Ο κανονισμός θα ισχύει για να εντοπίζονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκτεθειμένοι παίκτες.

Σε νέα εποχή μπαίνει το ποδόσφαιρο, αρχής γενομένης από τους αγώνες για τους ομίλους στο Champions League, και σε δεύτερη φάση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 που θα λάβει χώρα στο Κατάρ.

Στους αγώνες που θα διεξαχθούν σε αυτές τις διοργανώσεις  θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το ημιαυτόματο σύστημα οφσάιντ της FIFA.

Οι δοκιμές… τελείωσαν και μετράμε αντίστροφα για το ντεμπούτο του ημι-αυτόματου οφσάιντ στην κορυφαία σκηνή!

Ο κανονισμός θα ισχύει για να εντοπίζονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκτεθειμένοι παίκτες.

Θα χρησιμοποιούνται, σε κάθε αγώνα, αισθητήρες που θα βρίσκονται εσωτερικά στην μπάλα και δώδεκα κάμερες που θα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του γηπέδου, οι οποίες θα εξετάζουν τις κινήσεις των παικτών.

Πρόκειται, μάλιστα, ο εν λόγω κανονισμός να υιοθετηθεί και από την Premier League, από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Πιερλουίτζι Κολίνα, το ημιαυτόματο οφσάιντ θα βοηθήσει σημαντικά τους ρέφερι.

Η απόφασή τους για τις αμφισβητούμενες φάσεις αναμένεται να παίρνεται σε 20-25 δευτερόλεπτα, ενώ τώρα κάνουν πάνω από ένα λεπτό.

Τι δήλωσε ο Ρομπέρτο Ροζέτι, επικεφαλής της διαιτησίας στην UEFA.

Η UEFA αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογικές λύσεις που θα βελτιώσουν το άθλημα και θα παρέχουν βοήθεια στους διαιτητές. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στο VAR να εντοπίζει γρήγορα και με περισσότερη ακρίβεια λύσεις γύρω από το οφσάιντ, βελτιώνοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια γύρω από τις αποφάσεις. Το νέο σύστημα είναι έτοιμο να εγκατασταθεί σε όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες για το Champions League»

«Το VAR έχει πολύ θετικό αντίκτυπο μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των μεγάλων λαθών έχει μειωθεί δραματικά»

«Αλλά υπάρχουν τομείς όπου μπορεί να βελτιώθηκε, και σίγουρα το οφσάιντ είναι ένα από αυτά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ