Ο Κωνσταντίνος Τσίπτσιος είδε το πρώτο ΑΕΚ - ΑΡΗΣ της σεζόν και έβγαλε τα συμπεράσματα του. Τα έβαλε όμως με την ..."τύχη" του ΑΡΗ. Που δεν κατάφερε να παίξει το πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου ΤΩΡΑ και όχι μετά τις γιορτές.

Ο Κωνσταντίνος Τσίπτσιος είδε το πρώτο ΑΕΚΑΡΗΣ της σεζόν και έβγαλε τα συμπεράσματα του. Τα έβαλε όμως με την …”τύχη” του ΑΡΗ. Που δεν κατάφερε να παίξει το πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου ΤΩΡΑ και όχι μετά τις γιορτές.

Είδαμε ένα παιχνίδι σκακιέρα απόψε.

Μια αναμέτρηση μιας καλής ομάδας με πλούσιο ρόστερ. Απέναντι σε μια που ακόμη …πλάθεται. Με, ομολογουμένως, μικρότερο ρόστερ και απουσίες.

Σημείωση 1η* Και η ΑΕΚ είχε απουσίες, ίσως σημαντικότερες. Εκεί όμως είναι η ουσία του προβληματισμού, για ποιον λόγο δεν επέμεινε ο ΑΡΗΣ να γίνει το ματς ΤΩΡΑ και όχι αργότερα. Θα επανέλθουμε όμως.

Ένα παιχνίδι που ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του ήθελαν να κρατήσουν σε χαμηλό τέμπο. Απέναντι σε έναν Αλμέιδα που έψαχνε τι να ρίξει στο ματς. Μιας και οι λύσεις του, μετά το ευρωπαϊκό και ενόψει του επόμενου, ήταν περιορισμένες.

Ο Αλμέιδα είδε την ομάδα του να μπλοκάρεται για ένα ημίχρονο. Κόντρα σε έναν ΑΡΗ με κοντά τις γραμμές. Και ένα αμυντικό δίδυμο που βρισκόταν με κλειστά μάτια. Απέναντι σε ΠαναγίδηΤζούρασεκ που κατάπιναν τα χιλιόμετρα και βοηθούσαν στο ανασταλτικό. Όμως δεν δημιουργούσαν. Και δεν είχαν και βοήθειες από Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ. Που ήταν σε ένα από τα χειρότερα βράδια τους στην σεζόν.

Σημείωση 2η* Νταρίντα είπαμε ε; Ο Νταρίντα της περσινής περιόδου θα έβλεπε τον τωρινό και θα ανησυχούσε. Είτε χρειάζεται ξεκούραση, είτε διανύει κλατάρισμα, λόγω κακής προετοιμασίας. Ούτως ή άλλως φωνάζει να πάρει και λίγο πάγκο. Για να ξαναβρει την ουσία στο παιχνίδι του.

Στα επιμέρους, ο ΑΡΗΣ κατάφερε άκοπα να σταματήσει την ΑΕΚ, φεύγοντας σαϊτα στο τρανζίσιον, με τον Οντουμπάτζο. (Όχι από τα αριστερά όμως). Και θα μπορούσε να απειλήσει, αν η ΑΕΚ δεν είχε καλές επιστροφές και δεν έφτανε ο ίδιος σκοτωμένος στην περιοχή. Κάτι που δεν έγινε με Παναθηναϊκό. Ο οποίος έπαιξε με μεγαλύτερη αφέλεια, περιφρονώντας τα ατού των κιτρινόμαυρων και πληρώνοντας το στο Βικελίδης.

Αυτό η ΑΕΚ δεν το έκανε ποτέ…

Έτσι και κέρδισε. Έστ και με το κρύο γκολ του Βίντα, με κεφαλιά. Που δεν γνωρίζω αν ο παίκτης της ΑΕΚ, στο βάθος, επηρεάζει την φάση και έχουμε περίπτωση οφσάιντ.

Στα των ελλείψεων…

Ο ΑΡΗΣ έχανε απο την αριστερή του πτέρυγα δημιουργικά. Ο Φεράρι έλειπε όσο κανείς απόψε. Με τα ανεβάσματα να πέφτουν, ΟΛΑ, πάνω στον Οντουμπάτζο. Ο Μοντόγια μπορεί να αποτελέσει λίρα 100 στο ανασταλτικό, όμως δημιουργικά δεν πιάνει τον Φεράρι.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν στο ελάχιστο. Με την είσοδο του, επιεικώς…κακού Κάρσον, και του Ζαμόρα ο Μορόν συνέχισε να μην τροφοδοτείται και έμοιαζε ακίνδυνος. Ο Μενέντεθ δεν πρόλαβε να μπει στην νοοτροπία του αγώνα. Και ο Πάρντο δεν βοήθησε στον άξονα.

Πάμε όμως και στο προκείμενο. Στην ουσία του αγώνα. 

Που δεν είναι άλλη από το …μισογεμάτο, αλλά πικρό ποτήρι του κυπέλλου.

Ο ΑΡΗΣ σήμερα έδειξε πως μπορεί να μπλοκάρει σχετικά άνετα, την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, στο γήπεδο της. Και ίσως να ήταν καλύτερος αν είχε τον δηλωθέντα Φερστράτε… Σημείωση 3η* Γιατί κύριοι δεν γίνεται διορθωτική δήλωση παικτών, όταν αλλάζουν οι ορισμοί ημερομηνιών στο κύπελλο; Τι εννοούμε; Θα έπαιζε άραγε ο ΑΡΗΣ χωρίς Φερστράτε αν ήξερε πως δεν έχει ματς κυπέλλου μετά από 3 μέρες; Μάλλον όχι…

Θα ήταν καλύτερος με Φερστράτε; Σίγουρα ναι!

Ο Φερστράτε λοιπόν θα έκοβε ακόμη περισσότερο την φόρα της ΑΕΚ. Και θα είχε μεγαλύτερη άνεση να μοιράσει για τα επιθετικά χαφ.

Κάτι που έλειπε… 

Όμως ο ΑΡΗΣ πέρασε (ως έναν βαθμό) το τεστ ενόψει κυπέλλου. Σε ένα ενδεχόμενο παιχνίδι που για τον ΑΡΗ είναι σημαντικότερο. Ίσως έχει πολλές ελπίδες να πάρει θετικότατο αποτέλεσμα στην Opap Arena. Και να κλείσει την πρόκριση στο γήπεδο του.

Κάτι που όμως θα ήταν πιο απλό, αν δεν έχανε την ευκαιρία να παίξει μεθαύριο. Και όχι μετά τις γιορτές. Με την ΑΕΚ, τότε, να έχει απαλλαχθεί από τα συνεχή παιχνίδια της Ευρώπης και να έχει περισσότερα “όπλα” στο οπλοστάσιο του Αλμέιδα.

Μέχρι τότε ο ΑΡΗΣ βέβαια θα έχει βελτιωθεί περισσότερο. Θα έχει σίγουρα διαθέσιμους Ρουπ, Μανού και Βέλεθ.

Ποιος ξέρει. Το βέβαιο είναι πως ο ΑΡΗΣ εμετρήθη απόψε και εκρίθη ….ελαφρώς ελλιποβαρής Θα ξαναμετρηθούμε όμως…

ΥΓ1: Προτείνω στον κόσμο του ΑΡΗ και της ΑΕΚ να συνεννοηθούν και να μας παρουσιάσουν μια ωραία εικόνα. Με κόσμο των 2 ομάδων στις κερκίδες σε Βικελίδης στον 2ο γύρο ή πλέι οφς.

ΠΛΕΟΝ μπορούν. Τους ενώνει ένα τραγικό γεγονός. Που, έστω και έτσι, με τόσο μακάβριο τρόπο, μπορεί να γεννήσει λουλούδι για την κοινωνία και το ποδόσφαιρο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ