Διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος θα χρειαστεί να παλέψει αρκετά για να περπατήσει ξανά. Ο Γιανγκ έχει καθηλωθεί στο καροτσάκι και η μοναδική κίνηση στα πόδια του είναι μόνο στα δάχτυλα.

Τον Χάρο με τα μάτια του είδε ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Νεμπράσκα. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία διήρκησε οκτώ ώρες.

Ο Αμερικανός, ο οποίος είδε την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα λόγω των διαδοχικών τραυματισμών του, και μετά έσκασε το σοβαρό τροχαίο.

Όπως ανέφεραν το «News Channel Nebraska» αλλά και το «Nebraska News» έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να τουμπάρει και να τραυματιστεί σοβαρά.

Διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος θα χρειαστεί να παλέψει αρκετά για να περπατήσει ξανά. Ο Γιανγκ έχει καθηλωθεί στο καροτσάκι και η μοναδική κίνηση στα πόδια του είναι μόνο στα δάχτυλα.

Στην συγκλονιστική συνέντευξη στο TimesUnion μίλησε για την περιπέτεια που βιώνει.

«Δεν υπήρχε στο δρόμο προστατευτικό κιγκλίδωμα ή φράχτης κοντά. Όταν το αυτοκίνητο προσγειώθηκε και σταμάτησε, συμπίεσε τη σπονδυλική μου στήλη ακριβώς στο κέντρο της πλάτης»

«Πριν από 50-60 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει κάποιος μετά από ένα τέτοιο ατύχημα. Όμως σήμερα, με την πρόοδο της ιατρικής και της επιστήμης, μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή. Ακόμη μαθαίνουμε καθημερινά πράγματα για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης»

 «Είναι αδύνατο να πει κανείς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος. Με έναν τέτοιο τραυματισμό οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου για να περπατήσω ξανά, αλλά σε πολύ κόσμο είπαν πως δεν θα σηκωθεί στα πόδια του και τελικά το έκαναν. Εγώ θα προσπαθήσω να το κάνω, για μένα, για την οικογένειά μου, για την πίστη μου και για να αποδείξω ότι μπορεί να γίνει και θα γίνει. Το μότο είναι ‘γιατί να μη γίνω εγώ αυτό το 1% που περπατά ξανά;

Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε αυτό που μου συνέβη να με καθορίσει ως άνθρωπο. Εγώ θα το καθορίσω… Δεν θέλω απλώς να μαζεύω επιταγές αναπηρικής σύνταξης. Θέλω να κάνω μια δουλειά που θα έχει σημασία για τον κόσμο, θέλω να του δώσω έμπνευση και την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ