Η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ είναι γεγονός. Η απληστία και η οικονομική ζημία λόγο πανδημίας έφεραν τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες να πάρουν αυτήν την απόφαση.  H UEFA όπως είναι λογικό δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη πρωτοβουλία και απειλεί με κυρώσεις. Ποιο συγκεκριμένα οι ομάδες απειλούνται με αποκλεισμούς από τα εγχώρια πρωταθλήματα και οι παίκτες τους από τις εθνικές ομάδες.  Γράφει ο Ηλίας […]

Η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ είναι γεγονός. Η απληστία και η οικονομική ζημία λόγο πανδημίας έφεραν τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες να πάρουν αυτήν την απόφαση.  H UEFA όπως είναι λογικό δεν είδε με καλό μάτι αυτή τη πρωτοβουλία και απειλεί με κυρώσεις. Ποιο συγκεκριμένα οι ομάδες απειλούνται με αποκλεισμούς από τα εγχώρια πρωταθλήματα και οι παίκτες τους από τις εθνικές ομάδες. 

Γράφει ο Ηλίας Χρήστου

Η απαξίωση των εγχώριων πρωταθλημάτων 

Σίγουρα όσων αφορά τα εγχώρια πρωταθλήματα θα γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί διότι δεν νοούνται να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα τους οι κορυφαίες ομάδες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η απαξίωση των εγχώριων πρωταθλημάτων καθώς οι κορυφαίες ομάδες θα έχουν ΕΞΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ συμμετοχή και στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι ποσώς τους ενδιαφέρει αν θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα της χώρας τους και τι θέση θα τερματίσουν. Τώρα το πόσο δίκαιο θα είναι να συμμετέχουν στη κορυφαία διοργάνωση ομάδες όπως η Άρσεναλ η οποία βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος και βλέπει τις θέσεις που οδηγούν Ευρώπη με τα κιάλια ας το κρίνει ο κόσμος. 

Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι η Ευρωπαϊκή Super League κερδίζει σε ποιότητα με τη συμμετοχή ομάδων όπως η φετινή Άρσεναλ και η φετινή Τότεναμ . Δε παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα και τα ονόματα των ομάδων, σημαντικό ρόλο παίζει η φόρμα και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Βέβαια μπροστά στο βωμό του χρήματος, αυτά είναι λεπτομέρειες.  

Η απαξίωση των Εθνικών ομάδων  

Όπως όλα δείχνουν οι Εθνικές ομάδες θα είναι τελικά αυτές που θα πληρώσουν τη νύφη αν UEFA και FIFA το τραβήξουν στα άκρα. Φαντάζεστε για παράδειγμα στο ερχόμενο Euro να δείτε την Ισπανία χωρίς παίκτες των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο; Σε αυτό το θέμα πρέπει να βρεθεί μια λύση καθώς οι άλλοτε σπουδαίες διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων θα χαθούν στην ανυποληψία. Ποιος οπαδός θα δει ένα Μουντιάλ χωρίς τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές; 

Θα κάνουν πίσω οι μεγάλοι σύλλογοι; 

Δεν πρόκειται οι ομάδες να κάνουν πίσω, η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ ήρθε για να μείνει. Οι αντιδράσεις από φιλάθλους και ανθρώπους του ποδοσφαίρου είναι πάρα πολύ σοβαρές. Ωστόσο πιστεύεται ότι μπροστά στο βωμό του χρήματος θα υποχωρήσουν οι διοικήσεις των ομάδων; Μιλάμε για ανθρώπους που μπροστά στα λεφτά δεν υπολογίζουν τίποτα.

Η μόνη ελπίδα να μη γίνει κάτι τέτοιο είναι συντονισμένα όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όλοι οι οπαδοί του κόσμου να ταχθούν κατά αυτής τη ιδέας. Έτσι όταν μείνουν μόνοι τους και όλοι μας θα καταλάβουν ότι δε μπορούν να εφαρμόσουν μια τέτοια διοργάνωση. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ