Πριν από το τζάμπολ της σεζόν 2020-21 είχε συζητηθεί έντονα το ενδεχόμενο να προωθηθεί το σενάριο των επτά ξένων (αντί των έξι που ισχύει μέχρι και σήμερα) για το πρωτάθλημα της Basket League. Όπου «επτά ξένοι» συμπληρώστε 6+1. Ουσιαστικά η σκέψη που υπήρχε ενόψει μιας διαφορετικής σεζόν. Λόγω της πανδημίας. Ήταν να μπορεί μια ομάδα […]

Πριν από το τζάμπολ της σεζόν 2020-21 είχε συζητηθεί έντονα το ενδεχόμενο να προωθηθεί το σενάριο των επτά ξένων (αντί των έξι που ισχύει μέχρι και σήμερα) για το πρωτάθλημα της Basket League.

Όπου «επτά ξένοι» συμπληρώστε 6+1. Ουσιαστικά η σκέψη που υπήρχε ενόψει μιας διαφορετικής σεζόν. Λόγω της πανδημίας. Ήταν να μπορεί μια ομάδα να δηλώσει επτά ξένους στον ΕΣΑΚΕ. Αλλά σε κάθε ματς να χρησιμοποιεί τους έξι από αυτούς. Δηλαδή να μην «υπολογίζονται» οι αλλαγές στα ρόστερ.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Παρόλα αυτά η εν λόγω σκέψη δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί προς συζήτηση στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς (2021-22).

Άλλωστε και οι ίδιες οι ομάδες θα ήθελαν να υπάρχει αυτή η… ευελιξία, έχοντας «γεμάτο» και πιο μεγάλο ρόστερ, χωρίς να χρειάζεται να «χαραμίζουν» αλλαγές. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η Covid-19 υπάρχει και θα… υπάρχει και την επόμενη σεζόν. Κάτι που ενδεχομένως να «χτυπήσει» τις ομάδες και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

 

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ