Η Παλμέιρας θέλει οπωσδήποτε τον παίκτη ως το τέλος της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός λέει εξ ανάγκης ΟΚ σ' αυτό. Αλλά μένει, έτσι, στα κρίσιμα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, χωρίς τον "δημιουργό" που έχει επιλέξει. Είναι ένα ρίσκο του Μαρτίνς...

Ολυμπιακός: Μια χαρά ο Σκάρπα. Αλλά… η Ευρώπη; Όπως όλα δείχνουν -και σας έχουμε ήδη πει- η συμφωνία με τον Βραζιλιάνο της Παλμέιρας είναι σχεδόν δεδομένη. Και η προσθήκη του στο ρόστερ των πρωταθλητών, σίγουρα προσφέρει ποιότητα και, το κυριότερο, δημιουργία. Αυτό, δηλαδή, που ολοφάνερα λείπει από την ομάδα, όπως έδειξαν τα φιλικά στην Αυστρία. Ο Ολυμπιακός πασχίζει να βγάλει φάσεις. Κι ένας παίκτης όπως ο Γκουστάβο Σκάρπα μπορεί να είναι η απάντηση σ’ αυτό.

Αν και οι Βραζιλιάνοι δεν τον θεωρούν ακριβώς “δεκάρι”, ο Σκάρπα (35 συμμετοχές, 8 γκολ και 8 ασίστ ως τώρα με την Παλμέιρας) είναι αυτό που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Στα 28,5 του (γεν. 5/1/1994), είναι ένας μεσοεπιθετικός που θα φτιάξει ευκαιρίες για την ομάδα, αλλά έχει και αίσθηση του γκολ. Και, επίσης κρίσιμο για την τακτική του Πορτογάλου, μπορεί να παίξει και στη γραμμή. (Για την ακρίβεια, εφέτος, έχει δώσει πιο πολλά ματς ως αριστερό εξτρέμ στην Παλμέιρας, παρά ως κεντρικός χαφ…)

Ο Ολυμπιακός προσφέρει πολύ καλά χρήματα στον παίκτη. Και ο ίδιος μένει ελεύθερος σε έξι μήνες, άρα ούτε η Παλμέιρας είναι σε θέση να ζητήσει… τον ουρανό με τ’ άστρα για να τον δώσει. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα; Θα το διακρίνατε, ίσως, ήδη, ανάμεσα στις γραμμές του χθεσινού μας ρεπορτάζ για τη συμφωνία.

Θα τον έχει. Αλλά από Γενάρη. Οπότε, τι γίνεται στην Ευρώπη;

Η Παλμέιρας θέλει όσο τίποτε να πάρει τον τίτλο εφέτος. Αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στον πίνακα, αλλά σε απόσταση αναπνοής από Ατλέτικο Παραναένσε, Ατλέτικο Μινέιρο και Κορίνθιανς. Ως προς το να τον δώσει από τώρα, λοιπόν, ήταν ανένδοτη. Και ο Ολυμπιακός, εξ ανάγκης, συμφώνησε σ’ αυτό. Ο παίκτης είναι κατά πάσα βεβαιότητα δικός του. Αλλά από τον Γενάρη και όχι από τώρα.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές (αλλά και ελληνικές) υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινούν χωρίς τη “σίγουρη” (όσο σίγουρη μπορεί να πει εκ των προτέρων κάποιος ότι είναι) λύση του Σκάρπα στον τομέα της δημιουργίας. Και έτσι θα πάει το πράγμα μέχρι το τέλος της ημερολογιακής χρονιάς, αφού ο Κώστας Φορτούνης είναι εκτός πλάνων. Βεβαίως, λόγω χειμερινού Μουντιάλ, το κρίσιμο κομμάτι της σεζόν θα είναι αυτό του 2023. Αλλά όχι σε ό,τι αφορά την Ευρώπη.

Στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα παίξει πολύ κρίσιμα παιχνίδια με τον Μαρτίνς να κάνει τα σχέδιά του στο θέμα της δημιουργίας με σημεία αναφοράς τους Αγκιμπού Καμαρά, Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, Ζοάο Καρβάλιο -άντε και Ματιέ Βαλμπουενά επίσης. Με λύσεις όχι ακριβώς “ανάγκης”, αλλά, κάπου, “μεσοβέζικες”, όπως και να ‘χει το πράγμα. Είναι ένα ρίσκο, πάντως, που ο Μαρτίνς δείχνει έτοιμο να πάρει. Μαζί με την ευθύνη του, φυσικά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ