Ο Κιούμιν Κέλεχερ ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στους αγώνες της Τρίτης για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο 22χρονος πορτιέρο της Λίβερπουλ, κουβαλάει μια μοναδική ιστορία. Πως τα φέρνει η ζωή. Και αυτό ταιριάζει γάντι στον Κιόμιν που χθες ο Γιούργκεν Κλοπ τον εμπιστεύτηκε στον κρίσιμο αγώνα με τον Άγιαξ, Αλλά πριν […]

Ο Κιούμιν Κέλεχερ ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στους αγώνες της Τρίτης για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ο 22χρονος πορτιέρο της Λίβερπουλ, κουβαλάει μια μοναδική ιστορία.

Πως τα φέρνει η ζωή. Και αυτό ταιριάζει γάντι στον Κιόμιν που χθες ο Γιούργκεν Κλοπ τον εμπιστεύτηκε στον κρίσιμο αγώνα με τον Άγιαξ, Αλλά πριν από αρκετά χρόνια στα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του είχε ξεκινήσει στην  Ringmahon Rangers ως επιτελικός μέσος ή σαν στράικερ. 

Ονειρευόταν την καταξίωση του ως επιθετικός και να παστελώνει αρκετά γκολ τις αντίπαλες εστίες. Από μικρός είχε την αίσθηση του γκολ και πετύχαινε 20 με 30 γκολ κάθε χρονιά. Αλλά το πρώτο μήνυμα ήρθε όταν στα 14 έπρεπε από ανάγκη να παίξει τερματοφύλακας και η πρώτη του εμπειρία ήταν άκρως θετική. Με την πάροδο του χρόνου αλλά και με την στήριξη που πήρε στα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας, κι αργότερα στο τμήμα ανδρών της Ιρλανδίας. 

Ο 22χρονος  ανήκει στην Λίβερπουλ από το 2015, όταν τότε αγωνιζόταν στην πατρίδα του και την γενέτειρά του, Κορκ. Χωρίς καμία συμμετοχή στην Premier League ή το Champions League ο Γιοούργκεν Κλοπ έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστεύεται τον Άντριαν και προτίμησε τον νεαρό πορτιέρο.

Ο 22χρονος κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και να ανταποκριθεί με επιτυχία στον αγώνα με τον Άγιαξ, και είχε σημαντική συμβολή στην νίκη πρωτιάς για την ομάδα του, που διαμορφώθηκε με το γκολ του Κέρτις Τζόουνς και ο Γερμανός προπονητής με την σφύριξη της λήξης έτρεξε να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί και έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κιόμιν.

Χαρακτηριστικά ο Κλοπ δήλωσε:

«Είμαι απίστευτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Κέλεχερ και το πόσο ψύχραιμος ήταν σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση» 

«Ναι μεν ο Άντριαν μας έχει βοηθήσει τρομερά, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, είναι ικανός να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, χρειαζόμασταν έναν γκολκίπερ με… φυσικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Κιάομιν που έδειξε πόσο καλός είναι στο να σταματάει τις προσπάθειες των αντιπάλων του. Τον χρειαζόμασταν λόγω και του πρέσινγκ που ξέραμε ότι θα ασκήσει ο Άγιαξ».

«Κορυφαίος, κορυφαίος, κορυφαίος. Ήταν εύκολη η απόφαση να τον ξεκινήσω, αλλά και ο Αντριάν τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Έχει κρατήσει πάρα πολλές ανέπαφη την εστία του και έχει κερδίσει το Super Cup, αλλά για απόψε επιλέξαμε το πακέτο του Κέλεχερ. Είναι ένας κορυφαίος τερματοφύλακας και τον χρειαζόμασταν, λόγω της πίεσης που ασκεί ο Αγιαξ. Είμαι σίγουρος πως είτε θα κοιμηθεί πολύ καλά, είτε δεν θα κοιμηθεί καθόλου! Ελπίζω να το απολαύσει και στις δύο περιπτώσεις».

https://www.youtube.com/watch?v=IMRfi_wLN5I

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!