Τι να μας πουν τα γατάκια της Σούπερ Λιγκ που τους τα χώνουμε κατά καιρούς για την ευκολία που αλλάζουν προπονητή. Εδώ ολόκληρη Σάλκε στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα κάνει την 4η πρόσληψη τεχνικού για την σεζόν που τρέχουμε. Και ακόμα είναι Δεκέμβριος. Έχει μεγάλα περιθώρια να βελτιώσει το ρεκόρ της. Η Σάλκε ξεκίνησε το γαϊτανάκι […]

Τι να μας πουν τα γατάκια της Σούπερ Λιγκ που τους τα χώνουμε κατά καιρούς για την ευκολία που αλλάζουν προπονητή. Εδώ ολόκληρη Σάλκε στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα κάνει την 4η πρόσληψη τεχνικού για την σεζόν που τρέχουμε. Και ακόμα είναι Δεκέμβριος. Έχει μεγάλα περιθώρια να βελτιώσει το ρεκόρ της.

Η Σάλκε ξεκίνησε το γαϊτανάκι των απολύσεων με τον προπονητή Ντέιβιντ Βάγκνερ αφού η ομάδα του δέχθηκε 11 γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα 2020/21. Ακολούθησαν οι  Μάνουελ Μπάουμ και ο υπηρεσιακός Χουμπ Στέφενς, αφού δεν είδαν προκοπή και ο τέταρτος προπονητής της σεζόν είναι ο Κρίστιαν Γκρος και με τη βούλα, ο νέος προπονητής της Σάλκε.. 

Οι Βασιλικοί Μπλε προχώρησαν στην 3η αλλαγή τεχνικού μέσα σε ακριβώς τρεις μήνες (μετά τους Ντέιβιντ ΒάγκνερΜάνουελ Μπάουμ και τον υπηρεσιακό Χουμπ Στέφενς), προσλαμβάνοντας τον 66χρονο coach με στόχο να βρουν επιτέλους τον τρόπο να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση και να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί των 31 αγώνων πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Ο Κρίστιαν Γκρος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν θέτοντας (ένα πολύ δύσκολο) στόχο να οδηγήσει την Σάλκε στην παραμονή!

Ο Γκρος έχει δουλέψει και στο παρελθόν στη Γερμανία. Το 2009 μάλιστα πήρε την Στουτγκάρδη από την 15η θέση και την οδήγησε στην έκτη θέση. Έχει επίσης διατελέσει προπονητής της Τότεναμ (την περίοδο 1997/1998) ενώ έχει περάσει από τον πάγκο των ελβετικών ομάδων, FC Wil, Γκρασχόπερς, Βασιλεία, Γιουνκ Μπόις και έχει προπονήσει ακόμη τις Αλ Αχλί και Ζάμαλεκ.

Η πιο επιτυχημένη του θητεία σημειώθηκε στη Βασιλεία, όπου έμεινε στο τιμόνι της για δέκα σερί χρόνια (1999-2009). Μάλιστα, σε ότι αφορά τον στόχο αποφυγής του υποβιβασμού, που ενδιαφέρει άμεσα τη Σάλκε, έχει να επιδείξει έργο ως προπονητής της Τότεναμ τη σεζόν 1997/98, όταν χάρη σε έναν δυναμικό δεύτερο γύρο την κράτησε εν τέλει στην Premier League.

Ο Γιόχεν Σνάιντερ υπεύθυνος επικοινωνίας του κλάμπ είπε για την πρόσληψη του 66χρονου Ελβετού προπονητή. «Για τη Σάλκε, οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι δύσκολοι και θα επικεντρωθούμε στο να παραμείνει στην Bundesliga. Ο Κρίστιαν Γκρος έχει δείξει σε Γερμανία και Αγγλία πως μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σε τέτοιες προκλήσεις. Ο Γκρος θα δώσει στην ομάδα ξεκάθαρες οδηγίες για να παραμείνει στην κατηγορία και θα μας βάλει στο σωστό μονοπάτι με τις απαιτήσεις του».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ