Μια σημαντική εξελίξη που αλλάζει τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και των εθνικών πρωταθλημάτων. Από την επόμενη περίοδο πάμε σε αγώνες το Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά μιλάμε πια για κλειστό πρωτάθλημα, και αυτό θα είναι η ταφόπλακα των εθνικών πρωταθλημάτων. Τέλος ο Ολυμπιακός από το Ελληνικό πρωτάθλημα και λογικά θα ακολουθήσει και ο Παναθηναϊκός! Σε […]

Μια σημαντική εξελίξη που αλλάζει τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και των εθνικών πρωταθλημάτων. Από την επόμενη περίοδο πάμε σε αγώνες το Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά μιλάμε πια για κλειστό πρωτάθλημα, και αυτό θα είναι η ταφόπλακα των εθνικών πρωταθλημάτων. Τέλος ο Ολυμπιακός από το Ελληνικό πρωτάθλημα και λογικά θα ακολουθήσει και ο Παναθηναϊκός!

Σε άλλη βάση θα κινηθεί πλέον το ευρωπαϊκό μπάσκετ, από την σεζόν 2022-23. Η Ευρωλίγκα από εκείνη τη σεζόν θα μετατραπεί σε κλειστό πρωτάθλημα. Στα πρότυπα του NBA δηλαδή. Οι αγώνες των ομάδων θα δίνονται κάθε Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει.

Μάλιστα, αναμένεται οι ομάδες οι οποίες θα συμμετέχουν πιθανότατα να μην παίρνουν μέρος στα εγχώρια πρωταθλήματα των χωρών τους. Φυσικά μιλάμε για μια νέα εστία πολέμου που ανοίγει ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα, με τις δύο κατηγορίες πλέον να οδηγούνται στα… χαρακώματα.

Κάτι που θα φέρει και ανακατατάξεις στα πρωταθλήματα, μιας και δεν θα δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να παίρνουν την πρόκριση μέσα από τα πρωταθλήματά τους.

Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι μεταξύ άλλων των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, ή των ανθρώπων που διοικούν.

Παράλληλα, μετά και από αυτές τις εξελίξεις όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επιστρέψει στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ενώ θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με την διοργανώτρια.

Φυσικά μέχρι νεωτέρας. Μιας και η Ευρωλίγκα είναι σε αυτή τη σκέψη, αλλά είναι στο όριο της απόφασης. Κάτι που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πηγή; OverFM

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Мобильное Приложение Для Android же Io
Uncategorized

Мобильное Приложение Для Android же Io

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι