Αγγλικοί σύλλογοι, με Γερμανικούς, αλλά και Γερμανούς προπονητές, ξεχωρίζουν πλέον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έναντι των Ισπανών κι Ιταλών. Μετά και το βράδυ της Τετάρτης, όπου έγιναν και τα ματς της φάσης των «16» του Champions League, είχαμε μια μεγάλη αλλαγή. Η Αγγλία έπιασε την Ισπανία στην βαθμολογία της UEFA, με βάση τις ομάδες που […]

Αγγλικοί σύλλογοι, με Γερμανικούς, αλλά και Γερμανούς προπονητές, ξεχωρίζουν πλέον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έναντι των Ισπανών κι Ιταλών.

Μετά και το βράδυ της Τετάρτης, όπου έγιναν και τα ματς της φάσης των «16» του Champions League, είχαμε μια μεγάλη αλλαγή.

Η Αγγλία έπιασε την Ισπανία στην βαθμολογία της UEFA, με βάση τις ομάδες που παίζουν ακόμη στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Κι όπως πηγαίνει, μάλλον θα την ξεπεράσει.

Από το μακρινό 2012 κινδυνεύει η Ισπανία να πέσει από τη πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, δε δίνει κάποιο επιπλέον πλεονέκτημα, όμως είναι ενδεικτικό για την «πτώση» των Ιβηρικών ομάδων.

Μετά το 1999, η Ρεάλ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ισπανίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στα προημιτελικά. Με τους Ίβηρες να μετρούν δύο στα τελευταία τρία χρόνια, με μονάχα έναν σύλλογο στην οκτάδα.

Μην ξεχνά κανείς πως η Ισπανία «είχε» αρκετές ομάδες που κυριαρχούσαν και κατακτούσαν τρόπαια. Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία, η Ρεάλ έχει τέσσερις κατακτήσεις, ενώ δύο έχει η Μπαρτσελόνα. Συν τοις άλλοις, υπήρχε και ο Ισπανικός «εμφύλιος», μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο, το 2014 και το 2016.

Οι… σταρ ευθύνονται για την πορεία των ομάδων;

Οι Ισπανικές ομάδες μπορεί κάποιος να πει πως είναι γερασμένες. Επίσης, αφενός ο Ρονάλντο έχει αποχωρήσει από τη Ρεάλ, ενώ ο Μέσι δεν έχει τη… στήριξη που είχε στους «μπλαουγκράνα».

Παρόλα αυτά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μετακομίσει την Γιουβέντους, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να εκτοξεύσει τη «γηραιά κυρία». Η Ιταλία, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, δεν έχει καν εκπρόσωπο στα προημιτελικά του θεσμού.

Η Ίντερ από τη μεριά της, δεν κατάφερε να συνεχίσει στο Europa League, ενώ κι η Μίλαν… είπε «αντίο». Η Αταλάντα δεν έχει ακόμη το… μέγεθος που χρειάζεται για να κοιτάξει στα μάτια τους… μεγάλους!

Τα… αφεντικά της Ευρώπης!

Η Αγγλία έχει τουλάχιστον 2-3 ομάδες στην οκτάδα, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της Premier League στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Φυσικά, οι Αγγλικές ομάδες εκτός του ταλέντου, έχουν και τεράστια οικονομική δύναμη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δε βασίζονται με Άγγλους προπονητές. Κάθε άλλο…

Στη Σίτι υπάρχει ο Γκουαρντιόλα, ενώ σε ΛίβερπουλΤσέλσι οι Κλοπ και Τούχελ από Γερμανία. Μάλιστα, η Γερμανία έχει την τιμητική της, καθώς τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί, είτε λόγω προπονητή, είτε λόγω συλλόγου!

Μένει μονάχα να δούμε φέτος, στις 29 Μαϊου, σε ποιανού χέρια θα καταλήξει το πολυπόθητο τρόπαιο. Πολύ πιθανόν όμως να το σηκώσει… γερμανικό χέρι!

Μπορούν τα επόμενα χρόνια να αντιστραφούν τα πράγματα και Ισπανοί-Ιταλοί να πάρουν πίσω το… χαμένο έδαφος;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ