Ο Γάλλος επιθετικός μόλις πήρε τον 18ο (!) τίτλο του με τη Μπάγερν, στη Bundesliga. Αλλά., συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Ο Κίνγκσλεϊ, άλλωστε, μαζεύει κούπες από την ηλικία που ακόμη δε μπορούσε να... βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου!

Κίνγσκλεϊ Κομάν: Μια… τιτλάρα ανά κάθε χρόνο ζωής! Η περίπτωση του Γάλλου φορ είναι πραγματικά σπάνια. ΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι παίζει στο πιο υψηλό επίπεδο από πολύ μικρός. Ήταν 16 χρονών, οκτώ μηνών και τεσσάρων ημερών όταν πήρε βάπιτσμα πυρός με την Παρί, στις Ακαδημίες της οποίας μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, από τα 8 του. Και οι ομάδες του, έκτοτε, ήταν, πάντοτε, ομάδες πρωταθλητισμού, σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά και πάλι: Ενάμιση μήνα πριν κλείσεις τα 26 να έχεις στο παλμαρέ σου… 26 τίτλους, δεν το λες και εύκολο ή συνηθισμένο πράγμα. Φυσικά, ο Γάλλος επιθετικός, με καταγωγή από τη Γουαδελούπη δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια, από τις 17 Φεβρουαρίου του 2013, όταν για πρώτη φορά έπαιξε επαγγελματικά, ο κύριος πρωταγωνιστής σ’ αυτές τις κούπες. Είναι πλέον αναπόσπαστο εργαλείο της μηχανής του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Με μεγάλη συμμετοχή στους τίτλους της Μπάγερν. Δεν ήταν πάντοτε έτσι τα πράγματα. Αλλά… οι τίτλοι, είναι τίτλοι!

Από μικρός στα… (πολύ γλυκά) βάσανα!

Κάποιους τους έχει πιστωθεί ακόμη και ως τυπικά μέλος μιας ομάδας. Π.χ. το 2013, όταν έβαλε στην τροπαιοθήκη του Ligue 1 και Σούπερ Καπ είχε μόλις… 19΄συμμετοχής με την ομάδα -3′ στη Ligue 1 και 16′ στον τελικό. Αλλά ήταν μέλος της. Οπότε, 2 στο σακούλι. Στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν έπαιξε μόλις 36′ συνολικά. Αλλά και πάλι πιστώνεται τον τίτλο! Με άλλα λόγια, όταν την 1η Ιουλίου του 2014, με μόλις κλεισμένα τα 18 του (γεν. 13 Ιουνίου του 1996) ο Κομάν έκανε την πτήση Παρίσι-Τορίνο, μετρούσε ήδη 3 τίτλους.

Κι ένα UEFA Nations League, ως “κερασάκι”, με τη Γαλλία!

Μια από τα ίδια και στη Γιουβέντους, ωστόσο. Το 2014-15 κλείνει για τη “Γηραιά Κυρία”, θριαμβευτικά. Νταμπλ και Σούπερ Καπ. O Κομάν συμπληρώνει σε όλη τη σεζόν μόλις 643′ συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις. Αλλά, όταν φεύγει για το Μόναχο, δανεικός, τον Αύγουστο του 2015, μπαίνει στα αποδυτήρια της Μπάγερν με 6 τίτλους στα πόδια του, ήδη. Με τη Γιουβέντους, έχει προλάβει και 1 ματς μέσα στη σεζόν. Τυπικά, δηλαδή, εφόσον της ανήκει, έχει δικαίωμα να πει και ότι “παίρνει” μαζί της και τον τίτλο του 2016. Αλλά ας μην το βάλουμε κι αυτό στο λογαριασμό.

Διότι και χωρίς αυτή την… υπερβατική προσέγγιση, έτσι κι αλλιώς, από την ημέρα που πάει στη Μπάγερν… αρχίζει το πάρτι. Πάρτι στο οποίο, σιγά σιγά, έχει φυσικά, ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή. Με τη γερμανική ομάδα, μέχρι πριν από λίγες μέρες, ο Κομάν έχει ως τώρα… 18 τίτλους! Ο κορυφαίος, αυτός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019-20, είχε και τη δική του υπογραφή. Και… πριν και μετά από τότε, έχει 7 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων κι ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ.

Σύνολο, ως τώρα, δηλαδή, 25 τίτλοι με συλλόγους, σε παρά κάτι 26 χρόνια ζωής. Και, μαζί με το UEFA Nations League  του 2020-21, με την Εθνική Γαλλίας, 26 τίτλοι! Κάτι πάνω από έναν ανά έτος ζωής του! Επιτεύγματα που σπουδαίοι… 35χρονοι ούτε στα όνειρά τους δεν έχουν δει, είναι για τον Κίνγκσλεϊ Κομάν… ψωμοτύρι δηλαδή, από τα 17 χρόνια. Είναι αυτό που λέμε, αν έχεις τύχη διάβαινε -και… σάρωνε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ