Οι ομάδες των Big5 πρωταθλημάτων δύσκολα θα στραφούν, πλέον, σε free agents, παρά μόνο για έκτακτους λόγους. Η λίστα, ωστόσο, έχει πολύ καλές περιπτώσεις, σε κάθε θέση και για όλα τα βαλάντια. Με μερικά ονόματα να είναι τέτοια που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά...

Ελεύθεροι ακόμη. Αλλά, πια… όχι και τόσο ωραίοι! Η λίστα των παικτών που ακόμη δεν έχουν βρει ομάδα είναι μεγάλη. Και σίγουρα περιλαμβάνει και ποδοσφαιριστές-κελεπούρια. Που, όμως… δεν είναι πια τόσο “ωραίοι” όσο ήταν όταν απέκτησαν την ελευθερία τους. Τα μεταγραφικά παράθυρα στα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν κλείσει. Ως ελεύθεροι, φυσικά, μπορούν να υπογράψουν όποτε θέλουν, όπου θέλουν. Αλλά, με εξαίρεση π.χ. περιπτώσεις όπως του Ντιέγκο Κόστα, που όλα δείχνουν ότι “κλείνει” στη Γουλβς, μεγάλα ονόματα με υψηλή χρηματιστηριακή -και ποδοσφαιρική- αξία είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρουν υψηλής ποιότητας προορισμό. Στην Ελλάδα, Ολυμπιακός, με Μαρσέλο και ΑΕΚ, με Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, έκαναν εξαιρετικά ψώνια απ’ το εν λόγω “καλάθι”, με τον Γάλλο να ήταν ο 4ος πιο ακριβός… πρώην free agent της αγοράς (8.000.000 ευρώ).

Παίκτες, όμως, όπως ο Τζέισον Ντεναγέρ (14.000.000 ευρώ), Τσέκα και Νταν-Άξελ Ζαγκαντού (9.000.000 ευρώ), Έντγκαρ Ιέ (6.500.000 ευρώ) κ.α, είναι δύσκολο πια να βρουν αξιόλογη ποδοσφαιρική στέγη. Η λίστα, ωστόσο, περιέχει πολλούς ακόμη, πολύ πιο προσιτούς κιόλας, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για προπονητές και ομάδες εκτός Big5 πρωταθλημάτων.

Ελεύθεροι τερματοφύλακες

Κάτω απ’ τα δοκάρια, π.χ., ελεύθεροι είναι ακόμη ο δικός μας Αλέξανδρος Πασχαλάκης, αλλά και οι Ιβάν Αρμπολέδα, Λόρις Κάριους, Ντάνιελ Πέτροβιτς. Η λίστα έχει ακόμη και τους έμπειρους Έργιαν Νίλαντ και Ιάγο Ερερίν και τον… ώριμο, αλλά όχι έτοιμο ακόμη να σταματήσει, στα 39 του το ποδόσφαιρο Μπεν Φόστερ.

Ελεύθεροι αμυντικοί

Στην αμυντική γραμμή, για τη θέση του στόπερ, είπαμε για τον Τζέισον Ντενάγερ και τον θηριώδη Ζαγκαντού. Ακόμη ελεύθεροι είναι και παίκτες όπως οι Ελακίμ Μανγκαλά, Ματέο Μουσάκιο, Νίκολα Μακσίμοβιτς, Γιόρις Νιανιόν. Στο πλάι, Σαντιάγο Αρίας (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Ντάνι Ρόουζ ξεχωρίζουν. Η λίστα έχει ακόμη και τον γνωστό μας, Ομάρ Ελαμπντελαουί οπως και τον Αλγερινό Φαουζί Γκουλάμ, μετά από μια 8ετία στη Νάπολι.

Ελεύθεροι χαφ

Στα χαφ, πάλι, η προσφορά είναι μεγάλη. Ο Νεμάνια Ραντόγια που έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της Λεβάντε και ο Φίλιπ Μπράνταριτς είναι οι πιο ακριβοί ανασταλτικοί. Στα “8άρια”, Μούσα Ντεμπελέ, Φάμπιαν Ντελφ, Ντάνι Ντρινγκουότερ, Αντίλ Τααράμπ είναι ονόματα με καριέρα στην Πρέμιερ,, Επίσης γνωστά μας από θητεία σε Ελλάδα είναι τα ονόματα Μεχντί Αμπέντ, Γιουνούς Σανκαρέ (Παναθηναϊκός) όπως και Γέβγκεν Σάκχοφ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Κι όσο για “10ρια”, ξεχωρίζει ο Χατέμ Μπεν Αρφά και, δευτερευόντως, οι Γκαστόν Ραμίρεζ, Ζακάρια Λαμπιάντ, Αντέμ Λίατις.

Ελεύθεροι επιθετικοί

Μπροστά, τέλος, στα άκρα, γερά ονοματα είναι ο “μπαρουτοκαπνισμένος”  Άαρον Λένον με περισσότερες από 500 συμμετοχές στην Premier League, αλλά και ο Ντιέγκο Περότι που έφυγε ελεύθερος από τη Ρόμα. Κι όσο για τη θέση του σέντερ φορ, εκτός του Ντιέγκο Κόστα, ξεχωρίζουν οι Ιταλοί διεθνείς Σιμόνε Τζάτζα, Γκρατσιάνο Πελέ, όπως, βέβαια και οι Άγγλοι Άντι Κάρολ και Ντάνιελ Στάριτζ, αλλά και ο έμπειρος Τσέχος Ματέι Βίντρα, που έφυγε από τη Μπέρνλι

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ