Ο μπσκετικός Παναθηναϊκός έχει πλέον δικό του σπίτι, όχι απλώς έδρα για να δίνει τους αγώνες του. Κι αυτό φέρνει σίγουρα εξελίξεις. Ακριβώς κανείς δεν ξέρει ποιες, αλλά η επιστροφή Γιαννακόπουλου κερδίζει πλέον έδαφος. Και γενικά, το αύριο δείχνει πιο αισιόδοξο.

ΠΑΟ: Το γήπεδο ξαναφέρνει (;) DPG. Και… προίκα! Για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό η οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ΟΑΚΑ είναι ιστορικής σημασίας από πολλές πλευρές. Αποτελεί, κατ’ αρχάς μια ιστορική δικαίωση για την ομάδα. Όχι απλώς επειδή εκεί έχει γράψει μερικές από τις πιο σπουδαίες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά και επειδή, χωρίς τον ΠΑΟ να δίνει τους αγώνες του εκεί, το κλειστό θα είχε προ πολλού ρημάξει, όπως τόσες και τόσες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σε δεύτερο επίπεδο, είναι μια συμφωνία που… του αλλάζει επίπεδο ως αθλητικού οργανισμού. Έχει πλέον επίσημο “σπίτι” -όχι απλώς μια έδρα για τους αγώνες του. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει και την ευκαιρία να κάνει πράγματα ανάλογα όσων κάνει κάποιος που δεν είναι στο… νοίκι, αλλά μόνιμος ένοικος δικού του χώρου.

Σε τρίτο επίπεδο, στην πράξη, όλα τα πιο πάνω σημαίνουν και αυξημένα έσοδα. Άρα και αυξημένες… πιθανότητες για ένα από τα δύο κυρίαρχα σενάρια: Εύρεση επενδυτή που θα αγοράσει την ομάδα ή επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο προσκήνιο. Το δεύτερο είναι, πλέον, λίγο πιο πιθανό. Διότι με το πρόβλημα του γηπέδου λυμμένο ασφαλώς και ο ιδιοκτήτης του μπασκετικού ΠΑΟ θα δει πλέον με άλλο μάτι την απομάκρυνσή του από ένα σύλλογο στον οποίο η οικογένειά του και ο ίδιος έχουν επενδύσει πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμη και το χειρότερο σενάριο επιτρέπει χαμόγελα…

Ο DPG ίσως επιστρέψει, λοιπόν. Αλλά το θέμα είναι και με ποια “προίκα”. Και σ’ αυτό, ωστόσο, το θέμα γήπεδο έχει τη σημασία του. Ακόμη κι αν η επιστροφή Γιαννακόπουλου δε σημαίνει και αυξημένο μπάτζετ μέσω ενίσχυσης από τον ίδιο, το μοντέλο “ισα βάρκα – ίσα πανιά” που ισχύει αυτή τη στιγμή, πάλι θα σημαίνει καλύτερο μέλλον για την ομάδα. Διότι τα έσοδα θα είναι σαφώς αυξημένα -άρα και τα έξοδα.

Φυσικά, μόνη της αυτή η αύξηση δεν αρκεί για να έλθουν παίκτες ΑΑΑ ποιότητας ή άσοι του NBA. Αρκεί όμως (σε συνδυασμό και με άλλες παραμέτρους) π.χ. για την επιστροφή του Μάριο Χεζόνια. Ή την απόκτηση του Γουέιντ Μπόλντγουιν, της Μπασκόνια ή του Πιερία Χένρι της Φενέρ. Γενικά, επιλογών με λιγότερο ρίσκο από τις εφετινές, τύπου Τζεχάιβ Φλόιντ, Κέντρικ Πέρι κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερα θα γίνουν γνωστά από τους Αργύρη Πεδουλάκη και Γιώργο Βόβορα μετά τη λήξη της σεζόν. Τότε θα μάθουμε και με ποιο μοντέλο θα κινηθεί τη νέα χρονιά ο ΠΑΟ. Πάντως, συνολικά και όποιο σενάριο κι αν επικρατήσει, το αύριο μάλλον θα είναι πιο ευοίωνο για τον “εξάστερο”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ