Τι είναι η πράσινη κάρτα στο ποδόσφαιρο; Για κάποιους μπορεί να ακουστεί αστείο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ναι, υπάρχει πράσινη κάρτα και οι διαιτητές μπορούν να τη δείξουν όπως έχουμε δει εδώ και πολλα χρόνια με τις κίτρινες και τις κόκκινες. Όλοι γνωρίζουμε την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο άθλημα […]

Τι είναι η πράσινη κάρτα στο ποδόσφαιρο;

Για κάποιους μπορεί να ακουστεί αστείο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ναι, υπάρχει πράσινη κάρτα και οι διαιτητές μπορούν να τη δείξουν όπως έχουμε δει εδώ και πολλα χρόνια με τις κίτρινες και τις κόκκινες.

Όλοι γνωρίζουμε την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο άθλημα που αγαπάμε. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχει ένας τρίτος τύπος κάρτας; Μια κάρτα που δεν αποτελούσε τιμωρία για τους παίκτες: το πράσινο χρώμα και είναι για καλό!

Η πράσινη κάρτα χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να επιτρέψει στο ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας να μπει στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό κάποιου ποδοσφαιριστή. Αλλά η χρήση της καταργήθηκε το 2003, αφού ο διαιτητής μπορούσε πλέον να δώσει άδεια στις ιατρικές ομάδες να έρθουν στο γήπεδο με ένα απλό νεύμα των χεριών.

Αλλά αυτό δεν ήταν το τελευταίο που ακούσαμε για πράσινες κάρτες!

Έκαναν την επιστροφή τους το 2016 στο ιταλικό ποδόσφαιρο για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο! Τώρα, μια πράσινη κάρτα μπορεί να δοθεί σε έναν παίκτη όταν επιδεικνύει σωστή αθλητική συμπεριφορά!

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Ιταλός Κριστιάν Γκαλάνο ήταν ο πρώτος παίκτης που έλαβε μια πράσινη κάρτα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Serie B, λέγοντας στον διαιτητή  ότι το σουτ που είχε κάνει του δεν είχε βρει σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και δεν υπήρχε περίπτωση κόρνερ. 

Η πράσινη κάρτα χρησιμοποιείται μόνο στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Για ποιο λόγο;

Έχει να κάνει με το «ευ αγωνίζεσθαι». Τι κερδίζει ο ποδοσφαιριστής αν την δεχθεί;

Στο τέλος της χρονιάς, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που κέρδισε πράσινη κάρτα λόγω σωστής ενέργειας ή συμπεριφοράς, θα βραβευθεί.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ