Νίκησε με 3-1 την περσινή πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα.

Η Λιόν κέρδισε με 3-1 την περσινή πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στον τελικό του γυναικείου UEFA Champions League, κατακτώντας την όγδοη κούπα στην ιστορία της.

Η πολυνίκης ομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου κέρδισε με τις Καταλανές και επέστρεψε στο… θρόνο της ύστερα από ένα χρόνο.

Ο καταληκτικός αγώνας της διοργάνωσης έλαβε χώρα στο «Allianz Stadium» στο Τορίνο. Μόλις στο 6’ οι Γαλλίδες άνοιξαν το σκορ με την Αμαντίν Ανρί, με άπιαστο σουτ της από απόσταση τριάντα μέτρων.

Στο 23’ η Άντα Χέγκερμπεργκ έκανε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, δίνοντας «αέρα» δύο γκολ στην ομάδα της.

Το 3-0 για τη Λιόν προήλθε από τα πόδια της Καταρίνα Μακάριο, η οποία με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία.

Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο μπήκε και τέταρτο τέρμα, αυτήν τη φορά από τις «μπλαουγκράνα». Η Αλέξια Πουτέγιας με σουτ στην κίνηση νίκησε την αντίπαλη τερματοφύλακα και μείωσε σε 3-1.

Η αρχηγός του ισπανικού συγκροτήματος έφτασε τα έντεκα γκολ στο φετινό UEFA Champions League. Είναι ήδη πρώτη σκόρερ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν αποδείχθηκε το ίδιο παραγωγικό με το πρώτο. Οι δύο αντίπαλοι εμφανίστηκαν λιγότερο απειλητικοί και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Λιόν να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου.

Μπαρτσελόνα (Γιονατάν Γιράλδες): Πανιός, Τορεχόν (59’ Κρνογκορτσέβιτς), Παρέδες, Λεόν, Ρόλφε (75’ Πίνα), Μπονματί, Γκιχάρο, Αλέξια, Χάνσεν, Καλντεντέι (59’ Μάρτενς), Ερμόσο (46’ Οσοάλα).
Λιόν (Σόνια Μπομπαστόρ): Εντλέρ, Καρπέντερ (14’ Μπουσάναν), Ρενάρ, Μπατί (81’ Κέιμαν), Μπασά, Χοράν, Ανρί, Μακάριο, Κασκαρινό (81’ Μορονί), Μαλάρ (72’ Λε Σομέρ), Χέγκερμπεργκ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπίκ Λυών

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ