Καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει να δείξει τόση... "βασιλικότητα" ώστε να βρίσκεται ταυτόχρονα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και Euroleague. Εάν καταφέρει, μάλιστα και κατακτήσει και τα δύο θα κάνει ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον...

Το πενταρέ του (πιθανού) νταμπλ της Ρεάλ! Αυτό το Σάββατο, 21 του μηνός, στο Stark Arena του Βελιγραδίου, η ισπανική ομάδα διεκδικεί τον 11ο τίτλο της στην Ευρωλίγκα, στη 18η παρουσία της στον τελικό. Αν και πήγε στο φάιναλ φορ ως αουτσάιντερ, σας… είπαμε και τις προάλλες, ότι ομάδες όπως η Ρεάλ δε δίνουν σημασία σε τέτοιου είδους προγνωστικά. Η φανέλα της είναι βαριά και οι πιο πάνω αριθμοί το αποδεικνύουν.

Το ερχόμενο Σάββατο, πάλι, στις 28 του μηνός, στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού, η ποδοσφαιρική Ρεάλ παίζει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ. Και σ’ αυτό το θεσμό η “Βασίλισσα” είναι πολυνίκης με 13 κατακτήσεις. Έχει επίσης και άλλες 3 παρουσίες στον τελικό χωρίς, ωστόσο, να στεφθεί πρωταθλήτρια. Και οι τρεις ήταν  στο φορμάτ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1962, το 1964 και το 1981. (Ναι: σε φορμάτ Τσάμπιονς Λιγκ, όποτε έδωσε παρών στον τελικό η Ρεάλ το σήκωσε κιόλας).

Η φετινή σεζόν, ωστόσο είναι ξεχωριστή ακόμη και για τα στάνταρ της Ρεάλ. Κι αυτό επειδή είναι η 5η (!) φορά, που η ομάδα διεκδικεί συγχρόνως την κορυφή της Ευρώπης και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ! Κανένα άλλο κλαμπ δεν έχει να επιδείξει τέτοια καθολική… “βασιλικότητα” στα δύο πιο δημοφιλή σπορ στην ήπειρό μας. Και, πολύ περισσότερο, να έχει καταφέρει να σηκώσει και τις δύο κούπες!

Ο ανεπανάληπτος άθλος του “νταμπλ” το 2018

Η Ρεάλ το πέτυχε το 2108. Στο Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε 3-1 στον τελικό τη… Λίβερπουλ και στον τελικό του φάιναλ φορ στο… Βελιγράδι (!) νίκησε την τουρκική Φενέρ με 85-80. Αν καταφέρει εφέτος και κερδίσει πάλι τη Λίβερπουλ και στο Βελιγράδι μια άλλη τουρκική ομάδα, την Αναντολού Εφές, θα μιλάμε για ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον. Άλλωστε, στην πράξη, μόνο η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου μπορεί -κάποτε…- να κάνουν τέτοιο “νταμπλ” -είτε σε ταυτόχρονη παρουσία είτε σε κατάκτηση.

Είναι, ωστόσο, δύσκολο -στατιστικά. Διότι οι άλλες τρεις φορές που τα μεγάλα τρόπαια θα μπορούσαν να πάρουν… βασιλική σφραγίδα, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο τίτλους χάλασε τη γιορτή. Το 1962 χάθηκαν και οι δύο. Αυτός του ποδοσφαίρου από τη Μπενφίκα (5-3) κι αυτός του μπάσκετ από τη Δυναμό Τιφλίδας (90-83). Το 1964, η Ίντερ “χάλασε” τη διπλή γιορτή  με τη νίκη της με 3-1 στη Βιέννη. Η μπασκετική Ρεάλ, ωστόσο, το σήκωσε στον διπλό τελικό με τη Σπαρτάκ Μπρνο. Και στα πιο σύγχρονα χρόνια, το 2014, η Ρεάλ νίκησε 4-1 την Ατλέτικο στη Λισαβόνα, αλλά η μπασκετική ομάδα έχασε στον τελικό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 98-86 στην παράταση.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ