Μέσι vs Ρονάλντο; Από τώρα; Το καλοκαίρι μόλις έγινε πιο καυτό! Δε νομίζετε; Στις 8 Αυγούστου είναι το μεγάλο ραντεβού, μιας και εφέτος, η Μπαρτσελόνα κάλεσε τη Γιούβε στο θρυλικό “Gamper Trophy”. Την είδηση ανακοίνωσε το ιταλικό κλαμπ: Segnatevi la data ? 8 agosto ? Doppia sfida al Trofeo Gamper! ?@FCBarcelona e @FCBfemeni!https://t.co/7GkR8saMwy pic.twitter.com/79KjmsCl3v — […]

Μέσι vs Ρονάλντο; Από τώρα; Το καλοκαίρι μόλις έγινε πιο καυτό! Δε νομίζετε; Στις 8 Αυγούστου είναι το μεγάλο ραντεβού, μιας και εφέτος, η Μπαρτσελόνα κάλεσε τη Γιούβε στο θρυλικό “Gamper Trophy”. Την είδηση ανακοίνωσε το ιταλικό κλαμπ:

Το “Τρόπαιο Γκαμπέ”, όπως ονομάζεται στα Καταλανικά, είναι ένα διεθνές φιλικό που σηματοδοτεί, κάθε χρόνο, την έναρξη της σεζόν για τη Μπάρτσα. Είναι αφιερωμένο στον, πρακτικώς, ιδρυτή της, “Χουάν Γκαμπέ” -τον Ελβετό, κατά κόσμον Hans Max Gamper-Haessig.
Ο “Χουάν”, που έχει ιδρύσει και την FC Ζυρίχη, βρέθηκε το 1899 στη Βαρκελώνη. Επισκεπτόταν ένα θείο του, καθ’ οδόν για την Αφρική όπου θα ασχολείτο με φυτείες ζαχαροκάλαμου.
Λάτρεψε -φυσικά…- την πόλη και αποφάσισε να μείνει εκεί. Επειδή ήταν και καλός ποδοσφαιριστής, του ήλθε μια ιδέα. Στις 22 Οκτωβρίου του 1899 δημοσίευσε μια αγγελία στην εφημερίδα Λος Ντεπόρτες. Καλούσε ενδιαφερόμενους να ιδρύσουν ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Και, κάπως έτσι, απ’ αυτή την ιστορική αγγελία που βλέπετε εδώ, γεννήθηκε η Μπαρτσελόνα

Προς τιμήν του γίνεται από 1966 το “Joan Gamper Trophy”. Στο εφετινό, για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας των γυνακείων ομάδων. Και στις 21:30, η Μπάρτσα του Ρόναλντ Κούμαν και του Λιονέλ Μέσι θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους του Μάσιμιλιάνο “Μαξ” Αλέγκρι και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο δύο ομάδες συναντώνται στο Gamper Trophy μετά από 16 χρόνια. Τότε, στις 24 Αυγούστου του 2005 είχαν έλθει ισόπαλες 2-2 και η Γιούβε κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα είχαν σκοράρει oi Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ, Ινιέστα και Φαν Μπρόκχορστ, πριν οι «μπιανκονέρι» πάρουν τη νίκη στα πέναλτι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ