Ο Νορβηγός φορ, Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ. Ο ίδιος έχει φτάσει κιόλας τα 20 τέρματα, σε μόλις 14 ματς. Το βράδυ της Τρίτης, η Ντόρτμουντ αντιμετώπιζε τη Σεβίλλη (2-2), με τη Γερμανική ομάδα να παίρνει εν τέλει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η χτεσινή ισοπαλία, σε συνδυασμό με το […]

Ο Νορβηγός φορ, Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ. Ο ίδιος έχει φτάσει κιόλας τα 20 τέρματα, σε μόλις 14 ματς.

Το βράδυ της Τρίτης, η Ντόρτμουντ αντιμετώπιζε τη Σεβίλλη (2-2), με τη Γερμανική ομάδα να παίρνει εν τέλει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η χτεσινή ισοπαλία, σε συνδυασμό με το 3-2 του προηγούμενου αγώνα, έδωσε το εισιτήριο στην Ντόρτμουντ.

Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής ήταν ο Νορβηγός που σπάει όλα τα ρεκόρ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο ίδιος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

https://www.youtube.com/watch?v=nKk48z7hMqA

Λίγα λόγια για τον αγώνα

Στην αρχή, την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχε η Σεβίλλη. Δοκίμασε πολλές σέντρες, ώσπου να διασπαστεί η Γερμανική άμυνα. Στα μισά του πρώτου 45λεπτου, η κατοχή ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά η Ντόρτμουντ άντεξε την πίεση.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να ανοίξει και το σκορ, με τον Χάαλαντ στο 35’. Όταν ο Νταχούντ έδωσε στον Ρόις, ο τελευταίος γύρισε στον Χάαλαντ κι εκείνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το 2-0 έγινε με τον συνήθη ύποπτο, τον άνθρωπο που σπάει τα ρεκόρ, τον Νορβηγό φορ, μετά από εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από δύο προσπάθειες.

Στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης, η Σεβίλλη μείωσε σε 2-1, όταν ο Τσαν μετά από μια βαθιά μπαλιά, σπρώχνει τον Ντε Γιονγκ στην περιοχή, με τον Τσακίρ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Εν-Νεσίρι ευστόχησε, με το σκορ να μειώνεται στο γκολ.  

Στα τελευταία λεπτά έγινε ένα ματς-θρίλερ, με τον Ράκιτιτς να βγάζει μια εκπληκτική σέντρα απ’ τα αριστερα. Ο Εν Νεσίρι σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έγραψε το 2-2, ισοφαρίζοντας και δίνοντας άγρια μορφή στο ματς.

Εν τέλει, το τελικό σκορ ήταν αυτό, με το εισιτήριο να πηγαίνει στην Ντόρτμουντ.

Χάαλαντ εσύ… σούπερ σταρ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε δύο τέρματα στην αναμέτρηση, φτάνοντας τα 10 φέτος. Συνολικά στον θεσμό όμως, έχει σε 14 αναμετρήσεις, 20 τέρματα.

Με αυτόν τον τρόπο, έσπασε ένα ρεκόρ με αρκετά εμφατικό τρόπο όπως θα δείτε.

Έγινε ο παίκτης που πέτυχε 20 γκολ πιο γρήγορα απ’ όλους. Ο Χάρι Κέιν που ήταν ο κάτοχος του ρεκόρ, είχε πετύχει τα ίδια τέρματα, αλλά σε 10 αγωνιστικές περισσότερες (24).

Καταλαβαίνετε λοιπόν, για τι παιδί-θαύμα μιλάμε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ