Ο Ντιέγκο βρισκόταν στο σπίτι του για την ανάρρωση του από την επέμβαση στον εγκέφαλο μερικές ημέρες πριν μας αφήσει την Τετάρτη. Πως ήταν οι τελευταίες ώρες του, ποια ήταν τα τελευταία του σχέδια και οι δύο ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Ντιέγκο! Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, και μαζί του κλαίει το ποδόσφαιρο σε […]

Ο Ντιέγκο βρισκόταν στο σπίτι του για την ανάρρωση του από την επέμβαση στον εγκέφαλο μερικές ημέρες πριν μας αφήσει την Τετάρτη. Πως ήταν οι τελευταίες ώρες του, ποια ήταν τα τελευταία του σχέδια και οι δύο ανεκπλήρωτες επιθυμίες του Ντιέγκο!

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, και μαζί του κλαίει το ποδόσφαιρο σε ολο τον κόσμο. Τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, θα… συνεχίζονται από γενιά σε γενιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ο Ντιεγκίτο πέθανε σήμερα από καρδιακή προσβολή σπίτι του. Μόλις 60 ετών!

Σύμφωνα με την Clarin, ο Ντιέγο αντιμετώπισε πολύ σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα τις τελευταίες ώρες και παρότι ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι του, τελικά συνέβη το μοιραίο έπειτα από ανακοπή. Ο 60χρονος πριν μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο και η κατάσταση του φαινόταν όλο και καλύτερη. Οι γιατροί που έφτασαν στο σπίτι του δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο ο «Θεός» δεν τα κατάφερε, έδωσε σκληρά μάχη, αλλά απεβίωσε.

In Pictures: Diego Armando Maradona, 1960-2020 | Latin America | Al Jazeera

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξύπνησε περίπου στις 10 η ώρα το πρωί, έφαγε λίγο πρωινό, περπάτησε λίγο και λίγες ώρες αργότερα ξάπλωσε πάλι αφού δεν ένιωθε καλά, και όπως συνήθιζε ξεκουραζόταν για να ανακτά ενέργεια.

Παρακολουθούμενος από ψυχολόγο, ψυχίατρο και την προσωπική του νοσοκόμα, ο Μαραντόνα έπρεπε να σηκωθεί το μεσημέρι για να πάρει φάρμακο. Δεν συνέβη ποτέ. Όταν η νοσοκόμα πήγε να τον ξυπνήσει, τον βρήκε αναίσθητο. Η άμεση αντίδραση ήταν να καλέσει ασθενοφόρο.

Οι δύο πιστοί του φίλοι, ο Μαξιμιλιάνο Πομάργκο και ο Τζόνι Εσπόζιτο δεν παρέμειναν ήρεμοι. Ετσι, άρχισαν αμέσως να επικοινωνούν με τις κοντινότερες επαφές του Ντιεγκίτο. Από τον Δρ Λεοπόλντο στον φίλο του και δικηγόρο του Ματίας Μόρλα, στις κόρες του που ζουν στην Αργεντινή: Ντάλμα, Τζιανίνα και Τζάνα.

Lionel Messi's free-kick genius thanks to me, explains Maradona - AS.com

Η καρδιά του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών σταμάτησε

Κατά το μεσημέρι, στη γειτονιά του Σαν Αντρές, στα σύνορα μεταξύ Τίγκρε και Εσκομπάρ, υπήρχαν ήδη μισή ντουζίνα ασθενοφόρα. Όλοι άρχισαν να προσπαθούν να επιτύχουν το τελευταίο θαύμα στη ζωή του Ντιέγκο: να ανακάμψει από την ανακοπή καρδιάς που υπέστη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η καρδιά του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών δεν κράτησε άλλο.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν ανήσυχος, σαν να είχε κατάθλιψη και ήταν αρκετά στενοχωρημένος τις τελευταίες ημέρες. Για το λόγο αυτό, ο ψυχολόγος του Κάρλος Ντίαζ και η ψυχίατρός του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ είχαν αναλύσει το σχέδιο για επιστροφή στην Κούβα, έτσι ώστε ο Ντιέγκο να μπορεί να επιστρέψει σε ένα μέρος που αγαπά. Τη χώρα του αγαπητού του φίλου, Φιντέλ Κάστρο, εκεί όπου πέρασε μια άλλη σκηνή στη ζωή του.

Ο Μαραντόνα ήταν τόσο άσχημα αυτές τις μέρες που το «σχέδιο Κούβα» ήταν κάτι περισσότερο από μια ευκαιρία Και περισσότερο μετά την «πρόσκληση» από τον Τόνι Κάστρο, τον γιο του Φιντέλ, ο οποίος επικοινώνησε με τον εσωτερικό κύκλο του πρώην ποδοσφαιριστή για να του προσφέρει μια διαμονή και μυστικότητα για να ανακάμψει. Δεν πρόλαβε.

Ο Αργεντινός θρύλος πέθανε συνοδευόμενος από τον Μαξιμιλιάνο Πολάργκο, τον αδελφό του Μόρλα και τον ανιψιό του Τζόνι Εσπόζιτο, την πιστή υπηρέτρια του, την οποία αγαπούσε και σεβάστηκε σχεδόν σαν δεύτερη μητέρα.

Did Maradona's grandson Benjamin Aguero go against his father? Read more on 4Gamblers.club

Οι τελευταίες του επιθυμίες

Ο Ντιέγκο πέθανε με δύο πολύ μεγάλους πόνους. Ο πρώτος, που δεν μπόρεσε να επανενωθεί στα τελευταία του γενέθλια με όλα τα παιδιά του (Dalma Nerea, Gianinna Dinorah, Jana, Diego Fernando και Diego Jr.), καθώς επίσης και με τον αγαπημένο εγγονό του, τον Μπέντζαμιν Αγουέρο Μαραντόνα, τον γιο του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Κουν Αγουέρο.

Ο δεύτερος ήταν πως όσο η μητέρα του ήταν εν ζωή, δεν είχε περάσει το χρόνο που θα ήθελε μαζί της και το είχε πει και σε συνέντευξη του.

Η 25η Νοεμβρίου 2020 δεν θα είναι άλλη μια μέρα στην ιστορία. Είναι η μέρα που έφυγε ένα θρύλος για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ