Οι εκλογές της ΕΟΚ μετά τις αναβολές λόγο κορονοιού, θα γίνουν με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας και… covid επιτρέποντος στις 28 Μαρτίου. Το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα, καθώς μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα πάψει να είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στις εκλογές της ΕΟΚ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε στο Δ.Σ. της ΕΟΚ […]

Οι εκλογές της ΕΟΚ μετά τις αναβολές λόγο κορονοιού, θα γίνουν με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας και… covid επιτρέποντος στις 28 Μαρτίου.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα, καθώς μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα πάψει να είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Στις εκλογές της ΕΟΚ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε στο Δ.Σ. της ΕΟΚ ότι ο επόμενος πρόεδρος και τα μέλη του νέου Δ.Σ. δεν θα πρέπει να πληρώνονται, ενώ «φωτογραφίζοντας» τον υποψήφιο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιο, ανέφερε ότι δεν είναι σωστό να κατέβει κάποιος στις αρχαιρεσίες από τη στιγμή που η ομάδα από την οποία προέρχεται συμμετέχει σε ιδιωτική διοργάνωση (EuroCup)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28 Mαρτίου 2021 και ώρα 9.30 π.μ., που θα γίνει στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2 – τηλ. 210 7253725). Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η αλλαγή του ως άνω αναφερομένου τόπου διεξαγωγής της Γ.Σ.  λόγω του covid 19, αυτό θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο είναι ο νυν Πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος όμως βάσει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου δεν μπορεί να θέσει νέα υποψηφιότητα, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Γιάννης Σγουρός.

Η ιδιαιτερότητα των επόμενων εκλογών της ΕΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο 82χρονος ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα έχοντας ξεπεράσει το όριο ηλικίας και έτσι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, στον οποίο κάθεται από το 2010 (είχε διατελέσει πρόεδρος και από το 1998 έως το 2002).

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος, έχοντας στο σχήμα του δυνατά ονόματα όπως τον Κώστα Τσαρτσαρή, το Δήμο Ντικούδη και τον Νίκο Χατζηβρέττα, εμφανίζεται από τις στοιχηματικές ως το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη των ηνίων του ελληνικού μπασκετ. Η απόδοσή του παίζει στο 1.80.

Από εκεί και πέρα, αρκετά δυνατή θεωρείται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα. Ο θρύλος του ελληνικού μπασκετ ήταν για ένα διάστημα το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στις εκλογές, όμως έχει πλέον χάσει έδαφος και η απόδοσή του βρίσκεται στο 2.30.

Πιο χαμηλά συναντάμε τα ονόματα του Παναγιώτη Τσαγκρώνη (6.00), πρώην γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, του γνωστού μάνατζερ Τάσου Δελημπαλταδάκη (8.00), αλλά και του πρώην γενικού γραμματέα αθλητισμού, Γιάννη Σγουρού (10.00).

Φήμες θέλουν υποψηφιότητα, ως εκλεκτός του Γιώργου Βασιλακόπουλου, να καταθέτει και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όμως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ