον Μουρίνιο να ξανασηκωθεί.

Αλλά πλέον ο Μουρίνιο έχει αλλάξει και είναι αναγεννημένος

Η φετινή Τότεναμ είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Και το μήνυμα το στέλνει κάθε αγωνιστική. Η Τότεναμ συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει στην Premier League, καθώς ξεπέρασε και το εμπόδιο της Άρσεναλ, σ ένα αγώνα που ήταν αφεντικό από την αρχή. Το ήθελε το τρίποντο και το πήρε η ομάδα του Μουρίνιο και η κορυφή είναι δικιά της την 11η αγωνιστική.

The condition Mourinho made on signing for Tottenham - BeSoccer

Μεγάλη η συμβολή του στην δημιουργία του πιο θανατηφόρου ντουέτο της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον έχει δημιουργήσει μαζί με τον Χάρι Κέιν ένα τρομακτικό δίδυμο στην Premier League. Μιλάμε για τέλεια συνεργασία μεταξύ Κέιν και Σον την φετινή χρονιά, κάτι που το δείχνουν σε κάθε παιχνίδι της ΤότεναμΚέιν και Σον πλέον βρίσκονται με κλειστά μάτια. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι παπάδες που κάνουν σε κάθε αγώνα της Τότεναμ. Και ο Μουρίνιο απολαμβάνει τους καρπούς και της δικής του συμβολής στο φονικό αυτό δίδυμο.

Ο αρχηγός της ομάδας Χάρι Κέιν είπε ξεκάθαρα ότι η Τότεναμ μπορεί το πρωτάθλημα, και ο Ζοσέ έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά…..

Για να προλάβει λοιπόν την κατάσταση που έχει αρχίσει να δημιουργείται έκανε τις “αναγκαίες” δηλώσεις:

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Λίβερπουλ προσπαθούσε για πέντε χρόνια με πολύ σκληρή δουλειά για να κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα. Επίσης δαπάνησε πολλά χρήματα κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε. Σταματήστε λοιπόν όλοι, να μου ζητάτε να πετύχουμε σε έναν χρόνο, αυτό που κατάφεραν οι άλλοι σε πέντε».

Harry Kane: Jose Mourinho and Gareth Southgate continue tug of war over Tottenham striker | Football News | The Union Journal

Η Τότεναμ μετά από αρκετά χρόνια είναι στα… μονοπάτια της κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μουρίνιο με τα δικά του χαρακτηριστικά αλλά για πρώτη φορά χωρίς να προκαλέσει μεταγραφικά κάνει αθόρυβα την δουλειά του.  Είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός που μπορεί με την διαχείρισή και την εμπειρία του να γράψει ιστορία. Η Τότεναμ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και στόχος του να την κρατήσει…πρώτη στη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών. 

 Το 1961 είναι η χρονιά που οι Σπερς πήραν το τελευταίο τους πρωτάθλημα και ο Πορτογάλος τρελαίνεται για τέτοιες προκλήσεις. Γιατί: Είναι πολύ απλό. Θα μπει το όνομα του για μια ακόμα φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, και σίγουρα σε μια ξεχωριστεί θέση στο βιβλίο της Τότεναμ. Και ναι. Ο Ζοσέ θα πάρει τον τίτλο με την επίθεση και θα τους ξεράνει όλους!

Απουσιάζουν τα πολύ μεγάλα φαβορί την φετινή χρονιά. Σίτι και Λίβερπουλ δεν είναι πλέον μακριά από τις άλλες ομαδες και Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ δεν μπορούν. Η χρυσή ευκαιρία της Τότεναμ. Η μεγάλη πρόκληση του Μουρίνιο.

Αλλά γάτα ο Πορτογάλος και αποφεύγει τα περί φαβορί και τίτλου και όλα τα σχετικά που μπορούν να δημιουργήσουν κρίση άγχους στην ομάδα. Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική του Ζοσέ – Χτυπάω εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Όλες του οι επιτυχίες είχαν το ίδιο χαρακτηριστικό. Ποτέ φαβορί, αλλά ένα αθόρυβο αουτσάιντερ. Δεν θα αλλάξει την συνταγή του τώρα.

Αλλά τον τίτλο τον θέλει σαν τρελός. Αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να το πει, παρά μόνο αφού τον κατακτήσει!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ