Υπάρχει λόγος σοβαρός που οι "ερυθρόλευκοι" νοιάζονται πολύ για το ποια ομάδα θα πάρει εφέτος τον τίτλο στην Τσεχία. Κι αυτό επειδή, ακόμη, δεν είναι γνωστό και το τι θα γίνει με τις ουκρανικές ομάδες τη νέα σεζόν...

Ολυμπιακός: Φανατικά υπέρ της… Βικτόρια Πλζεν! Στις 30 Ιουλίου του 2019, στο Καραϊσκάκης, οι “ερυθρόλευκοι” έδιναν τον πρώτο τους αγώνα με μια ομάδα-γλωσσοδέτη και το βλέμμα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα ήταν από την Τσεχία. Και ο γλωσσοδέτης, το… επώνυμό της: Πλζεν, από την πόλη όπου έχει έδρα, στη Δυτική Βοημία, περίπου 90 χιλιόμετρα απόσταση από την Πράγα

Αν και ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Βικτόρια (αυτό τουλάχιστον είναι εύκολο) Πλζεν. Η τσέχικη ομάδα δεν ήταν κακή, αλλά σίγουρα ήταν σε άλλο επίπεδο από τον γηπεδούχο που, εν τέλει, πανηγύρισε μ’ ένα θριαμβευτικό 4-0 την πρόκρισή του -στο πρώτο ματς είχε έλθει 0-0.

Με το παιχνίδι αυτό στη λήθη, πλέον, ίσως σας μοιάζει περίεργο να λέμε τώρα ότι, 3 χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός θέλει όσο τίποτε να πάρει τον τίτλο στην Τσεχία η Βικτόρια Πλζεν. Κι όμως, το θέλει. Όχι επειδή, π.χ. έχει να λέει για τη σπουδαία φιλοξενία της στο πρώτο εκείνο ραντεβού τους -παρότι μια χαρά ήταν κι εκείνη. Αλλά επειδή “μετράει τα κουκιά” της ειδικής κατάταξης των ομάδων στην ΟΥΕΦΑ. Και θέλει, φυσικά, το πλεονέκτημα του “ισχυρού” σε όλες τις φάσεις των προκριματικών γύρων. Οπότε… ζήτω η Βικτόρια!

Γιατί παίζει ρόλο ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο στην Τσεχία

Να το εξηγήσουμε πιο αναλυτικά. Από το 2010 και μετά, η ομάδα του Πλζεν έχει μπει για τα καλά “σφήνα” μεταξύ της Σλάβια και της Σπάρτα Πράγας, τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις του τσέχικου ποδοσφαίρου. Πήρε τον τίτλο το 2011, το 2013 και τρεις σερί από το 2016 ως και το 2018 (αυτό το τελευταίο την έστειλε στους προκριματικούς απέναντι στον Ολυμπιακό).

Εφέτος είναι και πάλι πολύ κοντά στην επανάληψη του άθλου. Στα πλέι-οφ είναι πρώτη, με 79 βαθμούς σε 33 ματς, στο +2 από τη Σλάβια. Είναι αήττητη από τις 31 Οκτωβρίου πέρυσι και μόλις την περασμένη Κυριακή έριξε τριάρα στη Σπάρτα. Της απομένουν, την Τετάρτη 11/5 ο εκτός έδρας αγώνας με την ουραγό Χράντετς Κράλοβε και την Κυριακή, 15 του μηνός, το εντός με την Οστράβα. Είναι το φαβορί. Και ο Ολυμπιακός ελπίζει να τα καταφέρει.

Αν η Πλζεν το πάρει, δεν παίζει ρόλο και τι θα γίνει με Σαχτάρ…

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεκινά ως ισχυρός στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (19/20 Ιουλίου). Και έχει το πλεονέκτημα και για τον τρίτο. Όμως, συνολικά, με 41.000 βαθμούς στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός θα μπει στη μάχη  πιθανότατα με δύο ομάδες να έχουν καλύτερη βαθμολογία. Τον Ερυθρό Αστέρα (44.000) και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (49.500). Αν αυτές είναι όλες όλες, όλα καλά. Διατηρεί το πλεονέκτημά του ως τα πλέι οφ. Το διατηρεί επίσης, υπό προϋποθέσεις, ακόμη κι αν οι ουκρανικές ομάδες συμμετάσχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δύσκολο, αλλά αν συμβεί, η Σαχτάρ είναι μια ακόμη ομάδα με μεγαλύτερη βαθμολογία (77.000).

Οπότε, για να είναι απολύτως σίγουρος ότι  θα είναι στους ισχυρούς ως τα πλέι-οφ -οι προϋποθέσεις που είπαμε- θέλει, απλώς,  η… αγαπημένη του Πλζεν (33.500 βαθμοί) να μη χάσει το πρωτάθλημα από τη Σλάβια. Διότι η ομάδα της Πράγας έχει 43.500 βαθμούς και, αν τελικά η Σαχτάρ πάρει μέρος στα προκριματικά, θα αφήσει τον Ολυμπιακό 5ο στην κατάταξη και χωρίς πλεονέκτημα μετά τον 3ο γύρο. Η Σλάβια παίζει στα πλέι οφ εκτός με Μπάνικ Οστράβα και εντός με τη Σπάρτα. Έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από την Πλζεν και ο Ολυμπιακός, χωρίς καμία διάθεση κακίας… εύχεται, πάντως, αυτό να μην της βγει σε καλό…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ