Κομάν: Στα 25,5 πάσχει από βαριά… υπερκούπωση! Η περίπτωση του Γάλλου επιθετικού είναι από τις λίγες. Είναι ακριβώς στα μισά της διαδρομής για να κλείσει τα 26 του -στις 13 Ιουνίου. Κι όμως. Η τροπαιοθήκη του… αναστενάζει από το βάρος! Και δε μιλάμε για τίποτε κούπες της πλάκας. Μιλάμε για ό,τι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο […]

Κομάν: Στα 25,5 πάσχει από βαριά… υπερκούπωση! Η περίπτωση του Γάλλου επιθετικού είναι από τις λίγες. Είναι ακριβώς στα μισά της διαδρομής για να κλείσει τα 26 του -στις 13 Ιουνίου. Κι όμως. Η τροπαιοθήκη του… αναστενάζει από το βάρος! Και δε μιλάμε για τίποτε κούπες της πλάκας. Μιλάμε για ό,τι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο συλλόγων.

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν γεννήθηκε στο Παρίσι, το 1996. Ξεκίνησε ποδόσφαιρο στη Σενάρ-Μουασί, σε ηλικία έξι ετών. Σίγουρος για το γιό του, ο πατέρας του κάλεσε τους σκάουτ της Παρί Σεν Ζερμέν να τον δούν σε ηλικία οκτώ ετών. Τον είδαν. Και… τον παραείδαν. Ο Κομάν πέρασε τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του στις Ακαδημίες και όλες τις ομάδες της Παρί.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2013, σε ηλικία 16 χρονών, οκτώ μηνών και τεσσάρων ημερών, ο Κίνγκσλεϊ αντικαθιστά τον Μάρκο Βεράτι, στο 87′ του αγώνα με τη Σοσό. Γίνεται έτσι ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία της που αγωνίζεται σε επαγγελματικό παιχνίδι. Καθόλου τυχαία, όπως αποδείχθηκε πολλάκις από εκείνη την ιστορική ημέρα.

Η… “υπερκούπωση” ξεκινά στα 17 του…

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Κομάν από τότε, είναι γεμάτη τίτλους. Σε άλλους έπαιξε σημαντικό ρόλο. Σε άλλους μικρότερο ή και ελάχιστο. Αλλά ότι… είναι γουρλής, είναι!  Έχει παίξει σε τρεις ομάδες ως τώρα και με όλες πήρε τίτλους. Στα 17 του και κάτι ημερών, πήρε το πρωτάθλημα στη  Ligue 1 και το γαλλικό “Σούπερ Καπ”. Εκεί, έπαιξε για 16 λεπτά ως αλλαγή του Λαβέτσι.

Την επόμενη χρονιά είχε μόνο 2 συμμετοχές με την ομάδα, αλλά και πάλι πήρε το πρωτάθλημα. Στις 7 Ιουλίου του 2014, υπέγραψε για τη Γιουβέντους. Είχε μόλις κλείσει τα 18. Αλλά πήγαινε στο Τορίνο με… τρεις τίτλους ήδη στις αποσκευές του. Στη Γιούβε, τους αυγάτισε! Σε μιάμιση σεζόν μαζί της είχε συνολικά 22 συμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα -όπου έπαιξε σε 15 ματς.Αλλά, προσέξτε, όμως, τώρα:

Όταν, με 7.000.000 ευρώ και 21 ακόμη ως οψιόν αγοράς, έφυγε απ’ το Τορίνο δανεικός για τη Μπάγερν το Γενάρη του 2016, είχε ήδη δύο τίτλους με τη Γιούβε, από τη σεζόν 2014-15. Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ. Και το καλοκαίρι τον βρίσκει, με… 4 ακόμη!

Δύο πρωταθλήματα σε μία σεζόν!

Τρεις κατατακτά με τη γερμανική ομάδα (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ). Αλλά, τυπικά είναι ακόμη παίκτης της Γιουβέντους. Και έχει παίξει μαζί της τη μισή σεζόν. Άρα πιστώνεται και με τον τίτλο της Serie A! (Και μέσα στη χρονιά, το Νοέμβριο πετυχαίνει και το πρώτο του γκολ σε Τσάμπιονς Λιγκ. Το 4ο, στο 4-0 κατά του Ολυμπιακού…)

Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ως δανεικός και την επόμενη σεζόν στη Μπάγερν, παίρνει και πάλι δυο τίτλους! Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ. Ενώ ανήκει ακόμη στη Γιούβε, συμπληρώνει μαζί της συνολικά 60 παιχνίδια και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Φυσικά, η οψιόν αγοράς ενεργοποιείται από τους Γερμανούς στις 30 Απριλίου του 2017. Και από τότε… άντε μετρήστε πάλι τι έχει κατακτήσει ως 100% παίκτης της.

Άλλοι… 12 τίτλοι από τότε έως σήμερα!

Στη Γερμανία, άλλα τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ. Και στην Ευρώπη, ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων και βέβαια, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2019-20, με δικό του γκολ, στο 1-0 επί της Παρί. Μ’ αυτό το γκολ, ο Κομάν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σκοράρει σε τελικό εναντίον της παλιάς του ομάδας.

Στις 12 Ιανουαρίου υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Βαυαρούς, μέχρι το 2027. Έχει ως τώρα μαζί τους εφέτος 5 γκολ και 2 ασίστ σε 15 συμμετοχές. Συνολικά έχει γράψει 37 γκολ σε 157 παιχνίδια με τη φανέλα τους. Και 5 γκολ έχει και σε 35 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας. Και με την Εθνική του πιστώνεται έναν τίτλο: Το περσινό UEFA Nations League. Σκόραρε το 4ο γκολ, στο 4-2 επί της Σουηδίας στα προκριματικά του θεσμού…


Πάνω απ’ όλα, όμως, είπαμε. Εχει κάτι που το λες και μοναδικό. Με συνολικά… 25 μικρούς και μεγάλους τίτλους (όσα και τα χρόνια του!) σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ευρωπαϊκό επίπεδο από τα 16 και κάτι του ως σήμερα, ο άνθρωπος… έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας! Και μόνο για να έχεις την… τύχη του στην ομάδα, αξίζει να τον πληρώνεις. Αφήστε που, για να σοβαρευτούμε, δεν έχει μόνο τύχη, αλλά και ταλέντο. Πολύ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ