Η ομάδα της Μπολόνια έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και ετοιμάζεται να το κάνει ξανά, με τη συμμετοχή της από του χρόνου στην Ευρωλίγκα να μοιάζει βέβαιη. Και οι στόχοι της θα είναι υψηλοί...

Βίρτους: Έτοιμη να κεράσει… πικρό καφέ και πάλι! Το πλήρες όνομα της ιταλικής ομάδας είναι Βίρτους Σεγκαφρέντο Μπολόνια. Κι αυτό το… Segafredo είναι που κάνει τη διαφορά. Η Σεγκαφρέντο είναι, όπως λέει η ίδια με υπερηφάνεια, η μεγαλύτερη προσωπικά ιδιόκτητη εταιρεία καφέ στον κόσμο. Το “προσωπικά” έχει κι αυτό όνομα. Μάσιμο Ζανέτι. Ο Ζανέτι αγόρασε τη Βίρτους το 2016. Αλλά από πέρυσι τον Οκτώβριο είναι και πρόεδρός της κι αυτό δείχνει ότι θέλει να έχει πολύ μεγαλύτερη εμπλοκή μαζί της.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει… χρήμα! Πολύ. Η Σεγκαφρέντο διακινεί 120.000 τόνους καφέ το χρόνο. Ο τζίρος της πέρυσι ήταν πάνω από 1 δισ. ευρώ. Και η προσωπική ανάμιξη του “Βασιλιά του Καφέ”, μαζί της σημαίνει μόνο καλά νέα. Αν και η πόλη όπου ήλθε στη ζωή ο Ζανέτι είναι το Τρεβίζο, από τα 22 του ήδη ζει και επιχειρεί στη Μπολόνια. Εκεί είναι η έδρα της εταιρείας του και, επί χρόνια ήταν μεγαλομέτοχος και στην ποδοσφαιρική ομάδα της Μπολόνια.

Υπό την ιδιοκτησία του, η Βίρτους κατέκτησε το 2019 το Μπάσκετ Τσάμπιονς Λιγκ,  κάτι που σήμανε την επιστροφή της σε μεγάλους τίτλους μετά από 10 χρόνια. Και πέρυσι τον Ιούνιο, μετά από 20 χρόνια και με το εμφατικό 4-0 επί της “αιώνιας” αντιπάλου, Ολίμπια Μιλάνο, κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Η όρεξη του Ζανέτι έχει ανοίξει κι αυτό φαίνεται και στο εφετινό Eurocup.

Τεόντοσιτς – Μπελινέλι – Ούντο και Μάνιον…

Αν και η ιστορία της Βίρτους στην Ευρώπη είναι συνυφασμένη με τον Ετόρε Μεσσίνα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων είναι από τους πιο επιτυχημένους. Τα πήγε εξαιρετικά και στους Ράπτορς, ως βοηθός. Ως προπονητής συλλόγων δεν έχει ακόμη κάποια επιτυχία. Αλλά από πέρυσι στον πάγκο της Βίρτους, δείχνει να μπορεί να διαχειριστεί με άψογο τρόπο το υλικό. Και… τι υλικό, πλέον!

Κατ’ αρχάς, υπάρχει ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ένας “γερόλυκος” των παρκέ, με εμπειρία από το πιο υψηλό επίπεδο και με τη Ρωσία και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο NBAer (με δαχτυλίδι κιόλας, με τους Σπερς, το 2014) Μάρκο Μπελινέλι επίσης δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Με “χέρι” απ’ τα λίγα και 15 χρόνια εμπειρίας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου είναι δύναμη, παρότι κλείνει τα 37 του το Μάρτιο. Ο Ιταλοαμερικανός Νίκο Μάνιον είναι κι αυτός draft του NBA αλλά το εγκατέλειψε για τη Βίρτους. Καλός σκόρερ, αλλά όχι τόσο καλός στην άμυνα, ο Μάνιον κλείνει τα 21 σε λίγες μέρες και έχει κάθε περιθώριο να βελτιωθεί.

Ενίσχυση και λόγω… Ουκρανίας!

Έμπειρος και εξαιρετικά αξιόλογος παίκτης είναι φυσικά και ο Έκπε Ούντο. Πολύ μεγάλο ατού μέσα στη ρακέτα και σκληρός στην άμυνα αποτελεί σπουδαίο “εργαλείο” για τον Σκαριόλο. Που βλέπει την ομάδα να ενισχύεται και λόγω… πολέμου στην Ουκρανία. Ο Ντάνιελ Χάκετ, παίκτης “πασπαρτού”, με μεγάλη εμπειρία και καλός στην άμυνα, εγκατέλειψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη Βίρτους. Και όλα δείχνουν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Τόρνικε Σενγκέλια, που επίσης εγκατέλειψε την ομάδα της Μόσχας. Με πλούσια εμπειρία, ο Γεωργιανός είναι ένας all-rounder που μπορεί να βοηθήσει κάθε ομάδα.

Η Βίρτους έχει ιστορικό όνομα, αλλά πλέον ξανα-έχει και τη… χάρη. Η παρουσία της στην Ευρωλίγκα του χρόνου δείχνει να είναι σίγουρη -και άσχετα με το τι θα γίνει στο Eurocup. Mε Ζανέτι… ορεξάτο να ρίχνει χρήμα, κάτι μας λέει ότι η ομάδα της Μπολόνια ετοιμάζεται να κεράσει… πολλούς πικρούς καφέδες στην Ευρώπη. Πρώτης ποιότητας, φυσικά, αλλά… πικρούς παρά ταύτα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurocup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ