H πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη έλαβε τέλος με την εντός έδρας ήττα από την Μπράγκα. Ενώ η Ένωση έκανε την υπέρβαση στον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ τα αποτελέσματα στους ομίλους δεν ήταν ανάλογα. Πάμε να δούμε τι έγινε στα παιχνίδια τον ομίλων.  Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου    Η ΑΕΚ είχε ως αντιπάλους τη Λεστέρ που φαινόταν ότι δεν μπορούσε […]

  H πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη έλαβε τέλος με την εντός έδρας ήττα από την Μπράγκα. Ενώ η Ένωση έκανε την υπέρβαση στον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ τα αποτελέσματα στους ομίλους δεν ήταν ανάλογα. Πάμε να δούμε τι έγινε στα παιχνίδια τον ομίλων.

 Επιμέλεια: Ηλίας Χρήστου 

  Η ΑΕΚ είχε ως αντιπάλους τη Λεστέρ που φαινόταν ότι δεν μπορούσε να τη ‘’χτυπήσει’’ με τίποτα, τη Ζόρια που θεωρητικά θα ήταν ο αδύναμος κρίκος του ομίλου και τη Μπράγκα η οποία είναι μεν ισχυρή για τα κυβικά της Ένωσης αλλά με προσπάθεια θα μπορούσε να πάρει βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια ώστε να αποκλείσει τους Πορτογάλους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.    

ΑΕΚ - Μπράγκα 2-4 (vids) | Europa League & ΑΕΚ | gazzetta.gr

Οι Κιτρινόμαυροι στο πρώτο ματς της σεζόν, στη Πορτογαλία ήταν τρικυμία αμυντικά και έτσι φυσιολογικά δέχθηκαν ήττα με 3 γκολ από την Μπράγκα με την εικόνα αυτού του αγώνα να δείχνει ότι η ΑΕΚ δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά από τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου. Μετά ήρθε η φυσιολογική ήττα με 1-2 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ με τους κιτρινόμαυρους όμως να έχουν καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας μάλιστα ευκαιρίες  ακόμα και για την ισοφάριση. Στο 3ο παιχνίδι απέναντι στη Ζόρια στην Ουκρανία η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και με μπροστάρηδες τους Μάνταλο, Τάνκοβιτς και Λιβάγια διέλυσε τους Ουκρανούς με 1-4 δίνοντας ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Στο ΟΑΚΑ όμως η Ένωση δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που είχε στην Ουκρανία και η αποβολή του Σάκχοφ στο 47’ έφερε μια ντροπιαστική ήττα με 0-3 και τις ελπίδες της ΑΕΚ για συνέχεια στους 32 να αρχίζουν να εξανεμίζονται. Στο ματς με τη Μπραγκα στο ΟΑΚΑ οι κιτρινόμαυροι ήταν σαν μη μπήκαν καθόλου στο ματς και μέχρι το 10’ είχαν ήδη δεχθεί δύο γκολ από τους Πορτογάλους. Στη συνέχεια η Ένωση ανέβασα την απόδοση και έψαξε το γκολ που θα της έδινε ελπίδες για να πάρει κάτι από τον αγώνα και ο Ολιβέιρα αφού αστόχησε σε κενό τέρμα από απόσταση τριών μέτρων στο 19’, στο 31’ εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος της Πορτογαλικής άμυνας και μείωσε 1-2. Ωστόσο η αστεία αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και η τραγική απόδοση του Τσιντώτα δεν άφησε περιθώρια στην ΑΕΚ για κάτι καλύτερο που δέχθηκε αλλά δύο γκολ και απλά στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Βασιλαντωνόπουλος μείωσε σε 2-4 που ήταν το τελικό σκορ του αγώνα με την Ένωση να αποκλείεται και μαθηματικά από τη συνέχεια του Europa League. 

ΑΕΚ - Ζόρια 0-3 (vids) | Europa League & ΑΕΚ | gazzetta.gr

   Που εντοπίζετε όμως το πρόβλημα για την Ένωση; Η ΑΕΚ το 2018 έκανε μια εξαιρετική χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα και κάνοντας καλή πορεία στην Ευρώπη. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι εκείνη η σεζόν δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα πυροτέχνημα, καθώς από τότε οι πορείες των Κιτρινόμαυρων στη Ευρώπη ήταν κακές και στις εγχώριες διοργανώσεις δεν κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Δεν επενδύθηκαν στη ομάδα τα κεφάλαια που ήρθαν από την εξαιρετική σεζόν, οι επιλογές των παικτών που ήρθαν ως μεταγραφή ήταν μέτριες έως κακές και κανένας από τους προπονητές δεν ενέπνευσε την ομάδα της ΑΕΚ. Ακόμα και η επιστροφή του Χιμένεθ δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Άμα η Ένωση δεν αποφασίσει να βρει έναν προπονητή θα δώσει κίνητρο στην ομάδα και να ανανεώσει το ρόστερ ξοδεύοντας φυσικά και τα ανάλογα κεφάλαια οι φίλοι της των Κιτρινόμαυρων θα βλέπουν κάθε σεζόν τα ίδια και χειρότερα. 

https://www.youtube.com/watch?v=hWCfWOMkroQ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ