Ο Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αγκουέρο αναμένεται να αποχωρήσει από τον Αγγλικό σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά από 10 επιτυχημένα χρόνια! Την αποχώρηση αυτή τη γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι, με κάθε επισημότητα. Μετά από δέκα χρόνια σπουδαίας καριέρας στην Αγγλική ομάδα, οι δρόμοι των δύο θα χωρίσουν! Στα 22 του, το 2011 μετακόμισε […]

Ο Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αγκουέρο αναμένεται να αποχωρήσει από τον Αγγλικό σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά από 10 επιτυχημένα χρόνια!

Την αποχώρηση αυτή τη γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι, με κάθε επισημότητα. Μετά από δέκα χρόνια σπουδαίας καριέρας στην Αγγλική ομάδα, οι δρόμοι των δύο θα χωρίσουν!

Στα 22 του, το 2011 μετακόμισε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μάντσεστερ, έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στόχος του ήταν να πάει σε μια ομάδα που θα διεκδικεί κάθε χρόνο την κατάκτηση όλων των διοργανώσεων που συμμετέχει.

Άλλαξε επίπεδο τη Σίτι! 

Ο στόχος επετεύχθη, όσο δεν πάει, καθώς στα χρόνια που έπαιξε στην Σίτι, η ομάδα γιγαντώθηκε, έγινε ομάδα-μεγαθήριο και ο Αγκουέρο συνέβαλε όσο περισσότερο μπορούσε στη γιγάντωση αυτή.

Το αντίο των δύο πλευρών ήταν αρκετά συγκινητικό, δείγμα του ότι και οι δύο πλευρές… πονούν που αποχωρούν. Ο Σέρχιο Αγκουέρο μάλιστα, μετά από 10 χρόνια παρουσίας στους «Πολίτες» κέρδισε επάξια μια θέση στο πάνθεον του συλλόγου!

Σε αυτά τα 10 χρόνια, η Σίτι πρόσθεσε 13 τίτλους, με τους τέσσερις εξ αυτών να είναι πρωταθλήματα Premier League (2012, 2013, 2018, 2019). Όταν η ομάδα δαπάνησε 40 εκατ. ευρώ για να πει το πολυπόθητο «ναι» ο Αργεντινός, είχε να πανηγυρίσει πρωτάθλημα, από το 1968! Το καλοκαίρι που μας έρχεται, θα έχει ισοφαρίσει τον Νταβίντ Σίλβα, με 14 τίτλους.

Αν η ομάδα του κατακτήσει και κάποιο άλλο τρόπαιο από όσα συμμετέχει φέτος, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί και θα γράψει ξανά ιστορία!

Την πρώτη κιόλας σεζόν, ο Αγκουέρο έτεινε να χαρίσει ένα πρωτάθλημα στην ομάδα του. Τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-12, η Σίτι υποδέχεται την ΚΠΡ και το 2-2 δίνει το πρωτάθλημα στη Γιουνάιτεντ. Έως το 94’ υπάρχει αυτό το σκορ, όμως ο δαιμόνιος Αργεντινός έκανε το 3-2 και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του, μετά από 44 χρόνια!

Σκοράρει… ακατάπαυστα με τα «μπλε»!

Ο ίδιος έβρισκε δίχτυα καθ’ όλη την παρουσία του στο Νησί, καθώς σε 384 εμφανίσεις, πέτυχε 257 τέρματα. Δηλαδή 0,66 γκολ/συμμετοχή. Βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, από το 2017!

Επιπλέον είναι ο 1ος ξένος σκόρερ για την Premier League με 181 γκολ, 1ος σε χατ τρικ στην ιστορία της, με 12, και 4ος σκόρερ συνολικά!

Μόλις τέσσερις φορές στις δέκα σεζόν του έπεσε κάτω από τα 20 γκολ, την περίοδο 2014-15 πέτυχε 26 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ τη σεζόν 2012-13 πέτυχε μόλις 12, κάνοντας τη μικρότερη επίδοση!

Πλέον, ο ίδιος θα αναζητήσει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του σε νέες πολιτείες, με μεγάλο του όνειρο να κατακτήσει το Champions League. Θα μπορέσει λέτε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, ένα «λάβαρο» που του λείπει για να κατακτήσει τα πάντα;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ