Αγνώριστος.... προς το καλύτερο, ο Κροάτης έχει ήδη γίνει σύνθημα στο Άίμπροξ. Και με 4 γκολ σε 480 λεπτά με τους Ρέιντζερς διανύει περίοδο-φωτιά στην καριέρα του... Αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να δει και Μουντιάλ με την Εθνική του...

Αντόνιο Τσόλακ: Μάλλον είχε… “αλλεργία” στον Βαρδάρη! Όταν πριν από δυο χρόνια, Σεπτέμβρη του 2020, ο ΠΑΟΚ έδινε 3.000.000 ευρώ στη Ριέκα για τον Κροάτη φορ, δεν είχε… Βαρδάρη στο κρανίο! Τα έδινε για έναν επιθετικό που η πορεία του έδειχνε ότι τα αξίζει. Και μεγάλη εμπειρία είχε και σε εξαιρετική ηλικία ήταν. (Γεν. 17/9/1993). Μετά από 6 μήνες χωρίς να πείσει, ωστόσο, φεύγει δανεικός για τη Μάλμε. Σε 40 ματς μαζί της, προλαβαίνει 19 γκολ και 3 ασίστ. Αλλά η επιστροφή του και… πάλι δεν είναι πειστική. Πριν από λίγες εβδομάδες, για 2.100.000 ευρώ, ο Τσόλακ φεύγει για τους Ρέιντζερς. Και… μακριά από τον Βαρδάρη, στον οποίο, δεν εξηγείται αλλιώς, πρέπει να είχε αλλεργία, κάνει -πάλι- πράγματα και θαύματα.



Οι Ρέιντζερς τον είχαν “στο μάτι” από το ματς με τη Μάλμε…

Από τον “Δικέφαλο” έφυγε με 39 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ. Αλλά μη σας ξεγελάει αυτό το “39”. Στην πράξη μιλάμε για μόλις 1.611 αγωνιστικά λεπτά. Δηλαδή, ούτε ένα ημίχρονο ανά μέσο όρο. Στη Σκοτία, ωστόσο, ακόμη δεν έχει μάθει να βρίσκει στα σκοτεινά τους διακόπτες στο νέο σπίτι του, που λέει ο λόγος. Αλλά έχει ήδη… 480 αγωνιστικά λεπτά και 4 γκολ σε 6 ματς! Δύο στο πρωτάθλημα και δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Άιμπροξ τρίβουν τα χέρια τους και τον θεωρούν ήδη σπουδαία μεταγραφή. Τον είχαν, άλλωστε “στο μάτι” απ’ αυτό ακριβώς το παιχνίδι, πέρυσι, όταν έπαιζε για τη Μάλμε, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν, για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Τσόλακ έγινε και απ’ τους ήρωες της βραδιάς. Η ισοφάριση από τα πόδια του, του γκολ-ψυχρολουσία των Ολλανδών στο 37′, ήλθε μόλις 3 λεπτά αργότερα. Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Το 1-1 άλλαξε την ψυχολογία των Ρέιντζερς που, παρά το τελικό 2-2 έχουν πλέον ελπίδες στη ρεβάνς, στις 24 Αυγούστου.

Με τέτοιες εμφανίσεις (ξανα)βλέπει και Εθνική…

Αυτό ήταν το 4ο διαδοχικό γκολ του Κροάτη για τους Σκοτσέζους. Έχει βρει δίχτυα με Κιλμάρνοκ, Ουνιόν, Σεντ Τζόνστον και Αϊντχόφεν. Και, το κυριότερο, δείχνει να έχει βρει στη Γλασκόβη τον πιο καλό εαυτό του. Εκείνον της Ριέκα, με την οποία έκανε όνομα, με 51 γκολ και 15 ασίστ σε 90 εμφανίσεις. Ήδη στο twitter οι φίλοι της Κροατίας “φωνάζουν” για την κλήση του ξανά στην Εθνική ομάδα (έχει μ’ αυτήν μόλις 73 λεπτά συμμετοχής σε 3 ματς, το τελευταίο τον Απρίλιο του 2021).

Αν θα γίνει ή όχι κάτι τέτοιο, δεν το ξέρουμε. Το βέβαιο είναι ότι με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ. ο Τσόλακ, Εθνική δε θα έβλεπε… ούτε με το κυάλι. Αλλά, ειδικά εάν οι Ρέιντζερς συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Αντόνιο συνεχίσει να είναι σε τέτοια φόρμα, κανείς ομοσπονδιακός δε μπορεί να τον αγνοήσει. Τι να πούμε; Για κάποιο λόγο, η Θεσσαλονίκη μάλλον δεν ήταν το πιο κατάλληλο μέρος για τον Κροάτη. Στη Γλασκόβη, βρήκε, όμως, τον εαυτό του. Και… τα γκολ του, επίσης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ