Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ έδωσε την πρώτη μάχη της στο προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά. Ίσως την πιο δύσκολη που έχει να δώσει σε αυτή την σειρά των αγώνων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μαχητικότατο και αρκετά ποιοτικό κόντρα στους Καναδούς …NBAers. Έφτασε μια ανάσα από την νίκη. Όμως το ελλιπές ρόστερ δεν επέτρεψε το κάτι […]

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ έδωσε την πρώτη μάχη της στο προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά.

Ίσως την πιο δύσκολη που έχει να δώσει σε αυτή την σειρά των αγώνων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μαχητικότατο και αρκετά ποιοτικό κόντρα στους Καναδούς …NBAers. Έφτασε μια ανάσα από την νίκη. Όμως το ελλιπές ρόστερ δεν επέτρεψε το κάτι παραπάνω.

Τώρα η ομάδα του Πιτίνο θέλει νίκη με την Κίνα για να κλειδώσει την παρουσία της στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, με την εμφάνιση απέναντι στους Καναδούς να σκορπά αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με εμπειρία στην πεντάδα (Σλούκας, Καλάθης, Μήτογλου, Παπαγιάννης), ωστόσο το τρίποντο του Γιαννόπουλου έκανε το 7-4 (4′).Ο Καναδάς βρήκε ανοικτό γήπεδο και με συνεχόμεν καρφώματα φρόντισε να προσπεράσει με 7-11 (6′). Τα τρίποντα της εθνικής όμως έβρισκαν στόχο και  η Ελλάδα έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 23-19.

Οι παίκτες του Πιτίνο συνέχισαν να αισθάνονται ζεστοί πίσω από τα 6.75, ωστόσο το ίδιο συνέβη και με τους Ουίγκινς και Ουόκερ.  Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την επιθετική «φλυαρία» και τα λάθη των Καναδών (41-35, 15′). Και  διατήρησε το προβάδισμα στο ημίχρονο (50-46) έχοντας πρωταγωνιστή τον Μήτογλου.

https://www.youtube.com/watch?v=ia1_PQASlcE

Στο Β μέρος:
Ο Κασελάκης έκανε εκπληκτικη΄δουλειά στην επίθεση και με δικούς του πόντους η Ελλάδα βρέθηκε στο +6 (61-55, 23′). Η κούραση έκανε τα πρώτα της σημάδια. Ο Ουίγκινς παίρνοντας την ομάδα στην πλάτη του την έβαλε μπροστά στο σκορ (65-68, 27′).Οι πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ την διατήρησε μπροστά με 69-74, 30′).

Το πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου ήταν απογοητευτικό. Ο Καναδάς βρέθηκε στο 71-83 (33′). Η επιστροφή του φόργουορντ της Αρμάνι πρόσφερε 5 διαδοχικούς πόντους (76-83, 34′), αλλά αμέσως οι οικοδεσπότες βρήκαν τρόπο και ανέβηκαν σε διψήφια διαφορά υπέρ τους (79-91, 36′). Οι προσωπικές ενέργειες του Καλάθη έφεραν αποτέλεσμα στην ύστατη προσπάθεια αντίδρασης (86-91, 38′) χωρίς ουσιαστικά να απειλήσουν οι διεθνείς μας.

Το τελικό 91-97 βρίσκει την Εθνική ηττημένη όχι όμως απογοητευμένη.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 50-46, 71-74, 91-97

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ