Τα νέα στοιχεία αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι σοκαριστικά, όπως προκύπτει από το πόρισμα. Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες που κλήθηκαν να πάνε ένα βήμα πιο κάτω τα ερωτηματικά που υπάρχουν, έβγαλαν ένα σοβαρότατο πόρισμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Todo Noticias, που επικαλείται πηγές από την ιατρική ομάδα που έκανε την έρευνα, ο […]

Τα νέα στοιχεία αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι σοκαριστικά, όπως προκύπτει από το πόρισμα.

Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες που κλήθηκαν να πάνε ένα βήμα πιο κάτω τα ερωτηματικά που υπάρχουν, έβγαλαν ένα σοβαρότατο πόρισμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Todo Noticias, που επικαλείται πηγές από την ιατρική ομάδα που έκανε την έρευνα, ο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και κίρρωση. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί στις 3 Μαΐου.

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε πως η προϋπάρχουσα καρδιακή ανεπάρκεια προκάλεσε τον θάνατο του Αργεντινού άσου. Ωστόσο, προκύπτει πως ο ίδιος δεν είχε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και τα απαιτούμενα τεστ, ώστε να φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Υπάρχει μια αισθητή διαφορά σχετικά με το αποτέλεσμα της αυτοψίας. Η ακριβής ώρα θανάτου προσδιορίζεται ανάμεσα στις 4-6 το πρωί της 25ης Νοεμβρίου. Ενώ ο Μαραντόνα κοιμόταν. Όχι στις 13:15 όπως τόνισε ο πρώτος νοσηλευτής της ιατρικής ομάδας Mas Vida.

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη μαρτυρία της νοσοκόμας Νταϊάνα Μαδρίδ, η οποία κατέθεσε πως ο Μαραντόνα ξύπνησε κανονικά. Μάλιστα, απάντησε στις ερωτήσεις της και προσπάθησε η ίδια να τον επαναφέρει στη ζωή με μαλάξεις, επί 45 λεπτά.

Το πόρισμα… καίει τους θεράποντες ιατρούς! 

Οι θεράποντες ιατροί «καίγονται» με το πόρισμα, οι οποίοι υποτίμησαν τα συμπτώματα του Μαραντόνα. Με τον θρύλο του ποδοσφαίρου να έχει οιδήματα σε διάφορα σημεία του κορμιού του. Οι ιατροί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για το λόγο που απομάκρυναν όλους τους υπόλοιπους νοσηλευτές και για ποιο λόγο δεν επέτρεπαν στις νοσοκόμες να του δίνουν τη συνταγογραφημένη του αγωγή, στις ώρες που έπρεπε.

Ένας εκ των σωματοφυλάκων του μάλιστα υποστήριξε πως κοιμόταν τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Η έρευνα αναφέρει πως ο Μαραντόνα «έφυγε» στον ύπνο του, όντας ολομόναχος στο δωμάτιο. Αναφέρεται επίσης πως το σπίτι στο οποίο διέμενε, δεν ήταν το κατάλληλο για τη νοσηλεία του. Στον όροφο δεν υπήρχε καν μπάνιο, ούτε μπορούσε κανείς να τον μεταφέρει εύκολα. Την συγκεκριμένα μέρα μάλιστα, έλειπε και το ασθενοφόρο που έπρεπε να υπάρχει σε 24ωρη βάση.

Οι ευθύνες βαραίνουν αρκετά τους δύο θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι είναι αρκετά πιθανό να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία με πιθανό δόλο, κι όχι εξ αμελείας.

Αν αυτό ειδικά αποδειχθεί στο δικαστήριο, τότε αναμένεται η ποινή να είναι βαρύτατη. Περίπου από 15-25 χρόνια!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μαραντόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ