Πόσο θέλει να μας τρελάνει ο Πέδρο Γκονζάλες Λόπεζ “Πέδρι”: το ποδοσφαιρικό… αεικίνητο; Όχι πολύ -αν δεν το έχει κάνει ήδη! Στις 22 Ιουλίου, πριν από λίγες μέρες, έπαιξε κατά της Αιγύπτου στην Ιαπωνία (0-0) άλλο ένα 90λεπτο. Χθες, στο νικηφόρο 0-1 της Ισπανίας κατά της Αυστραλίας, άλλο ένα. Κι άλλο ένα -σιγουράκι- το έχει […]

Πόσο θέλει να μας τρελάνει ο Πέδρο Γκονζάλες Λόπεζ “Πέδρι”: το ποδοσφαιρικό… αεικίνητο; Όχι πολύ -αν δεν το έχει κάνει ήδη! Στις 22 Ιουλίου, πριν από λίγες μέρες, έπαιξε κατά της Αιγύπτου στην Ιαπωνία (0-0) άλλο ένα 90λεπτο. Χθες, στο νικηφόρο 0-1 της Ισπανίας κατά της Αυστραλίας, άλλο ένα. Κι άλλο ένα -σιγουράκι- το έχει και στη “μητέρα” των μαχών, στις 28 του μηνός, κατά της Αργεντινής.

Όλα αυτά έρχονται μετά από 629 από τα… διαθέσιμα 630 στο EURO  -και… 76,1 χλμ, τα 38,2 με τη μπάλα στα πόδια!) πριν από ελάχιστες εβδομάδες.
Και το EURO, στο οποίο αναδείχθηκε καλύτερος νεαρός παίκτης του τουρνουά, ήλθε αμέσως μετά από 52 συνολικά συμμετοχές με τη Μπάρτσα μέσα στη χρονιά: πάνω από 3.500 αγωνιστικά λεπτά! Κι άλλα πέντε ματς με την Εθνική Ισπανίας ακόμη. Α, και, πού είστε; Στις 13 Αυγούστου ξεκινά η νέα σεζόν της La Liga.

Η Μπάρτσα ζήτησε από την Ομοσπονδία να μην πάει ο μικρός στους Ολυμπιακούς. Αλλά ποιος έχει το μέλι στα χέρια του και δεν το δοκιμάζει; Η Ισπανία διψάει για ένα τίτλο -κι ας είναι και στους Ολυμπιακούς. Και το φαινομενο Πέδρι μπορεί να αποτελέσει μοχλό για κάτι τέτοιο. Τον “ξεζουμίζουν” σε επίπεδο Εθνικής. Ναι. Αλλά και η Μπαρτσελόνα δεν πήγε πίσω. Όλοι μοιάζουν να θέλουν κάτι απ’ αυτόν τον παίκτη, με τη ακόρεστη επιθυμία να αγωνίζεται. Ασταμάτητα.

67 ματς σε 325 μέρες -και σε top επίπεδο!

Τα στατιστικά του Πέδρι, που γεννήθηκε στην Τενερίφη στις 25 Νοεμβρίου του… 2002, ζαλίζουν. Και εξουθενώνουν, ακόμη κι αν τα σκεφτεί κανείς -πόσο μάλλον να τα παίξει στο γήπεδο. Και μάλιστα σε τέτοιο κορυφαίο επίπεδο.

O πιτσιρικάς που δείχνει ποδοσφαιρική ωριμότητα 29χρονου και όχι ούτε καν 19χρονου έχει δώσει συνολικά 67 παιχνίδια σε 325 μέρες! Ανά πενθήμερο (παρά δύο ώρες), αυτό το εξωφρενικό ταλέντο μπαίνει στο γήπεδο και χαζεύει το κοινό. Οχι μόνο το κοινό που αντιλαμβάνεται για τι σωματικές αντοχές μιλάμε τώρα. Κάθε είδους κοινό.

Είναι ένας χαφ που δεσπόζει στο κέντρο του γηπέδου. Είναι εξαιρετικός αμυντικά. Και εξαιρετικός και ένα κλικ ακόμη παραπάνω, επιθετικά. Έχει εκπληκτική αντίληψη του κενού χώρου και της τοποθέτησης των συμπαικτών του στο γήπεδο. Έχει ακούραστα πνευμόνια, τεχνική και δύναμη αντιστρόφως ανάλογη του παρουσιαστικού του. Κόβει, κλέβει, μοιράζει παιχνίδι, κουβαλάει μπάλα. Παίζει και στη γραμμή άμα χρειαστεί. Κάποιοι τον αποκαλούν ήδη “νέο Ινιέστα”. Κάποιοι άλλοι κράμα Ινιέστα και Τσάβι. Μάλλον όμως είναι μια κλάση από μόνος του.

Ο Πέδρι δεν ανήκει στην πάλαι ποτέ “μεγάλη της Μπάρτσα σχολή” νέων ταλέντων. Αυτή που παρήγαγε το εκπληκτικό δίδυμο Τσάβι-Ινιέστα, που λέγαμε πιο πριν και που θεωρείται από τα κορυφαία δίδυμα κεντρικών χαφ όλων των εποχών.

Ο Πέδρι αποκτήθηκε “σεμνά και ταπεινά” πέρυσι από τη Λας Πάλμας έναντι “μόλις” 10.000.000 ευρώ. (Στο τέλος έγιναν κάτι παραπάνω επειδή έπιασε σχεδόν όλους τους στόχους-μπόνους…)

Σε επίπεδο νέων ταλέντων, όλοι στο Καμπ Νου περίμεναν ότι η χρονιά θα ανήκε στον Ανσού Φάτι. Όμως ο Φάτι έπαθε ρήξη μηνίσκου στον αγώνα με τη Μπέτις, πέρυσι το Νοέμβριο κι έκλεισε τη σεζόν με μόλις 10 εμφανίσεις. Τα μάτια όλων στράφηκαν έτσι στον άλλο πιτσιρικά. Και δε μπόρεσαν να τραβηχτούν από πάνω του.

Πολύ επικίνδυνο το “ξεζούμισμα” του παίκτη

Ο Πέδρι είναι ένα ποδοσφαιρικό αεικίνητο προς το παρόν. Μοιάζει ακούραστος. Ίσως και έτσι να νοιώθει, στα 18,5 χρόνια του. Όμως η περίπτωσή του αναδεικνύει και τη σκληρή πλευρά του ποδοσφαίρου. Είναι επιστημονικά ανεπίτρεπτο -και ποδοσφαιρικά λίγο απάνθρωπο- να απομυζάται και η τελευταία ικμάδα από έναν παίκτη κι ας είναι “περίπτωση” όπως αυτή του Πέδρι.

Αν ο νεαρός ξεκινήσει με τον ίδιο ρυθμό και τη νέα σεζόν, στο τέλος του χρόνου θα έχει “γράψει” ίσως και 85, 90 ματς! Ίσως και περισσότερα. Είναι φυσιολογικά αδύνατον να βγει αλώβητος από μια τέτοια καταπόνηση.

Ο Κούμαν, αλλά και οι υπεύθυνοι της Ισπανικής ομοσπονδίας, θα πρέπει να κάνουν λελογισμένη διαχείριση αυτού του μεγάλου ταλέντου.
Αν η Ισπανία φτάσει τελικό στο Τόκυο (6 Αυγούστου), ο Πέδρι θα έχει στη διάθεσή του… δυο-τρεις μέρες ξεκούρασης πριν ξεκινήσει να αγωνίζεται ξανά στη La Liga. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ότι αυτά, στην πράξη, δε γίνονται. Όσο κι αν θέλει ο μικρός να παίζει κι όσο κι αν οι ομάδες του τρίβουν τα χέρια τους που τον διαθέτουν, υπάρχουν φυσικά όρια. Το να τα ξεπερνάς, ποτέ δεν έχει καλά αποτελέσματα.

Όσο θαυμασμό κι αν απαιτεί η περίπτωση Πέδρι, άλλο τόσο απαιτεί και προσοχή, για να μην πάει χαμένο ένα τόσο μεγάλο και ελπιδοφόρο ταλέντο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ