Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο γειτονικό Τελ Αβίβ για τον αγώνα με την Μακάμπι στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Απέναντι του μια ομάδα μαχητική και καθόλα αθλητική. Χαρακτηριστικά τα οποία φροντίζει πάντα να εμφυτεύει ο Έλληνας προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος σε οποία ομάδα και εάν πάει. Από τον Πανιώνιο (θυμηθείτε την ομάδα την οποία έχτισε […]

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο γειτονικό Τελ Αβίβ για τον αγώνα με την Μακάμπι στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Απέναντι του μια ομάδα μαχητική και καθόλα αθλητική. Χαρακτηριστικά τα οποία φροντίζει πάντα να εμφυτεύει ο Έλληνας προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος σε οποία ομάδα και εάν πάει. Από τον Πανιώνιο (θυμηθείτε την ομάδα την οποία έχτισε και η οποία βρισκόταν στους υψηλούς “ορόφους “του ελληνικού πρωταθλήματος) μέχρι τον Ευρωλιγκάτο Ολυμπιακό με τον οποίο έφτασε σε δυο τελικούς το 2015 και 2017 και την Μακάμπι.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Από την άλλη, ο “Εξάστερος” ο οποίος ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του μια νίκη στα δυο παιχνίδια που έδωσε στην δική του διαβολοβδομάδα απέναντι στην Άλμπα και μια ήττα η οποία ήρθε μετά από δυο παρατάσεις απέναντι στην αγωνιστικά ανώτερα και ποιοτικά πληρέστερη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας φυσικά και αρκετά παράπονα από την διαιτησία. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Ωστόσο, η καλή εικόνα και ψυχολογία με την οποία θα φτάσουν στο Τελ Αβίβ οι παίκτες του Βόβορα είναι δεδομένα αρκετά για να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό προκειμένου να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Μακάμπι, φέτος, παρουσιάζει αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται και στο σφιχτό rotation το οποίο επιλέγει ο Σφαιρόπουλος με τις ομάδες του. Είναι θεωρώ μια τακτική η χρησιμοποίηση 7-8 παικτών σταθερά σε κάθε παιχνίδι. Το βλέπαμε και με τον Ολυμπιακό και είναι σαφές ακόμα και στην Μακάμπι. Ίσως γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς…..Πάντως ένα είναι σίγουρο πως η αυριανή Μακάμπι έρχεται με άγριες διαθέσεις καθώς η νίκη της μέσα στην Βαρκελώνη της προσδίδει άλλο αέρα. Πολύ πιο άγριο! Και φυσικά, ο ΠΑΟ πρέπει να είναι έτοιμος να αποκρούσει ένα δυνατό παλιρροϊκό κύμα.

Παίκτες στους οποίους οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας δεν υπάρχουν πολλοί. Όσοι έχουμε μια εικόνα από την φετινή Μακάμπι 4-5 είναι όλοι και όλοι που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Αλλά εάν τους υποτιμήσεις μπορούν να σου κάνουν γερή ζημιά. Αναφέρομαι στους Χάντερ, Γουϊλμπεκιν, Μπραϊαντ, και τον διεθνή Έλληνα Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Μιας που ανέφερα πρώτο τον ψηλό της ομάδας. Οι συστάσεις είναι περιττές. Τον θυμόμαστε όλοι με την φανέλα του ΟΣΦΠ (2014-206) ενώ στην τελευταία του σεζόν είχε προπονητή στους ερυθρόλευκους τον νυν προπονητή του. Αθλητικός με πολύ καλά σωματικά προσόντα. Θετικός στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι και στο ποστ παιχνίδι. Σαφώς και αποτελεί κίνδυνο αλλά το δικό του παιχνίδι εξαρτάται εν πολλοίς από τις δημιουργικές εξάρσεις των γκαρντ της ομάδας. (Αναφέρομαι στους Γουϊλμπεκιν και Μπράιντ). Ο σταθερά ανεβασμένος και καλός στα τελευταία παιχνίδια Παπαγιάννης δεν θεωρώ πως θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, για ένα ακόμα παιχνίδι θα κληθεί ο Παπ να σηκώσει όλο το βάρος της ρακέτας των Πράσινων μιας και ο Όγκαστ δεν ταξίδεψε και κατ’ επέκτασιν δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι στο Ισραήλ. Τέλος πάντων, οι αστοχίες πληρώνονται…..

Από την άλλη οι δαιμόνιοι Ντόρσει και Μπράιαντ είναι υπεύθυνοι για το σκοράρισμα από την περιφέρεια. Με εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα τους δούμε να παίρνουν πολλές προσπάθειες. Συνεισφέρουν με 9,7 και 10,5 πόντους καθώς και 1,9 και 2,4 ασίστ αντίστοιχα. Διόλου άσχημα κύριοι!

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Βόβορα, όμως, ακούει στο όνομα Σκότι Γουϊλμπεκιν. Αυτός είναι ο εγκέφαλος. Από αυτόν ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Επίσης, γνωστός στην ελληνική πραγματικότητα από το πέρασμα του στην ΑΕΚ στην πρώτη σεζόν μετά την επάνοδο της στα σαλόνια της Ελληνικής λίγκας. Γνωστός για τον καλό χειρισμό της μπάλας. Μοιράζει μπάλα και παιχνίδι με το τσουβάλι. Σκοράρει κιόλας επίσης, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Και όχι και λίγα. Για την ακρίβεια 16,9 πόντους και 4,1 ασίστ. Καλός, καλός!! Έτσι για να κάνουμε και την πλάκα μας.

Σε αυτόν λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί όλη η άμυνα του ΠΑΟ. Επί της ουσίας να σβήσει τις όποιες δημιουργικές εξάψεις προκληθούν από τον κύριο στον οποίο προαναφερθήκαμε. Και εάν υπάρχει ένας παίκτης κατάλληλος για τέτοιες ειδικές αποστολές. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σαντ-Ρος. Αυτός είναι ο παίκτης στον οποίο πρέπει να ανατεθεί η δύσκολη δουλειά. Δεν το έχει κάνει μια και δυο, το επαναλαμβάνει πολλάκις. Σε όλα τα παιχνίδια των πράσινων φέτος στην διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Εξάλλου αυτός είναι και ο παίκτης ο οποίος κατεβάζει και οργανώνει την επίθεση για λογαριασμό του “τριφυλλιού”. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η συνάντηση αυτών των δυο στο αυριανό παιχνίδι είναι προδιαγεγραμμένη και ευχόμαστε ο playmaker της Μακάμπι να περάσει ένα δύσκολο απόγευμα. Και το δύσκολο αυτό απόγευμα να μην αφορά μόνο εκείνον αλλά ολόκληρη την ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου. If you know what I mean…..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ