Τον είχε κατακτήσει και πέρυσι, στο «PalaMalaguti».

Η Βίρτους Μπολόνια και η Σάσαρι αγωνίστηκαν στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας, ο οποίος διεξήχθη  στο «PalaLeonessa» της Μπρέσια.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο, έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη με 71-69 και να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο για τη σεζόν 2022-2023.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική -και τρίτη συνολικά- χρονιά που η Βίρτους κατέκτησε το ιταλικό Σούπερ Καπ, καθώς το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι στο «PalaMalaguti», αλλά και το 2005 στο «PalaDozza». Αμφότερα τα συγκεκριμένα γήπεδα βρίσκονται στην πόλη όπου εδρεύει, την Μπολόνια.

Ο Μίκι Τζόρνταν με 13π. και έξι ριμπάουντ, Μάρκο Μπελινέλι με 12π. και ο Ισμαέλ Μπάκο με 10π. και εφτά ριμπάουντ ξεχώρισαν για τους νικητές.

Από τους παίκτες του Πιέρο Μπούκι ο Τσινάνου Ονουάκου είχε 18π. και εννέα ριμπάουντ και ο Εϊμάντας Μπέντζιους 15π. και εφτά ριμπάουντ.

Ο τελικός κινήθηκε πόντο πόντο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Το συγκρότημα της Σαρδηνίας διατήρησε μικρό προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορέσει να ξεφύγει.

Η Βίρτους «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή, με τον Μίκι να «καθαρίζει» την επικράτηση με ένα εύστοχο καλάθι που έβαλε στα 24.8’’ πριν από τη λήξη κι εν συνεχεία με ένα κρίσιμο ριμπάουντ που πήρε, 6.8’’ για το τέλος.

Δεκάλεπτα: 19-23, 49-43, 59-57, 69-71.

Βίρτους Μπολόνια (Σκαριόλο): Μέλι, Μπελινέλι 12 (3/10 τρίποντα), Παγιόλα 4, Μπακό 10 (7 ριμπάουντ), Λούντμπεργκ 6 (0/5 τρίποντα), Μίκι 13 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Καμάρα, Γουίμς 6 (2), Οτζελέγιε 9 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κορντινιέ 11 (4 ριμπάουντ).

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ιταλία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ