Ήταν ο τελικός της Κωνσταντινούπολης όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους Μίλαν και Λίβερπουλ. Οι «ροσονέρι» έψαχναν το έβδομό τους τρόπαιο, ενώ οι «κόκκινοι» το πέμπτο. Και αυτό που είδαμε δεν είχε προηγούμενο, στον κατά τεκμήριο θεαματικότερο τελικό από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ (1992-93). Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την κόλαση και πήγε στον παράδεισο. Όλα έδειχναν ότι […]

Ήταν ο τελικός της Κωνσταντινούπολης όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους Μίλαν και Λίβερπουλ. Οι «ροσονέρι» έψαχναν το έβδομό τους τρόπαιο, ενώ οι «κόκκινοι» το πέμπτο. Και αυτό που είδαμε δεν είχε προηγούμενο, στον κατά τεκμήριο θεαματικότερο τελικό από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ (1992-93).

Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την κόλαση και πήγε στον παράδεισο. Όλα έδειχναν ότι θα επικρατούσε θριαμβευτικά η Μίλαν, καθώς κατόρθωσε να προηγηθεί με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο! Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Πάολο Μαλντίνι άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς. Με τον Ερνάν Κρέσπο να σκοράρει εις διπλούν στο 39′ και στο 44′.

Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη και άλλαξε έτσι η εικόνα στο δεύτερο μέρος. Τι είπε ο Ράφα Μπενίτεθ στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ανάπαυλας. Αλλά, αυτό που έγινε άφησε τους πάντες με το στόμα ανοικτό.

Σωτήρας Ντούντεκ

Οι φίλοι της Μίλαν περίμεναν θρίαμβο σαν εκείνον του 1994 στην Αθήνα με το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα. Αμ δε… Η Λίβερπουλ επανήλθε, ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση! Το 3-0 έγινε 3-3 μέσα σε επτά λεπτά. Στο 54′ ο Τζέραρντ μείωσε, ο Σμίτσερ δυο λεπτά αργότερα έβαλε τους Άγγλους στο ματς. Με τον Τσάμπι Αλόνσο να ισοφαρίζει με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Μέχρι το 90′ όμως, δεν μπήκε άλλο γκολ. Ούτε στην ημίωρη παράταση.

Ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ντούντεκ και τα «τσαλιμάκια» του στο τέρμα να δίνουν το τρόπαιο στη Λίβερπουλ. Απέκρουσε το πέναλτι του Αντρέι Σεβτσένκο και χάρισε το πέμπτο Τσάμπιονς Λιγκ στους «κόκκινους».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ