Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ουκρανίας άναψε φωτιές και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη της νέας της εμφάνισης για το Euro, στην οποία αναγράφεται το σύνθημα – κραυγή των συνεργατών των Ναζί. Το κίτρινο και μπλε μπλουζάκι, της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, που παρουσιάστηκε στο κοινό την Κυριακή, φέρει την ένδειξη […]

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ουκρανίας άναψε φωτιές και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη της νέας της εμφάνισης για το Euro, στην οποία αναγράφεται το σύνθημα – κραυγή των συνεργατών των Ναζί.

Το κίτρινο και μπλε μπλουζάκι, της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, που παρουσιάστηκε στο κοινό την Κυριακή, φέρει την ένδειξη «Δόξα στην Ουκρανία» και «Δόξα στους ήρωες». Αυτά τα συνθήματα έχουν μακρά και σκοτεινή ιστορία, που χρονολογείται από τα κείμενα του εθνικού ποιητή της χώρας, Τάρα Σεβτσένκο το 1800 και έκτοτε έχουν πάρει εθνικιστικές διαστάσεις. Και οι δύο φράσεις χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) και του Ουκρανικού Στρατού Ανταρτών (UPA), δύο παραστρατιωτικών ομάδων που έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι πολέμησαν μαζί με τους Ναζί και έπαιξαν σημαντικούς ρόλους στις γενοκτονίες αντιπάλων τους.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ