Το εφετινό ντραφτ, που ξεκινά τα ξημερώματα της Παρασκευής έχει τουλάχιστον τρια φαβορί για τις πρώτες θέσεις και ίσως και η πρώτη πεντάδα να είναι ήδη "κλεισμένη". Υπάρχει όμως και μια πιθανή έκπληξη από τον Καναδά...

NBA ντραφτ 2022: Η ώρα των ονείρων… Η πιο “μαγική” στιγμή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ήλθε, φυσικά, με την καθοριστική νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επί των Μπόστον Σέλτικς. Η “δυναστεία” των Ουόριορς μέτρησε 4ο τίτλο σε 8 χρόνια, οι πρωταγωνιστές γνώρισαν αποθέωση, όλα καλά. Και τώρα έρχονται τα… καλύτερα. Διότι τα γεγονότα είναι γεγονότα και τα όνειρα, όνειρα. Και η υπόθεση “ντραφτ” έχει να κάνει μ’ αυτά.

Όνειρα για τους παίκτες που θα μπουν στη διαδικασία, όνειρα και για τις ομάδες που θα τους επιλέξουν με την ελπίδα οι προσδοκίες τους να βγουν αληθινές. Το κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είναι ασταμάτητα στο μικροσκόπιο των σκαουτ του NBA. Αλλά ακόμη και ο καλύτερος παίκτης εκεί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα “στεριώσει” στο πιο απαιτητικό και δυνατό πρωτάθλημα του πλανήτη. Μ’ αυτά ειπωμένα, πάντως, το ντραφτ που αρχίζει τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουνίου έχει να δείξει “διαμάντια” με ταλέντο και προοπτική.

Τζαμπάρι Σμιθ: Κατά πάσα πιθανότητα α Νο1

Πρώτος (κατά πάσα βεβαιότητα) και καλύτερος, ο Τζαμπάρι Σμιθ. Θα είναι, σύμφωνα με τα προγνωστικά, η επιλογή των Ορλάντο Μάτζικ, καθώς μοιάζει η πιο σίγουρη επιλογή. Με μπόι 2μ08, αλλά και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και στα τρίποντα (39%) και εντός πεδιάς (60%), ο φόργουορντ του Όμπουρν έχει, συνδυαστικά το καλύτερο “πακέτο” αυτή τη στιγμή. Θα χρειαστεί δουλειά στην άμυνα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους Μάτζικ. Να πούμε και ότι ο Τζαμπάρι Σμιθ senior, ήταν επίσης σέντερ του NBA, με θητεία και σε Γρανάδα και Μπεσίκτας.

Τσετ Χόλμγκρεν: Τρομερή δυναμική, αλλά -ακόμη- όχι δύναμη…

Μιλώντας για μελλοντική δυναμική, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη μεγαλύτερη την έχει σ’ αυτό το ντραφτ ο Τσετ Χόλμγκρεν. Με μπόι 2μ13 στα 20 του, ο Χόλμγκερν είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και με καλό σουτ. Το πρόβλημα με τον σέντερ του Γκονζάγκα είναι ότι για να αντέξει σε ρυθμούς και… μαρκαρίσματα επιπέδου NBA πρέπει να προσθέσει όγκο και μυική μάζα. Θέλει χρόνο δηλαδή. Κι αυτό ίσως αποθαρρύνει τους Μάτζικ, οπότε θα καταλήξει στους Θάντερ ή στους Ρόκετς, ως Νο3.

Πάολο Μπανκιέρο: physicality και ωριμότητα…

Κι αυτό επειδή πολύ “γερά” στην πρώτη τριάδα (πιθανότατα ως Νο3, αλλά κανείς δεν ξέρει σίγουρα ακομη) παίζει το όνομα του Πάολο Μπανκιέρο. Ο ιταλικής καταγωγής φόργουορντ του διάσημου Ντιουκ, στα 2μ08, είναι σίγουρα ο πιο αθλητικός από την πρώτη τριάδα. Καλός επιθετικά, αλλά και αμυντικά, με νοοτροπία νικητή και ωριμότητα στο παιχνίδι του, τα προγνωστικά τον θέλουν στους Ρόκετς. Αλλά μένει να το δούμε.

Τζέιντεν Άιβι: προς Σακραμέντο, εκτός απροόπτου…

Από κει και κάτω, φαβορί για το Νο4 του ντραφ (Σακραμέντο Κινγκς) είναι ο γκαρντ του Περντιού, Τζέιντεν Άιβι. Σπουδαίος με τη μπάλα στα χέρια, αλλά και με καλό κορμί για δευτεροετής, θα γίνει, εκτός απροόπτου “Βασιλιάς”…

Κίγκαν Μάρεϊ: Ό,τι πρέπει για τα “Πιστόνια”

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς, επιλέγουν πέμπτοι. Πέρυσι πήραν το Νο1 του ντραφτ, τον Κέιτ Κάνιγνχαμ. Θέλουν να φτιάξουν γερή βάση από παίκτες με μέλλον και οι πληροφορίες λένε ότι γι’ αυτό το λόγο θα φέρουν στο Ντιτρόιτ τον Κίγκαν Μάρεϊ, της Αϊόβα. Στα 21 του και με ύψος 2μ03, ο Μάρεϊ είναι ένας φόργουροντ με μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα. Και γενικά, δείχνει έτοιμος να προσφέρει άμεσα.

Μπένεντικτ Μάθουριν: Η πιθανή έκπληξη!

Τέλος, στην 1η πεντάδα είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί και ο Μπένεντικτ Μάθουριν. Ο Καναδός δευτεροετής των Αριζόνα Γουάιλντκατς, στο 1μ98, είναι “φονικός” τριποντάκιας (42%) αλλά και εξαιρετικός, λόγω κορμιού, αμυντικά. Ό,τι οι αμερικανοί ονομάζουν 3&D παίκτης. Και τέτοιου είδους προσόντα είναι περιζήτητα στο NBA. Δεν αποκλείεται να υπάρξει έκπληξη και να βρεθεί πιο ψηλά απ’ όσο λένε τα προγνωστικά στο ντραφτ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ