Ο δήμιος της Μπαρτσελόνα, Ντάργουιν Νούνιες έχει όλο το πακέτο που ψάχνουν οι μεγάλοι της Ευρώπης. Ο Ντάργουιν Νούνιες μάτωσε δύο φορές τα δίχτυα των «μπλαουγκράνα» και έφτασε τα έξι γκολ σε επτά ματς φέτος. Μία περίπτωση που σε αρκετούς θυμίζει τον… Έντινσον Καβάνι και σε άλλους, έναν νέο ηγέτη της Ουρουγουάης. Η ακριβότερη μεταγραφή […]

Ο δήμιος της Μπαρτσελόνα, Ντάργουιν Νούνιες έχει όλο το πακέτο που ψάχνουν οι μεγάλοι της Ευρώπης.

Ο Ντάργουιν Νούνιες μάτωσε δύο φορές τα δίχτυα των «μπλαουγκράνα» και έφτασε τα έξι γκολ σε επτά ματς φέτος. Μία περίπτωση που σε αρκετούς θυμίζει τον… Έντινσον Καβάνι και σε άλλους, έναν νέο ηγέτη της Ουρουγουάης.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα, που τίποτα θα είχε ζήσει, άμα οι δικοί του δεν ήταν παρών στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του.

Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1999 στο Αρτίγας της Ουρουγουάης. Και από την πρώτη στιγμή, το ποδόσφαιρο φάνηκε να είναι η προτεραιότητα του.

Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, η Πένιαρολ μένει άναυδη από τους αριθμούς του 15χρονου φορ και τον κάνει δικό της με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ίδια ομάδα, ήταν και ο ένα χρόνο μεγαλύτερός του, Φεντερίκο Βαλβέρδε που τώρα φοράει τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ταυτόχρονα, η εξέλιξή του, έδινε υποσχέσεις για μία… τεράστια καριέρα.

Μπορεί ο νεαρός επιθετικός να ξεχείλιζε από ταλέντο, όμως οι κακή διαχείρισή του στους τραυματισμούς, τον ανάγκασε να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα δύο φορές, πριν καν κλείσει τα 17 του.

Μπορεί ο νεαρός επιθετικός να είχε σοβαρούς τραυματισμούς, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους προπονητές της Πένιαρολ να του δώσουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Μετά την επιστροφή του, ο ίδιος τους εξαργύρωσε με τέσσερα γκολ σε 22 συμμετοχές, κάνοντας την Ευρώπη να τον προσθέτει στο ραντάρ της. Ένα wonderkid της Λατινικής Αμερικής που έψαχνε την ευκαιρία του στην δική μας ήπειρο.

Πολλοί ποδοσφαιριστές της χώρας του ή γενικά της Λατινικής Αμερικής. Χρειάζονται ένα χρόνο προσαρμογής όταν ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο Ντάργουιν Νούνιες δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Εγκλιματίστηκε αμέσως και παρότι είχε βαρύ ιστορικό με τραυματισμούς. Δεν έδειξε φόβο να ρισκάρει για να πετύχει. Στο φινάλε της σεζόν, μόνο χαμόγελα υπήρχαν για τον ίδιο και τις επιδόσεις του.

Σε 32 παιχνίδια, μέτρησε 16 γκολ και τρεις ασίστ.

ε αποτέλεσμα να γίνει από τους κορυφαίους φορ της Ισπανίας και το όνομά του να μονοπωλήσει εκ νέου στα μεταγραφικά σενάρια του καλοκαιριού. Η Αλμερία, όπως έκανε ρεκόρ στην… αγορά, ήθελε να το επαναλάβει στην πώληση. Και το έκανε.

Η Μπενφίκα έχει «συνηθίσει» να αρπάζει αυτές τις ευκαιρίες και από την αρχή μπήκε στη θέση του οδηγού για την απόκτησή του. Ο πορτογαλικός σύλλογος, έπειτα από αρκετό πρέσινγκ, «έσπασε» τα ταμεία του και με 24 εκατ. ευρώ, έβαλε τον Ουρουγουανό στην κορυφή των ακριβότερων μεταγραφών. Αντίστοιχα, η Αλμερία έγινε για πρώτη φορά τόσο πλούσια έπειτα από πώλησή της.

Με προσωπικό σόου, κατάφερε να οδηγήσει τους «αετούς» στον θρίαμβο με 3-0 επί της Μπαρτσελόνα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο τρόπος που συμμετείχε στο ματς και τα προβλήματα που προκάλεσε στην αντίπαλη άμυνα, μόνο αδιάφορα δεν ήταν. Αξιοσημείωτο δε, είναι πως δεν αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης αλλά ως… αριστερό εξτρέμ. Εκεί όπου έχει και τα καλύτερα στατιστικά φέτος, ελέω της παρουσίας του Γιάρεμτσουκ.

Η Μπενφίκα δεσμεύει το μέλλον του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και σίγουρα δεν προτίθεται να πετάξει έτσι απλά την επένδυσή της.

Για να δούμε αν κάποιος από τους μεγάλους θα τινάξει την μπάνκα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Primeira Liga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт
Uncategorized

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!