Έρλινγκ τα πήρες όλα και έφυγες. Σπάει όλα τα ρεκόρ και συνεχίζει να προκαλεί με τις επιδόσεις του, όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ παρουσιάζεται χρόνο με το χρόνο και πιο δυνατός, και σίγουρα άξιζε να πάρει την βράβευση του Golden Boy award. Γιατί είναι μόλις 20 ετών. Αλλά έχει καταφέρει ήδη τόσα […]

Έρλινγκ τα πήρες όλα και έφυγες. Σπάει όλα τα ρεκόρ και συνεχίζει να προκαλεί με τις επιδόσεις του, όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ παρουσιάζεται χρόνο με το χρόνο και πιο δυνατός, και σίγουρα άξιζε να πάρει την βράβευση του Golden Boy award. Γιατί είναι μόλις 20 ετών. Αλλά έχει καταφέρει ήδη τόσα πολλα!

44 γκολ σε 40 αγώνες την περίοδο 2019-20.
10 γκολ στα πρώτα 8 παιχνίδια του στο Champions League
27 γκολ σε  29 αγώνες με την Μπορούσια Ντόρτμουντ
.

Όπως έκανε γνωστό η ιταλική εφημερίδα Tuttosport που δίνει το βραβείο από το 2003, ο επιθετικός της Ντόρτμουντ ήταν αυτός που ανακηρύχθηκε ο νικητής του Golden Boy για την εκπληκτική χρονιά που έκανε, καθώς πέτυχε 44 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!

Ο Χάαλαντ άφησε πίσω του τον συμπαίκτη του στους Βεστφαλούς, Τζέιντον Σάντσο, αλλά και τον αριστερό μπακ της Μπάγερν Αλφόνσο Ντέιβις, ενώ στη λίστα ήταν και ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένα θαύμα της φύσης, καθώς πέρα από ικανός σκόρερ έχει εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα.

 Η ‘βαριά’ σωματοδομή του δεν παραπέμπει σ’ ένα παιδί που έχει την πλαστικότητα να βγει πρώτος στη φάση και με προβολή ν’ ανοίξει στο σκορ. Ο κορμός του δεν συνεπάγεται έναν ταλαντούχο σκιέρ με δυνατότητα απότομης αλλαγής κατευθύνσεων. Τα 194 εκατοστά του κορμιού του δεν υπαινίσσονται έναν σπρίντερ που έχει την ευχέρεια να καλύπτει τα πρώτα 60 μέτρα μιας κούρσα από τη μία περιοχή στην άλλη σε χρόνο 6.64. Μια επίδοση που αντιστοιχεί στην 653η όλων των εποχών στον κλειστό στίβο

Ο Χάλαντ άρχισε την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο προτού συμπληρώσει τα 6 του, αλλά ως τα 14 συνέχισε να παίζει χάντμπολ, να κάνει στίβο και σκι ταυτόχρονα. Δεξιότητες που του εξασφάλισαν πολλά από τα στοιχεία που τον περιγράφουν πια. Για να φανταστείτε ο Νορβηγός κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας από στατική θέση για 5χρονα, σε μετρήσεις παιδιών από 47 χώρες, ενώ ομοσπονδιακός προπονητής του χάντμπολ είχε θαμπωθεί όταν τον είδε ν’ αγωνίζεται με την τότε ομάδα του.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας έχει γεννηθεί το 2000 (όταν εσύ έβλεπες, δηλαδή, το πρώτο Big Brother). 

https://twitter.com/BorussenEdits/status/1307381649089404928

Είναι ο πιο γρήγορος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας πετύχει δώδεκα γκολ σε δέκα αγώνες. Άφησε πίσω του Χάρι Κέιν, Σάντιο Μανέ και Πίπο Ινζάγκι, και μάλιστα με 3 γκολ διαφορά. Όταν ο Μέσι χρειάστηκε 25 αγώνες και ο Ρονάλντο 47! Και συνεχίζει καυτός …πολύ καυτός!

Μάλιστα έχει μεγάλη διαφορά από τους… δεύτερους, καθώς οι Χάρι Κέιν, Σάντιο Μανέ και Πίπο Ινζάγκι στα πρώτα 10 παιχνίδια στη διοργάνωση σημείωσαν 9 τέρματα. 

Εχει πετύχει 9 γκολ σε ένα αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας. 

Ο Χάλαντ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του Champions League με τα τρία γκολ που σκόραρε. Ο 19χρονος πέτυχε χατ – τρικ στο ντεμπούτο του κάτι που έχουν καταφέρει ελάχιστοι, όπως οι Φαν Μπάστεν, Γκραφίτε, Ιακουίντα και Ρούνεϊ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ