Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ακόμα μια διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα αναμένεται να αρχίσει με τις δυο ελληνικές ομάδες να έχουν μπροστά τους δύσκολα παιχνίδια εξίσου και πολύ σημαντικά  Παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν εν πολλοίς και την μετέπειτα πορεία τους στην διοργάνωση. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και να μην εθελοτυφλούμε, βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής […]

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ακόμα μια διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα αναμένεται να αρχίσει με τις δυο ελληνικές ομάδες να έχουν μπροστά τους δύσκολα παιχνίδια εξίσου και πολύ σημαντικά  Παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν εν πολλοίς και την μετέπειτα πορεία τους στην διοργάνωση. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και να μην εθελοτυφλούμε, βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου γύρου και οι ομάδες επιθυμούν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο ταμπλό της βαθμολογίας και φυσικά την είσοδο τους στην 8άδα (για εκείνες που μπορούν) και την διεκδίκηση μια θέσης στο επικείμενο final 4 (αν και εφόσον θα γίνει).

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Ας τα αφήσουμε, όμως, τώρα όλα αυτά μιας και μοιάζουν μακρινά και ίσως γίνουν και…άπιαστα και ας επικεντρωθούμε στα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων που θα δοθούν αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ.

Δεν ξέρω τι προσδοκίες μπορεί να έχει ο μέσος οπαδός των Πράσινων βλέποντας την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, αλλά για αύριο δεν μπορούν ούτε οι φίλαθλοι του ΠΑΟ ούτε εμείς οι παρατηρητές να απαιτούμε πολλά. Και τι εννοώ? Να θέλουμε να κερδίσει! Το ευχόμαστε αλλά το εργάκι πάει για…δυσοίωνο φινάλε. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι είναι πεπεισμένοι πως αυτό είναι το ταβάνι τους και πλέον έχουν πάψει να κάνουν όνειρα για δεν τους το επιτρέπουν. Ποιοι? Οι γνωστοί, άγνωστοι.

Νομίζω πως πήγαμε σε…..αχαρτογράφητα ύδατα, επομένως ας επιστρέψουμε στην επιφάνεια και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η Ρεάλ ταξιδεύει στην Αθήνα με σημαντικές απουσίες. Ρούντι, Ράντολφ και Αμπάλντε δεν ταξίδεψαν με την αποστολή και δεν θα αγωνιστούν ούτε με τον ΠΑΟ ούτε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στο δεύτερο παιχνίδι που θα δώσει επί ελληνικού εδάφους την ερχόμενη Παρασκευή στις 18/12. Οι Μαδριλένοι τρέχουν ένα πολύ καλό σερί με 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια με μοναδική ήττα αυτή στην ΤΣΣΚΑ από τον “παλαβό” Μάικ και το έμμεσο τετράποντο το οποίο δέχθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Είναι σε καλό φεγγάρι αγωνιστικά οι Ισπανοί και δεν ξέρω πως αυτός ο ΠΑΟ, ο κυκλοθυμικός, ο οποίος μοιάζει σαν γυναίκα σε περίοδο εμμηνόπαυσης μπορεί να κερδίσει την Ρεάλ. Ακόμα και με τις ελλείψεις της, οι οποίες είναι σημαντικές το ματσάκι…είναι τελειωμένο. Αυτό βλέπω, αυτό θα επισημάνω.

Euroleague, Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 69-81: Κατώτερος των περιστάσεων

Ο κόουτς Βόβορας έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στα μαρκαρίσματα. Ο Παπαγιάννης είναι σταθερά καλός, ωστόσο, δεν παίρνει βοήθειες καθόλου βοήθειες από τον πάγκο. Ο Όγκαστ βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία εδώ και πολύ καιρό και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Στο “παιχνίδι των δεινοσαύρων” που θα γίνει μέσα στην ρακέτα ο Παπαγιάννης θα αντιμετωπίσει τον Ταβάρες και την αλλαγή του τον Τόμπκινς. Ακόμα και σε περίπτωση που ο Βόβορας πάει με χαμηλό σχήμα και μπει στο πέντε ο Μήτογλου ή ο Μπέντιλ βλέπετε να βγαίνει το μαρκάρισμα? Ούτε κατά διάνοια θα πω εγώ…

Στην περιφέρεια, ναι, ο Καμπάτσο ο οποίος αποτελούσε τον εγκέφαλο της ισπανικής ομάδας έκανε το μεγάλο ταξίδι για την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Και? Η υπεροπλία του Λάσο ακόμα και εκεί είναι τρομακτικά επιβλητική. Κάρολ, Γιουλ, Λαπροβίτολα, Κοζέρ φτάνουν και περισσεύουν και αφήνουν και ρέστα για τα tips. Ποιος θα πάει εκεί ρε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά? Εδώ με την Ζαλγκίρις και κόλωσαν. Θα τα βγάλουν πέρα με αυτούς της Ρεάλ? Πάτε καλά?

Αλλά τι να πούμε εμείς και εσείς μαζί. Με τον φετινό Παναθηναϊκό είναι να αποφεύγεις τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις αφού ακόμα και ο πιο τρελός κάτοικος της Γης θα διαψευσθεί πανηγυρικά.

Αύριο, λοιπόν, στις 13/12 και ώρα 19:30 θέσεις μπροστά από τις οθόνες να παρακολουθήσουμε όσο γίνεται και όσο μπορούμε την προσπάθεια των Πράσινων απέναντι στους Μαδριλένους με την ευχή να διαψευστούμε και να μας κάνουν καζούρα μέχρι και οι πέτρες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ