Ο Ισπανός κόστισε μόλις 5.000.000 ευρώ στη βελγική ομάδα. Αλλά με όσα κάνει -ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ- πάει φουλ να γίνει ο επόμενος... ντε Κετελάερε της ομάδας. Ένας "δαιμονάκος" με πολλούς ρόλους μπροστά!

Φεράν Γιούτγκλα: Το “λαχείο” της Μπριζ από τη Μπάρτσα! To Trasnfermarkt έχει στην πρώτη του σελίδα κάθε μέρα τους παίκτες που αναζήτησαν σ’ αυτό περισσότερο οι επισκέπτες του. Ονόματα όπως των Έρλινγκ Χάαλαντ, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν μόνιμο… στασίδι σ’ αυτήν την κατηγορία. Μετά τα απίθανα πράγματα της Νάπολι (και) στο Τσάμπιονς Λιγκ, Νο2 ήταν χθες και ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Και στο Νο 6 ένας άλλος μικρός… γλωσσοδέτης. Ο Φεράν Γιούτγκλα, της Μπριζ.

Ένας δαίμονας με πολλούς ρόλους μπροστά…

Το ενδιαφέρον για τον βραχύσωμο αλλά… δαιμόνιο επιθετικό της βελγικής ομάδας ήταν μάλλον δικαιολογημένο. Και επίσης, μάλλον βέβαιο είναι και ότι θα αυξηθεί σημαντικά στο άμεσο μέλλον. Η Μπριζ είναι τρίτη στο πρωτάθλημα μετά από 10 αγωνιστικές, με απολογισμό 22 βαθμούς. Αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει, ως τώρα, γίνει η… μισητή όσων παίζουν στοίχημα. Σε Όμιλο με Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Μπάγερ Λεβερκούζεν, οι Βέλγοι μπήκαν στο θεσμό ως αουτσάιντερ του 2ου Ομίλου. Αλλά πλέον φιγουράρουν 1οι και καλύτεροι σ’ αυτόν, με 3 νίκες απέναντι στα πιο πάνω “φαβορί”. Και μεγάλο ρόλο σ’ αυτό έχει παίξει ο Γιούτγκλα, που πήρε χθες για 2η φορά τον τίτλου του “Παίκτη του Αγώνα” για τη Μπριζ στον θεσμό…

Σύνθημα ήδη για την κερκίδα

Με ασίστ για το 1-0 και δικό του γκολ-ταφόπλακα στα όνειρα της Ατλέτικο στο παιχνίδι, ο Ισπανός, που θα κλείσει τα 24 του την 1η Φεβρουαρίου, είναι, γενικά παίκτης-κλειδί για τη Μπριζ ως τώρα. Ένας αεικίνητος επιθετικός με διάφορους ρόλους μπροστά, ομαδικός, γρήγορος, με έφεση στο σκοράρισμα. Έχει ως τώρα 14 συμμετοχές, σε σχεδόν 1.000 αγωνιστικά λεπτά για τους Βέλγους, με απολογισμό 8 γκολ και 5 ασίστ. (Δύο και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ). Μπήκε με τη μία στην ομάδα και παίζει γι’ αυτήν με το πάθος παιδιού απ’ τις Ακαδημίες της και οπαδού της από μικρό παιδί. Είναι ήδη ο αγαπημένος της κερκίδας!



Φυσικά, ο Γιούτγκλα δεν είναι παιδί των Ακαδημιών της. Είναι προϊόν του καταλανικού ποδοσφαίρου (Εσπανιόλ, Σαν Αντρέου, Μπαρτσελόνα). Στην τελευταία έφτασε και τις 9 συμμετοχές (2 γκολ) με τη μεγάλη ομάδα. Κέρδισε την άνοδό του εκεί μετά τα 19 γκολ και τις 6 ασίστ σε 32 εμφανίσεις με τη Νέων, πέρυσι το Δεκέμβριο. Είδε, όμως, ότι δεν έχει μέλλον στο Καμπ Νου. “Χρωστώ τα πάντα στη Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα πρέπει να τραβήξω το δικό μου δρόμο”, ήταν τα λόγια του, το καλοκαίρι, όταν η Μπριζ έδινε μόλις 5.000.000 ευρώ στους “μπλαουγκράνα” για την απόκτησή του.

Ο επόμενος ντε Κετελάερε; Πολύ πιθανόν!

Στο τέλος της περσινής σεζόν, η χρηματιστηριακή του αξία ήταν στα 3.000.000 ευρώ. Αλλά με όσα κάνει ως τώρα στο Βέλγιο -και κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ- ο αριθμός αυτός έχει ήδη φτάσει τα 7.000.000 και στη Μπριζ τρίβουν τα χέρια τους. Ο Γιούτγκλα μοιάζει ως τώρα με ανεπανάληπτο “λαχείο” για τη Μπριζ. Ο Ισπανός αντιπροσωπεύει το 1/10ον απ’ όσα ξόδεψε εφέτος για μεταγραφές, αλλά είναι μακράν ο πιο πολύτιμος παίκτης της μέχρι στιγμής.




Το πιο σημαντικό για τη βελγική ομάδα είναι ότι ο Γιούτγκλα δεν είναι καλός μόνο στη Jupiler Pro League, με την περιορισμένη δυναμικότητα. Κάνει… “παπάδες” και στο Τσάμπιονς Λιγκ, που το βλέπει όλη η υφήλιος. Κι αν συνεχίσει έτσι, πάει σίγουρα για επόμενος Σαρλ ντε Κετελάερε, που, ως δικό της παιδί εκείνος, έφερε στα ταμεία 32.000.000 ευρώ το καλοκαίρι για να πάει στη Μίλαν



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ