Ο Γάλλος περνάει δεύτερη... εφηβεία εφέτος στη Ρεάλ και κάνει απίθανα πράγματα. Και δεν εννοούμε μόνο τα γκολ και τις ασίστ του. Υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό...

Μπενζεμά: Φουλ για Χρυσή Μπάλα και… παράσημο! Σε δύο μήνες, στις 9 Ιουλίου, ο Καρίμ κλείνει τα 35 του. Αλλά αν δεν το ξέρεις, αποκλείεται να το πιστέψεις. Αυτά που κάνει στο γήπεδο εφέτος ο Γάλλος είναι, αλήθεια, εξωπραγματικά και αν η Χρυσή Μπάλα δεν καταλήξει στην τροπαιοθήκη του ούτε εφέτος, θα μιλάμε για σκάνδαλο.

Τα στατιστικά πλάι στο όνομά του είναι απλώς εκθαμβωτικά. Ο άνθρωπος -σ’ αυτή την ηλικία- έχει παίξει ως τώρα… 3.664 λεπτά με τη Ρεάλ εφέτος, σε 43 συνολικά εμφανίσεις. Και σ’ αυτές έχει βάλει… 43 γκολ κι έχει δώσει και 14 (!) ασίστ. Ως αριθμός, εντυπωσιακός. Αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι αν εξετάσει κάποιος την “ποιότητα” και τη σημασία αυτών των γκολ, θα μείνει άναυδος.

Ο Μπενζεμά έχει βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά σε καμιά δεκαριά παιχνίδια πρωταθλήματος, ήταν πρωταγωνιστής στον τίτλο του Σούπερ Καπ, έχει πάρει από το χεράκι τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον εξελίσσει σε σκόρερ ολκής. Και σε μια ομάδα με Λούκα Μόντριτς, Κασεμίρο, Τόνι Κρός κ.λπ., είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης που ποτέ δεν τα παρατάει, ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι δεν πιστεύουν πια.



Ισοφάρισε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο…

Ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο άνθρωπος έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Χατ τρικ απέναντι σε Παρί και Τσέλσι, τρία γκολ και μια ασίστ στα μάτς με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τα συνολικά 10 του γκολ μετά τη φάση των ομίλων (όπου έβαλε άλλα 5) ισοφαρίζουν το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2016-17 και πάλι για τη Ρεάλ.


Η κίνησή του στο πρώτο γκολ του Ροντρίγκο, στον ημιτελικό του Μπερναμπέου δείχνει τι ακριβώς είναι εφέτος για τη Ρεάλ αυτός ο παίκτης. Είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτός από Χρυσή Μπάλα πρέπει να πάρει και… παράσημο ανδρείας! Όχι μόνο σκόρερ ολκής, αλλά και ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα με μενταλιτέ γνήσιου νικητή. Μαχητή ως το τέλος.



Η εφετινή είναι 100% η χρονιά του Καρίμ Μπενζεμά που βάζει τη σφραγίδα του σε όλα τα κρίσιμα ματς για τη Ρεάλ. Αν θα τα καταφέρει και στον τελικό, κανείς δεν ξέρει. Αλλά δε θα έχει και μεγάλη σημασία. Έτσι κι αλλιώς, αυτός έστειλε την ομάδα του εκεί, με τα πόδια, το κεφάλι και την… καρδιά του. Κι αυτό δε θα αλλάξει, ότι κι αν συμβεί απέναντι στη Λίβερπουλ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ